Mitä nähdä Prahassa: opas laiskoja ja aktiivisia turisteja varten

Sillä laiska ja saapui pari päivää

Prahan linna. Se on vanha linnoitus, jonka pinta-ala on 45 hehtaaria ja jossa on viehättäviä torneja, puutarhoja, palatsirakennusta, historiallisia rakennuksia, joissa sijaitsevat museot. Tärkeimmät nähtävyydet: Pyhän Vituksen, Venceslauksen ja Vojtěchin goottilainen katedraali sekä Zlata-kaista pienoiskoossa, joissa legenda mukaan asuivat alkemistit.

Prahan nähtävyydet: Prahan linna
commons.wikimedia.org

Vanhankaupungin aukio. Siellä on kaupungintalo, jossa on kuuluisa tähtitieteellinen keskiaikainen kello, Tyn-kirkko (yksi Prahan symboleista), Pyhän Nikolauksen katedraali kristallikattokruunu kruunun muodossa. Sen esitteli Venäjän keisari Nikolaus II.

Vanhankaupungin aukio
affordabletravelpackages.com

Kaarlen silta. Se on pituus 520 metriä, yhdistää Vltava-joen rannat. Aseta hangoutteja muusikoille, taiteilijoille, matkamuistomyyjille. Silta on yli 600 vuotta vanha.

Prahan nähtävyydet: Kaarlen silta

Petřinský-kukkulan ja Petřínin observatorion torni. Korkein Prahassa sijaitseva kukkula viehättävillä puutarhoilla, torni, joka näyttää pienemmältä kuin Eiffel-versiolta, peilin sokkeloilta ja katselualustalta.

Prahan nähtävyyksiä: Petřínin kukkula ja Petřínin observatorion torni
Airfrance.com

Václavin aukio. Se on pituudeltaan 750 metriä, näyttää boulevardilta. Se seisoo monumentaalinen rakennus Kansallismuseon sekä muistomerkki Pyhän Václavin – pyhimys Tšekissä.

Prahan nähtävyydet: Václavin aukio
Expedia.com

Pieni maa. Prahan historiallinen alue kauniita taloja.

Mitä nähdä Prahassa: Mala Strana
commons.wikimedia.org

Prahan eläintarha. Yksi suurimmista Euroopassa. Eläintarhassa on ainutlaatuinen paviljonki, jossa viidakko luodaan uudelleen.

Mitä nähdä Prahassa: Prahan eläintarha
Zoopraha.cz

Niille, jotka tulivat viikon ajan

Zizkovin televisiotorni. Sen ominaisuus on epätavallinen koristelu. Valtamerialusta David Cherny valmistaa jättimäisiä rautametalleja (kussakin 700 kg painavat) tornin varrella. Rakennuksen korkeus on 216 metriä, sisältäen baarin, ravintolan, havaintoalustan ja yhden huoneen numeron.

Miten päästä sinne: metrolla asemalle Jiřího z Poděbrad tai maakuljetuksella raitiovaunupysäkille, jolla on sama nimi.

Tanssiva talo. Se rakennettiin sodan aikana tuhoutuneen rakennuksen paikalle. Giant näytti siltä, ​​että talo oli kiristetty nyrkkiin: arkkitehdin idean mukaan se on metafora tanssivaa pariskunnalle. Ihmisissä epätavallinen rakennus on nimeltään “Ginger and Fred” (Ginger Rogers ja Fred Astaire) ja “Drunken House”.

Mitä Prahassa nähdään: Tanssitalo Prahassa
Vyvoj.hanakroa.com

Osoite: Jiráskovo náměstí 1981/6, Praha 2.

Päästäksesi paikalle, käytä artikkelin lopussa kerätyt sovellukset.

Kafkan museo. Se sijaitsee entisen tiilitehtaan rakennuksessa. Museon sisäpihalla on kuuluisa suihkulähde – kaksi pronssipuhallusta miestä, jotka saavat vettä kävijöiden antamilta sanoilta. Museo on jaettu kahteen osaan: “Existential space” ja “Imaginary printing house”.

Prahan nähtävyyksiä: Kafkan museo
Bigblueman.us

Osoite: Cihelná 2b, Praha 1.

Letna Park. Sieltä avautuu tyylikäs fotogeeninen (etenkin auringonlaskun aikaan) näkymä Vltava-joelle ja silteille. Puistossa on 24 metrinen metronomi, jossa on 20 metrin palkki. Tällä hetkellä siellä oli valtava muistomerkki Stalinille. Lähellä näet roikkuu vanhoja kenkäparia – symboli mitä tarvitset ilman sääliä osaksi menneisyyttä.

