Hvad hvis du brød varerne i butikken

Trin 1. Rolle ned

En akavet bevægelse – og der er splinter på gulvet, og nysgerrige købere omringede dig, bekymrede shoparbejdere og vrede vagter. Undertrykke det paniske ønske om at flygte og huske dine rettigheder.

Artikel 211 i den civile lov om den russiske føderation: Risikoen for utilsigtet tab af ejendom bæres af ejeren.
Artikel 459 i Den Russiske Føderations civile lov: Risikoen for utilsigtet tab eller skade på varerne overgår til køberen på tidspunktet for overførslen af ​​varer.

Indtil du har indgået en detailforretningskontrakt, det vil sige, de ikke betalte, ikke modtog en check og ikke tog købene fra båndet, er butikken ansvarlig for varerne. Men kun i tilfælde af at alting virkelig skete uheld, for eksempel af følgende årsager:

  • På grund af smalle passager. Ifølge standarder skal minimumsafstanden mellem hylderne være 1,4 meter (med et salgsområde på op til 100 kvadratmeter). Eksempel: Du forsøgte at sprede sig med en anden køber og ved et uheld slå noget på hylden.
  • På grund af de fattige arrangement af varerne. Handelshandleren skal passe på, at køberen let kan tage varerne og sætte dem tilbage. Eksempel: Bankerne er opstillet i en pyramide, du tog toppen, og hele strukturen kollapsede.
  • På grund af det våde gulv. Eksempel: glide, du børstet objektet ud af hylden.

Det er vanskeligere, når tilfældighed grænser op uagtsomhed. For eksempel tog du en vase i hånden, og mens den blev undersøgt ringede din telefon. I stedet for at lægge varerne på plads og derefter besvare, kramte du straks ind i lommen. Som følge heraf slog vase og styrtede ned. Det skete utilsigtet, men du kunne have været mere forsigtig.

Hvis varerne er skadet ved et uheld, bæres tabet af butikken. Hvis ved uagtsomhed betaler køberen.

Forstår du hvad nonsens? Vis borgernes ansvar og betale. Anser du dig selv uskyldig? Fortsæt til næste trin.

Trin 2. Ring til administratoren

Spild ikke tid med at argumentere med leverandører og sikkerhedsvagter. At slå dig selv i brystet med råbet “Og du bevise det!” Er meningsløst. I borgerretten er der en formodning om skyld. Det er op til dig at bevise at der var en ulykke.

Derfor skal du straks ringe til administratoren eller lederen, bede om at udarbejde en handling for skade på varerne og give dig en klagende bog. I sidstnævnte angives:

  • Omstændighederne af hvad der skete (hvilke handlinger førte til, at objektet blev brudt?);
  • dato og klokkeslæt (dette er vigtigt for krævende optagelse af CCTV-kameraer);
  • vidner om, hvad der skete (disse kan være dine slægtninge eller andre købere, der har set, hvad der skete).

Lav en kopi eller et billede af siden med din post og korruptionens handling.

Forklar til administrationen, at de er klar til at betale erstatning i retten, i henhold til artikel 1 064 i Den Russiske Føderations civile lov.

Sælgeren kan ikke tvinge dig til at betale på stedet. At etablere skyld og bringe for retten kan kun domstol.

Butikker, især stort netværk, kan ikke lide skandaler. Normalt er hændelsen “glemt”, så snart køberen i rolige ton beder om at dokumentere varernes forkølelse. Det kommer sjældent til retssagen.

Men hvis ejere af stikkontakten ikke har held og lykke med personalet og en alvorlig konflikt er ved at ske, skal du gå til næste punkt.

Trin 3. Ring til politiet

Sikkerhedsvagter i butikken overskrider deres myndighed, hvis:

  • tvinge dig ind i bryggerskabet
  • trække en taske, pas og andre personlige ejendele;
  • ord eller handlinger der truer dit helbred.

I så fald minde vagterne om det strafferetlige ansvarArtikel 203 i straffeloven , Tænd videokameraet på din smartphone og ring til politiet.

Også på boorish behandling i butikken kan du klage til anklagemyndigheden og Rospotrebnadzor.

Loading...