Kvinde kondomer: hvordan og hvorfor at bruge dem, hvis der er mandlige kondomer

Alvorligt er der kvindelige kondomer?

Ja, der er. En kvindelig kondom er en barriere metode til prævention, teknisk set den samme som en mandlig kondom. Det er en tynd, blød, løsmonteret skal med en fleksibel ring i hver ende. En af siderne er lukket.

Den indre ring ved den lukkede ende bruges til at lette indsatsen i vagina og holde kondomet på plads under samleje. Den ydre ring på den anden side forbliver uden for vagina og dækker en del af de eksterne kønsorganer.

Dr. Karina Bondarenko specificerer, at kvindens kondom er normalt en, men det kan afvige fra forskellige producenter. For eksempel varierer længden af ​​dimensionerne FC2 (moderne version af dette præventionsmiddel) mellem 163-183 mm og bredden – 76-83 mm. Amerikansk “Wikipedia” rådgiverKvinde kondom Kvinder der for nylig har født et barn, prøv først en større størrelse.

Kvinde kondom
en.wikipedia.org

Hvem og hvorfor opfandt dem?

“Opfundet kvindelige kondomer Den danske læge Lasse Hessel (Lasse Hessel). Samtidig blev deres første prototyper skabt i 80’erne som reaktion på høje HIV-infektioner i Afrika, – siger Dr. Bondarenko. – De blev opfundet udelukkende med det formål at beskytte en kvinde i udviklingslande, tredjelandes lande fra konsekvenserne af mandlig aggression og vold. Fra uønsket graviditet og fra seksuelt overførte infektioner under samleje med en partner, der ikke ønsker at bruge en mandlig kondom. “

Ifølge Bondarenko distribuerede FN’s befolkningsfond dem gratis til kvinder i disse lande. Food and Drug Administration (FDA) godkendte derefter frigivelsen og brugen i USA af den første version af kvindelig kondom (FC1) i 1993. Det vil sige, de blev sat på salg næsten 25 år efter oprettelsen.

FC1 var lavet af polyurethan, de var yderst ubehagelige og faldt ofte ud, og fra friktion i samleje var der forskellige ubehagelige lyde.

“I 2009 blev de helt erstattet af kvindelige kondomer i anden version (FC2), fremstillet af et mere elastisk og tyndt materiale – nitril, der signifikant forbedrede deres kvalitet,” sagde Dr. Bondarenko.

Brug nu kvindelige kondomer lavet af nitril (basen er en syntetisk analog af gummi) og latex (grundlaget er gummi).

Hvorfor blev de ikke populære?

Efter udtalelse fraMød vores advokater: Dr. Dawn Bingham obstetrik-gynækolog Dawn Bingham, en af ​​grundene til den meget lave popularitet af kvindelige kondomer er manglen på en kompetent reklamekampagne, som igen er vanskelig at implementere teknisk.

Demonstrere hvordan man bruger en mandlig kondom, nemt på ethvert emne af en fallform, selv uden de erotiske overtoner: alt er visuelt og på en banan.

For at demonstrere brugen af ​​en kvindelig kondom skal man bruge billeder af kønsorganerne i en sektion, som for en storfordeling ser ud som et reelt problem. Tampons engang lykkedes ikke at sælge af samme grund.

Hvis der er tilgængelige mænds kondomer, der har været brugt i århundreder, er valget indlysende. Forfatterne af webstedet Vox forsøgte at købe kvindelige kondomer, rejste halvdelen af ​​byen og fandt dem ikke i nogen apotek.

Det viste sig, at der i USA kun er en producent af kvindelige kondomer, som du kun kan købe på deres hjemmeside. Forresten, den mandlige forfatter for at købe en mandlig kondom måtte ikke gå ud selv fra bygningen, hvor han arbejder.

“Kvindelige kondomer er undervurderet, da fordelene ved tamponer en gang var undervurderet. På tærsklen til det udseende, i 1930, blev de brugt kun 4-6% af kvinderne, – siger Dr. Bondarenko. – Problemet, efter min mening, er bipolær: på den ene side, den kvindelige kondom – er den måde at beskytte de sårede i rettighederne for kvinder fra tredjeverdenslande, på den anden side – feministerne tilskriver behovet for en kvinde, som selv regulerer deres seksuelle liv og fødsel, selvbeskyttelse sig selv fra infektioner uden at stole på beslutninger fra undertiden uansvarlige (og måske inficerede) seksuelle partnere.

