Vi stopper den interne dialog: 14 måder at hurtigt falde i søvn

Hovedårsagen til at du ikke kan falde i søvn er en intern dialog. Ofte er det forbundet med følelser om de hændelser, der er sket eller med bekymring over de kommende begivenheder. Men selv produktive tanker er ikke særlig passende, når det er tid for dig at sove.

Som regel, hvis du ikke kan falde i søvn om 15-20 minutter, er yderligere forsøg dømt. Det ser ud til, at din madras og pude syntes at være blevet skabt for at torturere dig. Som held ville have det, er det på sådanne øjeblikke på gaden, at nogen slammer døre, ankommer og efterlader, og naboer vandrer fra værelse til rum som somambulker!

Så din indre dialog bliver til whining og grumbling. For at undgå dette behøver du ikke at starte det overhovedet. For at gøre dette skal vi distrahere hjernen fra kontroverser og hypoteser. Tag en af ​​følgende teknikker og sov nemt i dag.

Hvor hurtigt at falde i søvn
choreograph / depositphotos.com

1. Bolden

Vi ved alle om fårene. Men meget mere effektivt er det visuelle billede af bolden. Forestil dig en bold, der forsigtigt svinger og spreder bølger om sig selv. Hvis du bemærker, at du er distraheret af tanker, skal du straks vende tilbage til billedet af bolden.

2. Mental mus

Forestil dig et objekt. Mentalt afstand, zoom og drej det, som om det gøres med musehjulet. At bygge et detaljeret visuelt billede hjælper med at distrahere fra forstyrrende tanker. Bare diskutér ikke med emnernes egenskaber – bare se.

3. Scouting metode

Lig på ryggen, stræk, slappe af. Rul dine øjne under lukkede øjenlåg. Overdrive det ikke – øjnene skal forblive afslappede. Dette er øjens naturlige position under dyb søvn, så det er normalt lettere at falde i søvn.

4. Fire – syv – otte

Indånder gennem næsen i fire sekunder, og hold pusten i syv sekunder og langsomt ånder ud gennem munden om otte sekunder. Takket være denne vejrtrækning vil adrenalinniveauet falde, og pulsen vil sænke. Og koncentrationen på vejrtrækning vil distrahere fra tanker.

5. Autogen uddannelse

Lig behageligt på ryggen. Stretch og begynder at sprede følelsen af ​​tyngde og varme gennem kroppen. Spor hvordan sensationen spredes fra kronen til fingerspidserne, så benene. Glem ikke ansigtet – hagen, kindbenet, øjnene og panden skal helt slappe af. Prøv ikke at røre.

6. Time Machine

Husk den sidste dag. Uden følelser og vurderinger, skal du bare rulle gennem fantasien af ​​alle de hændelser, der skete i dag med dig. Prøv at huske flere detaljer, men se fra siden, som om du ser en film.

7. Gendannelse af drømmene

Husk en af ​​de dejlige drømme, du har set. Hvis du ikke kan huske drømme – tænk op. Vær opmærksom på fornemmelserne, fuldfør billedet. Det er din drøm, og det kan være så perfekt, som du vil. Det er muligt, at når du falder i søvn, vil du finde dig selv i den igen.

Hvor hurtigt at falde i søvn: Husk en god drøm
ladybirdannad / depositphotos.com

8. Blinkende tværtimod

Luk dine øjne. Åbn dine øjne bogstaveligt for en split sekund og lukke igen. Efter 10 sekunder gentages. Takket være dette “blinkende” vil du slappe af og ikke begynde at dykke ind i distraherende refleksioner.

9. Hurtig øjenbevægelse

Åbn dine øjne og se hurtigt fra et objekt til et andet. Hold øje med noget konkret. Efter 1-2 minutter vil du mærke, at øjenlågene bliver tungere. Lidt mere modstandsdygtighed over for træthed, og lad dine øjne lukke.

10. Fairy Tale

Mange forældre er bekendt med situationen: Når du fortæller et barn et eventyr, begynder du at nikke. Fortæl historien til dig selv. Kom op med nogen, lad det mest vildledende, plot – lad det udvikle sig uafhængigt.

11. Afspilning af ord

Tænk på hvert bogstav i alfabetet med et ord med tre bogstaver, så fire, og så videre. Prøv ikke at analysere – tæl det første ord, der kommer til dig. Fra en sådan kedelig, monotont aktivitet, kobler hjernen sædvanligvis ret hurtigt.

12. forsøger at høre stilhed

Læg dig ned i en behagelig pose og lyt til tavshed. Forsøg at høre stilheden – ikke fremmede lyde uden for vinduet eller i indgangen. Det er ikke så enkelt, men så snart du lykkes, vil du slappe af og falde i søvn.

13. Hvid støj

Find (eller skab) en kilde til stille monotone støj. Lyt det meget omhyggeligt og lad dig ikke blive distraheret af tanker. Efter et stykke tid vil du begynde at lure.

14. Selvhypnose

Maksimere din afslapning i en behagelig position for dig. Ro vejret. Endnu mere slappe af og gentage sig selv som “Jeg bliver mere og mere afslappet”, “Min krop bliver tungere”. Så sig (til dig selv) “Når jeg tæller til nul, falder jeg i søvn” og starter en langsom nedtælling. Du kan for eksempel tælle 50 udåndinger.

Hvordan sover hurtigt: selvhypnose
suricoma / depositphotos.com

I alle tilfælde skal du ikke glemme at gøre dig klar til sengen:

  • Den klassiske regel er, at det sidste måltid skal finde sted 2-3 timer før sengetid. Men hvis du er vant til at spise ofte, vil følelsen af ​​sult ikke lade dig falde i søvn ligesom en fuld mave. I dette tilfælde, en time før søvn, skal du drikke mælk, spise en halv banan eller en lille smule ost.
  • For en god søvn skal du flytte om dagen (helst i frisk luft). Udvikle en vane at gå, før du går i seng. Selv en 20-minutters gåtur hjælper med at distrahere fra opgaverne og forberede sindet til at sove.
  • Sørg for at ventilere rummet før du går i seng. Det er bedre, hvis vinduet er ajar for hele natten. Men hvis du er bange for at fryse, skal du i det mindste godt ventilere rummet før du går i seng.