Hvorfor hjælper jeg ikke folk mere, og du rådgiver ikke dette

Min mor lærte mig ikke at give unødvendig rådgivning og ikke at forsøge at hjælpe nogen, medmindre personen selv beder om det. Det forekom mig altid, at det var fra skade. Men efter opvæksten indså jeg, at min mor stadig havde ret. Og ja, hun er en af ​​de venligste og mest inderlige mennesker, jeg netop vidste.

Samfundet siger, at det er nødvendigt at hjælpe mennesker. Jeg er enig i dette. Det menes, at vi ubetinget skal forsøge at hjælpe andre, selvom de ikke forventer det. Nej, alt er rigtigt, pludselige gerninger kan med tiden ændre liv. Ikke desto mindre har mønten to sider. Og du må vide, hvad denne slags filantropi kan vise sig at være.

Selvfølgelig er ikke alt så trist, men ikke så rosenrødt. Og i de dårlige er gode, og i gode – dårlige. Selvom at hjælpe folk ikke er den værste idé, er det stadig ikke det bedste. Der er tre tilfælde, hvor jeg personligt har en tendens til at nægte hjælp og stærkt anbefale at du gør det samme.

Hjælp ikke folk, der ikke fortjener din hjælp

Det er ikke så simpelt. Vi har lært alle vores liv, at vi har brug for at hjælpe andre, men nu glemmer det.

Når du vokser op, vil du indse, at du kun har to hænder: en til at hjælpe dig selv, den anden til at hjælpe andre.

Sam Levenson

Begyndende startere spørger mig ofte om råd. Jeg ved helt godt, hvor svært det er at starte en opstart, jeg gik selv igennem det. Og alligevel stoppede jeg med at dele min erfaring og viden for ingenting. Engang blev jeg ofte opfordret til en kop kaffe, bare for at “stille et par spørgsmål.” Hvis du har flere millioner dollars på din bankkonto hos investorer, så prøv ikke at kaste mig til hjernen uden nogen kompensation. Især hvis du ikke generer mindst betale for min te.

Disse fyre forstår ikke, at jeg har en familie, der skal fodres, regninger, der skal betales, akut forretning, der skal sorteres i tide. De er ikke klar over, at jeg på en eller anden måde skal kompensere for den tid, de spiser med dem, sidder på arbejde indtil sent på aftenen. Da de ikke sætter pris på min tid, vil jeg heller ikke bruge dem på dem.

Hvis folk ikke bryr sig om dig, behøver du ikke hjælpe dem. De fortjener det ikke.

Nu siger jeg bare, hvor meget tid er på min tid. Alvorligt, ja, men livet er blevet lettere, og jeg er lykkeligere. Folk tager mig meget mere seriøst. Hvis nogen mener, at mine tjenester er for dyre, foreslår jeg andre måder at kompensere for brugt tid.

Regel 1. Aldrig tilbyde noget gratis.

Regel 2. Glem aldrig regel 1.

Næste gang nogen spørger dig, siger at tale gratis på en konference, er du ikke enig, før du får de mest favorable vilkår. Hvis der ikke er nogen chance for at få et normalt gebyr, skal du bede om en gratis stand og tid til en historie om din virksomhed eller i det mindste gratis billetter til konferencen. Alt dette vil vise alvorligheden af ​​arrangørernes hensigter og omfanget af din tilstedeværelse er nødvendig.

Folk vil altid forsøge at udnytte dig, hvis du lader dem. Tid til at hjælpe alle, det gør du ikke. Støtte kun de, der virkelig fortjener det.

Husk, at den første person du er forpligtet til at hjælpe med er dig selv. Det er simpelt: hvis hjælp til andre ikke bringer dig glæde, skal du stoppe med at gøre det. Nogle gange skal du være egoistisk og sætte dig selv først. Den offentlige mening om dette spørgsmål kan sikkert ignorere.

Hjælp ikke folk, der ikke kan vurdere din hjælp

Min største svaghed er, at jeg virkelig kan lide at hjælpe. Jeg støtter folk, uanset om de bad om det eller ej. En sådan tilgang kan nogle gange ske på den mest uventede måde.

På en af ​​mine klienter gik tingene dårligt. Vi med teamet dræbte et par dage for at studere dataene med tendenserne og forstå, hvad problemet generelt er. Dette var ikke en del af vores opgave, derfor blev det ikke taget i betragtning, men vi var oprigtigt bekymrede for kundens succes. Mit team har fundet flere alvorlige problemer i sin forretningsmodel og strategi. Vi fortalte ham om dette, og han fyrede os.

Vi har gjort arbejde, der går ud over arbejdsopgaverne, simpelthen ud af en følelse af empati. Vi fortalte klientens ting, som han ikke ønskede at høre fra os. Vi mistede klienten, fordi vi forsøgte at hjælpe. Endelig hader han os simpelthen fordi vi gav udtryk for hans faglige mening.

Den rigtige måde at gøre en ven til en voldsom fjende er at fortælle ham, hvad han ikke ønsker at høre.

Når jeg tilbyder min hjælp, vil jeg oprigtigt hjælpe. Men ofte er folk simpelthen ikke klar til at acceptere min støtte. Dette er normalt. Ændring tager tid, og mange ønsker ikke at ændre noget. Giv ikke råd til dem, der ikke er klar til at lytte til dem. Før eller senere vil disse fyre udtrykke alt, hvad de synes om dine “ubearbejdede” råd.

Jeg stoppede med at hjælpe folk, der ikke vil have det her. Minimum drama, maksimal tid for dig selv.

Hjælp ikke, hvis du ikke kan klare det godt

Dette er det vigtigste. Tilbyd support, når du virkelig ikke er klar til at levere det – ikke straks. NO. Jeg gjorde det flere gange, jeg fortryder det stadig.

En dag gik min far og mor til udlandet og bad mig om at kigge efter deres hus. Jeg anede ikke, hvordan man vandede blomsterne. Nogle jeg hældte, og nogle tørrede. Da forældrene kom tilbage i en måned, var alle deres planter allerede døde. Jeg tilbød ikke min hjælp, nogen ville være velbevandret i dette, og min fars dyrebare blomster ville stadig være i live til i dag. Mine forældre for øvrigt forbød mig at røre planten med min finger.

Hvis du vil hjælpe uden at have færdigheder eller tid, vil forstanden fra din hjælp være nul.

Det er som at lære at tegne fra en blind person. Du fratager mennesker muligheden for at finde en person, der bedre kan klare opgaven. Som du kan se, kan venlighed gøre skade. Den enkleste måde at ødelægge et forhold på er at tilbyde støtte, som du ikke kan levere.

Endelig kan alt være godt eller dårligt. Det er vigtigt for os at finde en balance mellem disse ekstremer. Vurder grundigt alt, før du låner en hjælpende hånd. Gør ikke dette – forgæves bruge tid og penge, og endda kompromittere vigtige relationer, personlige eller professionelle.

En chance handling af venlighed kan ændre en persons liv, eller kan bryde det. Vil ikke hjælpe det samme – savner chancen for at støtte folk, der virkelig fortjener det. Før du hjælper, tænk.