Udseendet af en kvindelig kondom er en fuldstændig håndgribelig ret til enhver kvinde til uafhængighed i seksuelle forhold og en lille men betydelig sejr på vej mod ligestilling.

Det er min erfaring, at oplysninger om eksistensen af ​​det kvindelige kondom har sandsynligvis en tredjedel til halvdelen af ​​mine patienter. Kun få kender til brugen af ​​brugen. Ja, der virkelig snu, hver fødselslæge helt klar, for eksempel med reglerne for oprettelse og fjerne den kvindelige kondom, fordi denne form for certificerede produkter, der er godkendt til salg i Rusland, vil du ikke finde på apoteket netværket. “

Ifølge Bondarenko er en anden begrænsning, der forhindrer udbredt anvendelse af kvindelige kondomer til permanent brug, deres relativt høje omkostninger – 2-3 gange højere end mandlige modparter.

“En væsentlig hindring for den unge kvinde selv begynder at tænke i denne retning, efter min mening, kan betragtes som den tilsyneladende kompleksitet af indførelsen af ​​den kvindelige kondom, selvom instruktionen er meget enkel og er frit tilgængelige, for eksempel på hjemmesiden USA Centers for Disease Control og Forebyggelse. Og det er designet til en helt normal person, “siger Bondarenko.

cdc.gov

Ifølge forskerePrevensiv brug i USA , Kvinder 15-45 år i USA gør sterilisering oftere end kvinder bruger kondomer: 15% mod 0,2%. Desuden er 0,2% genstanden “andre metoder”, som ikke kun omfatter kvindelige kondomer.

I et andet studieKvinde kondom brug i høj risiko for seksuelt overført sygdom , til formål at fremme den kvindelige kondom, viste observationer følgende resultater: til slutningen af ​​studiet 8% af deltagerne kun anvendes den kvindelige kondom, 15% – udelukkende mandlige kondom, 73% – begge typer af kondomer.

Hvor effektive er kvindelige kondomer?

Dr. Bondarenko siger, at kvindelige kondomer sammen med maskulinere henviser til barrieremetoder for prævention, der er baseret på en mekanisk hindring i vejen for at møde sæd og æg.

Effektiviteten af ​​enhver præventionsmetode estimeres af Perl-indekset – en svigtfrekvens, der svarer til antallet af uplanlagte forestillinger i et år hos 100 kvinder ved hjælp af en bestemt præventionsmetode. Jo lavere denne indikator, jo mere pålidelige metode til prævention.

“Men det er nødvendigt at skelne effektiviteten af ​​metoden med dens ideelle brug og i den virkelige. Det antages, at Perls ideelle indeks for kvindelige kondomer er ca. 5 (for mænd – ca. 2), siger Bondarenko. – For den ideelle brug af en hvilken som helst metode skal du dog overholde alle de betingelser og anbefalinger, der er gældende for brugen af ​​den, alt fra tid til anden, der slutter med teknikken.

Det kræver selvfølgelig en vis erfaring, som i al almindelighed ophobes, og manglen på nødvendige færdigheder vil øge sandsynligheden for graviditet, selv når der anvendes meget effektive præventionsmetoder, som er kvindelige kondomer.

Hvis vi taler om den reelle effektivitet af beskyttelse mod uønskede graviditeter af mandlige og kvindelige kondomer, så er det generelt sammenligneligt og udgør ca. 80%. “

Også den kvindelige kondom dækker et bredere område end hanenHvad er de kvindelige kondomer og hvordan anvendes de? . Det kan således give yderligere beskyttelse mod sygdomme i labia, perineum og base af penis.

Hvordan man bruger dem

1. Fremstilling

Kontroller udløbsdatoen på pakken. Hvis alt er i orden, skal du åbne pakken og forsigtigt fjerne kvindens kondom og forsøge at ikke bryde den. Åben ikke posen med tænderne.

plannedparenthood.org

Den kvindelige kondom er allerede smurt, men du kan tilføje flere smøremidler, hvis du vil. Dr. Karina Bondarenko tilføjer, at kvindelige kondomer nødvendigvis betyder brugen af ​​smøremidler, der injiceres i kondomet eller påføres penis.

Afhængigt af det materiale, hvorfra kvindens kondom er fremstillet, kan forskellige typer smøremidler anvendes. Smøremidler på basis af vand eller silikone er sikre til brug med enhver kvindelig kondom.

