Miten säästää sähköä: 25 yksinkertaista mutta työskentelyvinkkejä

Älä tuhlaa valoa

 1. Sammuta valo, liikuttamalla huoneesta toiseen. Aseta lämpöliikeanturit, jotka sammuttavat valon puolestasi.
 2. Käytä paikallista valaistusta: valot, lattiavalaisimet, sohvat. Esimerkiksi, jotta päävalonlähteet eivät sisällyisi joka kerta, on parempi asentaa taustavalo huoneen LED-nauhalta.
 3. Muista, että puhtaus on avain säästämiseen. Likaiset ikkunat ja pölyiset kattovalaisimet vähentävät huoneen valaistuksen tasoa 35 prosenttiin.
 4. Kun korjaat, harkitse, että kevyet seinät ja kalusteet heijastavat jopa 80% valovirta, ja tumma – vain noin 12%.
 5. Vaihda hehkulamput energiansäästöllä ja LEDillä. Vain yhden lampun vaihtaminen säästää noin 1000 ruplaa vuodessa.

Ota esimerkiksi Moskova. 1 kWh pääomakustannuksissaVäestön sähkövoimakustannukset ja yhtäläiset kuluttajaryhmät Moskovan alueella lukuun ottamatta Troitskin ja Novomoskovskin hallintoalueita 5,38 ruplaa. Kuvittele, että kolmessa huoneistossa kahdeksan tuntia päivässä kolme valoa palaa: LED, energiansäästö ja hehkulamppu. Jotta objektiivisempi kuva valitaan, valaisemme tämän valon lamput siten, että ne antavat suunnilleen samanlaisen valaistustason. Ja se mitä saamme.

Lampun tyyppi LED-valo Energiaa säästävä hehkuva
Tehonkulutus, kW 0013 0025 0,1
Lampun käyttöikä, tunnit 50000 8000 1000
Lampun hinta, hiero. 248 200 11
Toiminnan kesto / tuntiKustannukset tunnissa operatiivisesti = tariffi × teho + lampun / resurssin hinta , hieroa. 0,0749 0,1595 0,549
Tunneittaiset säästöt Tunneittainen talous = hehkulampun käyttökustannukset – vertailukelpoisen lampun käyttökustannukset , hieroa. 0,4741 0,3895
TakaisinmaksuaikaTakaisinmaksuaika tunnissa = (lampun hinta – hehkulampun hinta) / tunti säästäminen , tuntia 499,89 485,24
TakaisinmaksuaikaTakaisinmaksuaika päivinä = takaisinmaksuaika tunnissa / 8 , päivää 62.49 60.65
Vuotuiset säästötVuotuiset säästöt = (8 × 365 – takaisinmaksuaika tunnissa) × tunneittain , hieroa. 1147,37 948,34

Näyttää siltä, ​​että kaksi kuukautta myöhemmin energiansäästölamppu antaa sinulle mahdollisuuden säästää tunneittain 40 kopecksia ja 10 hehkulamppua – 4 ruplaa.

Käytä sähkölaitteita oikein

 1. Kaksinkertaisen sähkösähkömittarin puuttuessa irrota kaikki yön ulkopuoliset sähkölaitteet ja laturit – laitteen täyden latauksen jälkeen.
 2. Jääkaappi on sulatettava säännöllisesti, jos sillä ei ole erityistä No Frost -järjestelmää. Varmista, että laite on mahdollisimman kaukana lämmityslaitteista ja että takaseinän luonnollinen tuuletus on säädetty. Laita se vain jäähdytettyyn ruokaan!
 3. Tarkkaile polttimien suorituskykyä sähköhella ja aseta niille vain sopivan kokoinen astia tasaisella pohjalla.
 4. Peitä kannet ja pannut kannella. Ne vähentävät lämmön menetystä lähes kolme kertaa.
 5. Älä yritä ylikuormittaa pesukoneita (liiallinen kuormitus lisää sähkönkulutusta 10 prosenttiin) ja käytä keskilämpötilaa. Pesu 30 asteessa tuhlaa 35% vähemmän energiaa kuin 40 asteen pesu.
 6. Käytä sähkökattilaa sähköliesiin veden lämmittämiseksi. Se on paljon taloudellisempaa. Keitä vain tällä hetkellä tarvittavia nesteitä.
 7. Puhdista säännöllisesti puhaltimet ja ilmastointisuodattimet.
 8. Asioita, jotka vaativat alhaisen lämpötilan, raudan sytyttämisen jälkeen.
 9. Älä jätä laitteita, kuten mikroaaltouunit, televisiot, tietokoneet, skannerit, tulostimet ja modeemit, valmiustilassa. Tämä säästää yli 200 kW vuodessa.
 10. Käytä sähköpistorasiaa ajastimella.

Osta energiatehokkaita laitteita

 1. Kaikki sähkölaitteet on merkitty latinalaisilla kirjaimilla A +++: sta G: hen. Valitse matalaenergiatekniikka, jonka merkinnät ovat A ja B.
 2. Osta laitteita, jotka käyttävät uusinta tekniikkaa säästämään sähköä. Esimerkiksi yhä suositummaksi on induktio liesi, lämmitys vain astian pohjalle eikä tuhlaa energiaa turhaan. Tällaisten levyjen tehokkuus on 95%!

Aseta kaksitahtinen laskuri

 1. Kahden tariffimittarin avulla voit säästää yöllä. Tällaiset mittarit ovat hyödyllisiä niille, jotka voivat käyttää energiaa kuluttavia kodinkoneita: astianpesukone ja pesukone, leipäkoneet – klo 23.00 – 7.00. Mittari maksaa keskimäärin vuodessa.

Älä tuhlaa lämpöäsi turhaan

 1. Käytä perinteisen lämmittimen sijasta ilmastointilaitetta lämmitystilaan. Jos se sallii valmistajan tietenkin. Useita ilmastointilaitteita ei voi käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
 2. Infrapunalämmitin on edullisempi kuin muilla 30-80%.
 3. Jos sähköpattereita on asennettu taloon, yritä pitää ne puhtaina niin, että pöly ei absorboi jotain lämpöä, eikä sinun tarvitse nostaa lämpötilaa.
 4. Vedenlämmittimen käyttö vähentää vedenlämmityksen lämpötilaa.
 5. Vaihda varastointilämmittimen virtauslämmitin. Joten et käytä sähköä tietyn veden lämpötilan jatkuvaan ylläpitoon.
 6. Lämmitä vettä vain tarvittaessa. Irrota kattila sähköverkosta lähtiessä talosta ja yöllä.
 7. Puhdista vedenlämmitin joka kolmas kuukausi asteikosta, mikä lisää virrankulutusta 15-20%.
  • Irrota yksikkö ja sammuta vesihuolto.
  • Veden tyhjennys kokonaan.
  • Poista kattilan kansi, irrota johdot huolellisesti ja kierrä lämpörele.
  • Avaa laipan kiinni olevat mutterit. Työnnä laippa ylös, käännä ja vedä ulos.
  • Nyt voit puhdistaa lämmityselementin metallisella harjalla. Päästä eroon plakista auttaa ja liuosta etikkahappoa ja kuumaa vettä (1: 5). Aseta lämmitin vain 30 minuuttia ja varmista, että kumitiiviste ei tule kosketuksiin hapon kanssa.