Hvor ofte skal jeg tage et brusebad?

Det er svært at tro, men indtil XIX århundrede vasket europæere kun 1-2 gange om året, eller endnu mindre. For eksempel hævdede den spanske dronning Isabella I fra Castilien, at hun kun tog bade to gange i sit liv – ved fødslen og på hendes bryllupsdag.

I dag i Europa og Amerika er brusebadet taget mindst 2 gange om dagen. Enhver, der afviger fra denne regel, betragtes som uvaskede barbarer.

Men er det nødvendigt, hvad angår hygiejne, at brusebad så ofte? Når alt kommer til alt, skylles Rusland kun fra tid til tider kun en gang om ugen.

Svin – Fremdriftsmotor

I antikken vasket ikke kun, og ikke så meget, af renhedens skyld. Romerske bade var på ingen måde dårligere end moderne SPA: marmor, mosaik, opvarmet gulv, æteriske olier og bade med vand af forskellige temperaturer.

I middelalderen var vasken dyr og besværlig. Badene, der var store træbade, blev ikke fundet i hvert slot. Vand til badning opvarmet på ildstedet (mange brænde tilbage). Vandet blev hurtigt afkølet – de adelige var bange for at blive koldt.

Men det vigtigste – at vaske i middelalderen var syndigt. Kirken troede: kroppen er en fordærvelig, det er ikke tilladt at tage sig af det, man skal tænke på åndens renhed. Derudover er kroppens ablusion uundgåeligt forbundet med nøgenhed, som efter Adam og Eva’s “forseelse” – skam og skam.

Sund kropslig og især ung i alderen, skal du vaske dig selv så sjældent som muligt.

St. Benedict

Som en konsekvens – en “buket” af middelalderlige sygdomme (scabies, dysenteri, tyfus, kolera). Lus, lopper, flåter og andre parasitter er almindelige, de var ikke engang opmærksomme.

Overraskende nok dikterede anti-sanitære middelalderlige Europa mode og flyttede videnskaben fremad. For eksempel blev det fashionable undertøj med en bred base og smalle bukser i det fjortende århundrede forfærdeligt moderigtigt. Trenden blev sat af Louis X, som led af dysenteri.

Også onde tunger siger, at den berømte franske parfume ikke var mål for forførelse, og formålet med den mute … stanken kommer fra de damer og herrer.

Beskidt sammensværgelse

I modsætning til Europa syntes de i Rusland at vaske sig selv. Ordene “bad”, “sæbe”, “sæbe”, “mosnica” findes i annalerne fra det 11. århundrede.

Jeg så Divo i det slaviske land på vej her. Jeg så træ bad-huse, og at varme dem kraftigt, og klæde og være nøgen, og obolyutsya kvass garvning, og tage koste og starte selv hvostat og før ham selv vil slutte der knap nok komme ud, bare leve og obolyutsya vand gelé, og kun på denne måde vil blive gjort levende . Og de gør det hele tiden, er ingen ikke plaget, men selv pine, og derefter gør vask af sig selv snarere end pine. Tale of Bygone Years

Næsten hver hytte havde eget bad. Drukkede det “i sort.” Hvis badet ikke var der, badede de i en russisk komfur: efter fyrkassen rensede de asken og stræbte halmen, klatrede ind og dampede og gav i vand eller kvass.

I byerne var der offentlige bad. Og før 1743 var der ingen kønsopdeling i dem – kvinder og mænd vasket sammen. Deres “Sanduner” var endda i små provinsbyer.

Og i deres egne og offentlige bad vaskes en gang om ugen, om lørdagen eller før den store kristne ferie. Her og her følger denne tradition til denne dag.

Men hvorfor insisterer massekulturen på, at vi bader to gange om dagen?

65% af amerikanerne tager et bad en gang om dagen; 21% hver anden dag; 10% – en gang om ugen 4% – 2 eller flere gange om dagen. Data fra AOL Inc. 

Bruser, hvordan man vågner op, brusebad efter arbejde, brusebad inden du går i seng, brusebad efter træning, brusebad, før du går i butikken.

Ifølge sociologen er Elizabeth Lancaster (Elizabeth Lancaster) sådan adfærd pålagt samfundet.

Hvad synes du, hvad vil der ske med kosmetiske virksomheder, der producerer forskellige affaldsprodukter – sæbe, shampoo, balsam, lotion?

Glem ikke, at brusebadet ikke kun giver renhed, men også lyshed. Bruser er en fantastisk måde at slappe af. Men fra et psykologisk synspunkt giver det noget mere. I samfundet er en mand med “olie” hår skråtstillet sidelæns. Jo mere du vasker, jo mere selvtillid føler du.

At vaske eller ikke at vaske – det er spørgsmålet?

Ifølge Dr. Sanjay Jain, forfatter af bogen om det optimale, åndeligt og fysisk afbalancerede liv, er der ingen regler, når og hvor meget en person skal vaske.

Alt afhænger af et menneskes miljø, livsstil og anatomiske egenskaber. Hvis du bor i en region med et fugtigt klima, vil mere snavs holde fast i din krop, og du bør tage et brusebad oftere.

Mere fysisk aktivitet – mere sved, hvilket betyder at du skal vaske dig selv.

Samtidig er det ifølge forskere og hygiejne ikke nødvendigt at bruge sæbe. Med sveden og duften vil det enkle vand gøre det fint. Trods alt historisk set var det i romersk udtryk, at de i russiske bade kun vaskede sig med vand og var rene.

Vand er vores fundament for renhed.

Sanjay Jane

Et varmt, kort bruser, en gang om dagen eller to, uden brug af geler og shampooer, vil klare opretholdelsen af ​​kropshygiejne. Efter alt er det meste skjult af tøj og er derfor beskyttet mod udsættelse for miljøbakterier. Den eneste del af kroppen, der anbefales at vaske med sæbe, og så ofte som muligt er hænderne.

Og hvor ofte tager du et brusebad?