Letnan puisto, Metronomi Prahassa
Valentynvpraze.cz

Osoite: Letenske sady (Letna Park), Praha 7 – Letna.

Kapein katu – Vinarna Chertovka. Sen leveys on 70 senttimetriä. Yksi henkilö voi kävellä siihen: tätä tarkoitusta varten liikennettä säätelevät erityiset liikennevalot. Aikaisemmin se oli talojen välinen tulipalo, ja “Paholaista” kutsuttiin vieressä sijaitsevaksi viinitilaksi.

Prahan kapein kadu - Vinarna Chertovka
Amusingplanet.com

Katu on Kampan saarella (Venetsian Venetsiassa), jossa on monia mielenkiintoisia matkailukohteita. Sisältää 500-vuotiaan vesimyllyn pyörän.

Miten päästä sinne: kävele 150 metrin päässä Kaarlensillalta (jos siirryt keskeltä kohti Hradcanyä, sillan jälkeen sinun on käänny oikealle).

John Lennonin seinä, jota pidetään ihmisen muistomerkkeinä paitsi legendaarisen Beatlen lisäksi myös vapauden puolesta. Seinä oli maalattu monta kertaa, mutta nuoret maalasivat sen uudelleen. Kulttuuripaikasta tuli matkailupaikka.

John Lennonin muuri Prahassa
Happytrips.com

Osoite: Velkopřevorské náměstí, Praha 1.

Tankodrom Milovice. Se sijaitsee 50 kilometrin päässä Prahasta. Vuodesta 1968 vuoteen 1991 perustuu päämaja Keskusryhmän Neuvostoliiton joukot, nyt se on valtava viihdekeskus säiliöt, autot, erityistä tarkoitusta varten ja mönkijät, jotka voit ratsastaa.

Museum of Sex Machines. Mukana on yli 300 uteliaisuutta, mukaan lukien sukupuoli-cyber-kone. Museossa on vanhojen eroottisten elokuvien esityksiä. Vain aikuiset voivat katsella näyttelyä.

Museum of Sex Machines Prahassa
Getlostmagazine.com

Osoite: Melantrichova 18, Praha 1.

Jos sinulla on aikaa ja halua, voit vierailla ja muita Praha museota: alkemistit ja taikureita, LEGO, suklaa, vaha, kidutus, kummituksia ja legendoja, miniatyyrejä, granaattiomena, kommunismi, KGB, Kaarlen silta, sormustin, kylmän sodan historiallisia potta ja wc, Apple ja muut. Täydellinen luettelo on nähtävissä täältä.

Rautateiden valtakunta. Se sijaitsee Prahan Anděl -hotellissa. Tämä on yksi maailman suurimmista (121 metriä pitkä) ja yksityiskohtaiset leikepöydän mallit rautateiden kulkevat pitkin Ustecky ja Karlovy Vary mailla. Asemat, maisemat, pienet kaupungit on luotu pienimmissä yksityiskohtia.

Rautateiden valtakunta Prahassa
Eyca.cz

Osoite: Stroupežnického 3181/23, Anděl, 150 00 Praha 5.

Kiertomatka monumenteista. Voit järjestää kävelykierroksen omalla päällystetyllä reitillä.

 • Gusova-kadulla on roikkuu mies (muistomerkki Sigmund Freudille).
 • Vltava-joen rannalla, lähellä Kampa-museota, 34 pingviinin marssia ja kuuden metrin tuoli.
 • Museossa on myös monia epätavallisia veistoksia. Esimerkiksi pihalla on kolme jättiläistä vauvaa – “veljiä” niistä, jotka horjuvat Zizhkovskajan TV-tornia pitkin.
 • Estates-teatterin lähellä on “omantunnon viitta” tai “komentaja” (omistautumista Mozartin oopperaan “Don Giovanni”).
 • Futura-galleriassa on sykopahan muistomerkki – kaksi alaston viiden metrin ihmisluvua, jotka on taivutettu 90 asteen kulmaan.
 • Prahan Na Zábradlí -teatterin seinällä on ihmisalkio, joka alkaa hehkua illalla (David the Blackin työ).
 • Kauppakeskuksessa “Lucerne” Vodichkov-kadulla on epätavallinen Patsas Tšekin tasavallan suojeluksessa. St. Vaclav istuu käännetyssä hevosessa.
 • Petrinin kukkulan juurella on muistomerkki kommunismin uhreille.

Gastronomiset paikat. Tsekin tasavallassa kannattaa ehdottomasti käydä aitoja laitoksia ja kokeilla kansallisia ruokia.

Tällaisia ​​kahviloita ja baareja ovat esimerkiksi Zizkovin ja Vinohradyn piirissä.