Smøremidler baseret på olier kan ikke anvendes samtidig med latex kondomer, fordi latex ødelægges under deres indflydelse.

2. Indadministration

Slap af og tag en behagelig position. Stående med en fod på en stol, liggende eller hukende – enhver kropsholdning, hvor du er vant til at indsætte en tampon, vil gøre.

plannedparenthood.org

Klem den mindre ring på den lukkede ende af kondomet og indsæt den i vagina, når du kommer ind i tamponen.

plannedparenthood.org

Indsæt den indre ring i skeden, så vidt muligt, op til livmoderhalsen.

Indsæt en finger i kondomet, så du spredes det, skubb det yderligere og kontroller om det er snoet.

plannedparenthood.org

Sørg for, at den store ring på kondensens åbne ende dækker området omkring vaginalåbningen. Alt, nu kan du tilbringe med kondom inden for op til 10 timer.

3. Sex

Sørg for at penis kommer ind i kondomet, og ikke mellem kondom og vagina.

plannedparenthood.org

4. Ekstraktion

Efter køn skal du straks fjerne kondomet. Først vrid den ydre ring for at holde sædene inde i posen.

plannedparenthood.org

Træk forsigtigt kondomet ud, forsøger ikke at sperma.

plannedparenthood.org

Kast et kondom i skraldespanden, og ikke på toilettet.

Er der nogen risici?

Ifølge Dr. Karina Bondarenko, i nogle tilfælde kan brugen af ​​kvindelige kondomer forårsage irritation af vagina, vulva, penis eller anus.

“Nogle gange [kondom] svækker følelsen af ​​samleje, men på den anden side, kan forbedre kvaliteten af ​​seksuelle relationer på grund af det faktum, at den ydre ring af kondomet yderligere kan stimulere penis eller klitoris under vaginal samleje. Der er også en lille risiko for at glide det ind i vagina eller anus eller tab under samleje, hvilket reducerer graden af ​​beskyttelse mod uønsket graviditet og infektioner, seksuelt overførte sygdomme, “- opsummerer Bondarenko.

Hvad er deres fordele og ulemper?

Godbidder

 1. Med korrekt brug er kvindelige kondomer effektive til 95%Hvor effektive er kvindelige kondomer? (mandlig – med 98%Hvor effektive er kondomer? ).
 2. beskytteKvinde kondomer fra graviditet og seksuelt overførte infektioner (STI’er), herunder HIV.
 3. Fremstillet af sikre materialer.
 4. Let at bruge.
 5. Du kan indsætte i 8-10 timer før køn og ikke bruge denne gang i løbet af kærtegn.
 6. Kan bruges under menstruation.
 7. Det kan bruges sammen med et spermicid (et antikonceptionsmiddel, der ødelægger sædceller).
 8. Folk der er allergiske over for latex kan bruge det.
 9. En kvindelig kondom kræver ikke en mandlig erektion for at holde den på plads.
 10. Kontrolleret af en kvinde.

ulemper

 1. Hvis de anvendes ukorrekt, er kvindelige kondomer effektive på 79%Hvor effektive er kvindelige kondomer? (for mænd – med 85%Hvor effektive er kondomer? ).
 2. Mere forskning er nødvendig for at hævde, at 100% effektivitet af beskyttelse mod STI’erHvad er de kvindelige kondomer og hvordan anvendes de? .
 3. En kondom kan komme for langt ind i vagina, men det kan nemt fjernes, hvis det sker.
 4. Det kan ikke være egnet til kvinder, der er ubehagelige, når noget berører deres genitalareal (og den ydre ring af den kvindelige kondom vil ligge over labia).
 5. Hvis en kvinde har en infektion i reproduktive kanaler (candidiasis, bakteriel vaginose), så når du sætter en kondom 8-10 timer før sex, kan du øge lugt, kløe, udledning og så videre. Så, Dr. Bondarenko anbefaler i så fald at introducere en kondom umiddelbart før sex.
 6. specialisterKvinde kondomer til anal sex kom ikke til enighed, om det er muligt at bruge en kvindelig kondom under analsex. Teknisk set er dette muligt, men der var vanskeligheder med introduktionen, glidning. Da kvindelige kondomer er tyndere end mandlige kondomer, blev de revet, og respondenterne klagede over stærkere smerter end med konventionelle kondomer og blødede hos modtageren.
 7. En rustling lyd under samleje er stadig muligt.