Kako smanjiti veličinu videozapisa bez gubitka kvalitete

Zašto čak i pretvoriti videozapis

Ako izuzmete posebne slučajeve, možete razlikovati najmanje tri uobičajena razloga za stjecanje pretvornika videozapisa.

Za prijenos videozapisa na mobilne uređaje u optimalnom formatu

Na mobilnim uređajima, obično možete gledati samo nekoliko popularnih formata, i non-prilagoditi video na pametnim telefonima i tabletima ili nisu pokrenuti ili usporavanja. Pretvornici pomažu izbjeći takva ograničenja.

Također, metoda kompresije i rezolucija datoteka igraju ulogu pa je važno odabrati program s fleksibilnim postavkama i idealno s unaprijed postavljenim uređajima.

Da biste uštedjeli prostor na tvrdom disku ili u oblaku

Ako je videozapis započeo, to ne znači da je to najprikladnije za vaš uređaj. Ovdje je primjer: u kanalu na YouTubeu Layfhakera smo objaviti video u izvrsnoj kvaliteti – MP4-datoteka je jedan od posljednjih valjak težak 1.32 GB, a to traje samo četiri minute. Lako je pogoditi da je ova kvaliteta potpuno beskoristan za smartphone. Veličina videozapisa može se smanjiti za deset puta, bez primjetne razlike će biti najmanje 6 inča dijagonale zaslona.

Ako ste stalno snimanje video i držati čvrstu galeriju na tvrdom disku, Movavi Video Converter eliminira potrebu za kupnju novog HDD-a ili pohraniti sjećanja na policama s prazninama. Ako želite, možete uvesti u program cijeli folder s valjcima, a ne da se pretvori u jednu po jednu datoteku.

Uvoz videozapisa u uređivač videozapisa

Čak se i popularni i ozbiljni urednici ne mogu nositi sa svim video formatima. I ne govorimo ni o nekim antidiluvijskim i rijetkim proširenjima, već o vrlo uobičajenim AVI i MOV datotekama. Pretvarač je potreban da bi uvijek mogao “napuniti” uređivač videa u bilo kojem formatu i bilo kojoj metodi kompresije.

Kako pretvoriti video u Movavi Video Converter

Nakon dodavanja videozapisa morate odabrati odgovarajući format. Ako optimizirate datoteku za drugi uređaj, ne morate proučavati popis podržanih formata – samo pronađite željeni model na popisu.

Sada morate odabrati brzinu prijenosa videozapisa pomoću posebnog klizača. Pretvarač će unaprijed obavijestiti veličinu datoteke na izlazu. Pritisnemo “Start” i pričekajte.

Movavi Video Converter: pretvoriti video

Čekanje, usput, neophodno je apsolutno dugo. Na primjer, prebacivanje gore navedene datoteke od 1,32 GB na MacBook Pro 2011 trebalo je manje od minute.

5 razloga za obratiti pažnju Movavi Video Converter

Pokušali smo uklopiti prednosti programa u pet točaka.

1. Zaborav

Program iz Movavi radi s više od desetak ekstenzija i podržava kompresijski codec H.265, koji vam omogućuje da smanjite veličinu datoteke za polovicu bez gubitka kvalitete. Puni popis formata dostupan je na web stranici.

2. Brzina

Pretvaranje u većini slučajeva traje nekoliko sekundi, a način rada SuperSpeed, dostupan pri radu s nekim formatima, omogućuje obradu datoteka još brže.

3. Prisutnost izgrađenog video editora

U Movavi Video Converter Premium možete lijepiti različite videozapise, podijeliti ih u ulomke i čak provesti nepretencioznu korekciju boja. U videozapis možete dodati titlove ili vodeni žig.

4. Rad s audiozapisom

Program iz Movavi može izdvojiti zvuk iz videa i podržava mnoge audio formate. To znači da ne trebate zaseban pretvarač za glazbu.

5. Rad s fotografijama

Uz Movavi Video Converter lako je spremiti okvire iz videozapisa, au sljedećoj inačici programskih programera planira dodati funkciju pretvaranja isječaka u GIF animaciju.

presuda

Ozbiljni video urednici su potrebni za složene projekte i rad s grafičkim. Za sve ostalo, Movavi Video Converter je jednostavan i brz program koji će vam pomoći pretvoriti video i napraviti jednostavnu instalaciju.

Preporučujemo da pokušate Movavi Video Converter ako:

  • vole snimati puno videozapisa, ali rijetko ih izbrišete. Posebno je važno za mlade roditelje koji žele uhvatiti svaki važan trenutak u životu djeteta;
  • voditi video blog, ali ne želite razumjeti složene programe za uređivanje;
  • vole gledati filmove i TV emisije na zaslonu smartphonea ili tableta;
  • stalno instalirajte videozapise i koristite uređivač videozapisa koji ne čita sve formate.

Program za Windows ili MacOS možete besplatno preuzeti, ali za punu verziju sa svim funkcijama morat ćete platiti 990 ili 1 290 rubalja.

Saznajte kako komprimirati videozapis bez gubitka kvalitete →

Saznajte kako smanjiti veličinu videozapisa →

Saznajte kako promijeniti format videozapisa →

Preuzmite Movavi Video Converter →