Kokeilemista varten on välttämätöntä polttaa, nyytit gulassilla, ankka, utopentsy, suolattu juusto.

Matkailijoiden on suositeltavaa katsoa:

 • Ferdinadan Karmelitskan ravintolassa 18.
 • Vytopnan oluen varastossa Wenceslas-aukiolla. Olut tarjoillaan pienille vetureille, jotka on sijoitettu kävijöiden taulukoiden väliin.
 • Kahvila Kafíčko lähellä Kafka -museota, jossa erittäin maukas paksu kuuma suklaa. Osoite: Míšeňská 67/10, Praha.

Niille, jotka haluavat tuntea paikallisen

Pyöräilyreitti. Paras tapa tutustua muihin kuin matkailukohteisiin kaupungissa on vuokrata polkupyörä (klassinen tai sähköinen). Prahassa on useita pyöräilyreittejä, jotka tapahtuvat paikoissa, joissa paikalliset ihmiset lepäävät. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja.

Rinteessä Riegro Gardensissa, josta avautuu kaunis näkymä. Täällä Prahan asukkaat tulevat piknikille. Muista tuoda huopa kanssasi.

Riguer Gardens Prahassa
lamenteinsana.blogspot.ru

Ulkomaiset elokuvateatterit: Výletní kino Smíchov, joka sijaitsee Moldovan Smíchovin rannalla, Žluté lázně rannalla (elokuvateatteri näkyy tiistaina), taidetilasta MeetFactory.

Avoin iloelokuva Praha
Dolcegustoblog.com.ua

Pylväikkö Naplavka Vltavaa avoimilla konserttialueilla ja baareilla, maanviljelijöiden markkinoilla (se toimii lauantaisin), jossa voit ostaa tuoreita vihanneksia, hedelmiä, leipää, kalaa, juustoa ja muita tuotteita. Lokakuusta huhtikuuhun saunassa avautuu yksi täällä kiinnittyneistä aluksista.

Pylväikkö Naplavka
Prazskenaplavky.cz

Kirpputuotteet Kolbenovassa. Täältä löydät edullisia harvinaisuuksia Euroopan eri maiden myyjiltä. Markkinat toimivat viikonloppuisin klo 9.00-14.00.

Kirpputalo Kolbenovassa
Actionlivepartner.com

Bobsleigh-raita 800 metriä pitkä, työskentelee ympäri vuoden. Kelkalla voit kiihdyttää 62 km / h.

Bobsleigh-raita Prahassa
Slevomat.cz

Teatteri “Ta Fantastika”. Tämä on musta teatteri, jossa näytetään taideteoksia, jotka perustuvat mustan kaappiin. Tästä johtuen esineitä “laveni” lavalle ja toimivat yhdessä toimijoiden kanssa. Tärkeimmät ilmaisevat keinot ovat liikkeet, valo, musiikki. Kääntäjää ei tarvita.

Mitä ei tuhlata aikaa ja rahaa Prahassa

 1. Maustetaan matkustajat eivät suosittele nimenomaan odottamaan Vanhankaupungin aukiolla, kun he alkavat voittaa kellon kaupungintalon. Kyllä, näky on utelias: luvut alkavat liikkua, trumpetteri soittaa. Mutta tuhlata aikaa odottamaan se ei todellakaan ole sen arvoista.
 2. Sama pätee toiseen toimintaan – vartiointien muuttamiseen Prahan linnassa. Siellä ei ole mitään erityistä.
 3. Melko kallis vierailu on juutalaiskorttelissa ja täällä sijaitsevassa hautausmaassa. Jos olet kiinnostunut historiallisista hautausmaista, on parempi käydä Visegradin linnoituksessa, jossa monet kuuluisat tšekit haudataan.
 4. Voit säästää Vltavaa pitkin kävelee. Ne ovat melko lyhyitä, eivät ole kalliita, ja voit nähdä joen rannalta.
 5. Ei ole suositeltavaa istua puistoon pääaseman edessä: tarkastelujen mukaan tämä ei ole rauhanomaisin paikka Prahan rikosprosessissa.
 6. Älä maksa rahaa Zlatu-kadun sisäänkäynnille: illalla voit kävellä sen ilmaiseksi. Voit myös säästää kiertueella Prahan linnan kuninkaallisissa kamareissa.
 7. Älä tuhlaa kovin herkullista kinkkua, jolla on vartaat Vanhankaupungin aukiolla. Todennäköisesti, leikkaat ison ja kalliin kappaleen, josta tulee varmasti pahoillani.
 8. Älä viihdy Prahassa sijaitsevissa ostoskeskuksissa ja -jaksoissa. Mitään erityistä niistä ei löydy.

Hyödyllisiä matkustajien hakemuksia

Lue myös: