NetSpot: miten voit selvittää Wi-Fi-verkon heikot kohdat ja optimoida sen

Kaikki ne, jotka itsenäisesti perustavat langattomia verkkoja, tietävät itsekseen ongelman “täällä saaliit, mutta ei kiinni”. Valitse reitittimen paras paikka vain kokonaan sen siirtämisellä asunnon ympärillä ja mittaamalla kannen laatua. Tehtävän yksinkertaistamiseksi on tarkoituksenmukaisempaa käyttää apuohjelmaa NetSpotin diagnosointiin. Sen avulla voit tehdä kaiken oikein ensimmäistä kertaa.

NetSpot

Tämä sovellus on suunniteltu etsimään langattomia verkkoja ja yksityiskohtainen analyysi kunkin monista parametreistaan. Discover-tilassa NetSpot tarkkailee jatkuvasti ilmaa ja näyttää listan ympärillä olevista verkoista. Se voidaan suodattaa eri parametreilla esimerkiksi löytää tietyn kanavan kuorma ja valita vapaa verkostasi.

Mielenkiintoisempi meille on Survey-tila, jonka avulla voit suorittaa kattavan verkkokyselyn ja antaa yksityiskohtaisen raportin kaikista sen vivahteista. Yritetään ymmärrä NetSpotin mahdollisuudet konkreettisella esimerkillä – minun dacha.

NetSpot: pohjapiirros

Ohjatun kehotteen jälkeen valitaan huoneen tyyppi ja luodaan sen järjestelmä (voit tuoda valmiin tiedoston tiedostosta). En ole paras taiteilija, enkä arvannut mittasuhteita, mutta tärkein asia, jonka tarvitsemme, on noin 75 neliömetrin kokonaispinta-ala.

Aloita mittausten tekeminen eri paikoissa huoneeseen. Looginen mennä paikkoihin, joissa käytät internetiä, joten aloitin olohuone, tarkistin signaalin sängyn, keittiössä, toimistossa, verannalla ja tietenkin kylpyhuoneessa. Mitä enemmän pisteitä annat, sitä tarkempi tulos, joten älä ole laiska. Kun olet suorittanut mittaukset, valitse Pysäytä skannaus ja jatka analyysiin.

NetSpot: kattavuuslaadun kartta

Näiden tietojen perusteella NetSpot vetää meitä laadun kartta-alueet eli show, jossa Wi-Fi-signaali on vahva, jossa – on heikko, ja jos se ei ole. Värispektriä käytetään visualisointiin. Vain huomaa, että vihreä tarkoittaa huonoja vastaanottoalueita, ei toisinpäin, kuten ehkä luulet. Jotta et ymmärrä, noudata kartan alareunassa olevaa asteikkoa.

Jos verkossa on useita tukiasemia, niiden signaali voidaan näyttää erikseen valitsemalla haluamasi valintaruudut. Tämä tunnistaa ongelma-alueet toistimien siirtämiseksi tai lisäämällä luotettavampaa suojaa. tukiasemaa, muuten tulee automaattisesti kartalle, mutta jos niiden sijainti määritetään pidä täysin paikkaansa (siksi tarvitaan lisää mittauspistettä), se voidaan vaihtaa manuaalisesti.

Oletusarvoisesti SNR-arvo näkyy kartassa, eli signaali-kohinasuhde. Tämä on tärkein parametri arvioinnin, mutta kauempana pudotusvalikosta voit valita enemmän yli tusina muita: taso signaalin, käytettävissä olevien verkkojen interferenssin taso, peiton tietylle taajuudelle, lataus nopeus ja siirtokapasiteetti tukiaseman, ja toiset.

Verkon rakentamisessa luultavasti haluat, että signaali ei ole vain kiinni, vaan se on myös hyvällä tasolla. Voit tehdä tämän valintaikkunan signaalitason kynnysarvojen muuttamiseksi. Oletuksena alue on hyvin suuri, vähimmäistaso merkitsee vain liitettävyyttä ja toimii alimmalla nopeudella.

NetSpot: signaalin voimakkuuden kynnysarvojen mittaus

Jokaisen yhteysosoitteen napsauttaminen näyttää valikon, jossa on yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä (kanava, taajuus jne.). Se tulee kätevästi, jos sinulla on naapuriverkkoja omassa talossasi ja jos verkossa on tukiasemia, jotka toimivat kahdella bändillä.

Kaikki tiedot toimitetaan selityksineen (vaikkakin englanniksi). Ne auttavat sinua tunnistamaan alueet, joilla on heikko signaali, määrittää optimaaliset sijainnit reitittimen ja tarvittaessa toistimien asennukseen.

Minun tapauksessani vahvistettiin, että toimistossa on hyvä asentaa vielä yksi yhteysosoitin. Signaali on kiinni, mutta nopeus jättää paljon haluttuun. Tein testit yksityisessä talossa, jossa oli vähäisiä ulkomaisia ​​verkkoja, joissa ilmaisten kanavien käyttö ei ole niin tärkeä. Kaupunkimaisissa olosuhteissa, joissa on 2,4 GHz: n tukkeutunut ilma, tämän valon merkitystä on vaikea yliarvioida. NetSpotin avulla voit tunnistaa vähiten ladatun kanavan ja siirtyä siihen.

NetSpotin käyttäminen muulla kuin kaupallisella pohjalla on täysin ilmainen, mutta kotimaassa on vain vähän hyötyä. Pro-versio tarjoaa edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten multi-vyöhykkeen hankkeita, rajoittamaton määrä tukiasemia ja mittauksia, tietojen vienti, sekä suosituksia perustamiseen ja vianmääritys. Tällainen versio on 149 dollaria. Tällä hetkellä NetSpot-apuohjelma on käytettävissä vain Macille, mutta pian Windows-version julkaisu on suunniteltu.