Spark за Mac – безплатен имейл клиент, който е приятен за използване

Ако вече използвате Spark в iOS, настройката на настолния клиент ще отнеме няколко секунди. Приложението събира данни от вашия идентификационен номер на Apple и всичко, което трябва да направите, за да започнете, е да въведете парола от един от вашите имейл акаунти. След това Spark синхронизира всички настройки и разлага пощата на рафтовете.

Spark за Mac

Поръчайте входящите, ръководени от интелигентен алгоритъм, който е ключова характеристика на Spark и ви позволява да не губите време на писма и спам. В Smart Inbox буквите са групирани в няколко категории (Лични, Разпространение, Известия, Сдвоени) и последните три съобщения се показват във всяка от тях. Поради това касетата не е затрупана и само един поглед е достатъчен, за да разбере текущото състояние на нещата. Привържениците на класическата папка “Входящи” просто трябва да превключат към съответния раздел: там всички букви се показват до датата на получаване.

Spark for Mac: интелигентен алгоритъм

Има няколко начина за взаимодействие със съобщенията. След преглед от Smart Inbox те автоматично се четат и преместват в долната част на екрана, което дава възможност за други съобщения. Познатите жестове за прокарване на пръст ви позволяват да конфигурирате четири избрани действия, за останалите има бутони на панела и контекстно меню с десен бутон. Предлагат се всички обичайни функции, включително вече почти задължителното “закъснение”. За нея, между другото, има гъвкави настройки и уведомления.

Spark for Mac: бърз отговор

Както в мобилната версия, Desktop Spark също може да превключва подписи, да изпраща покани за срещи и да отговаря на събеседници с бързи отговори, които са нещо като емотикони. Има псевдоними, папки и бързи клавиши и веднага няколко подредя в зависимост от вашите навици.

От другите силни страни на приложението, отделна похвала заслужава обширен списък от услуги на трети страни, интегрирани в Spark, както и огромен брой настройки, които ви позволяват да уточнете как и какво ще се показва и работите в интерфейса.

Spark for Mac: Настройки

До минусите могат да бъдат приписани само, че липсват персонализирани филтри. Това е единственото нещо, което наистина ми липсваше в заявлението за седмица бета тестване. Ако имате много сметки и различни абонаменти, всеки от които има конфигурирани отделни правила, това ще бъде малко неудобно. Това обаче е само първата версия. Най-вероятно тази функция ще се покаже в бъдещи актуализации.

Каквото и да е, приложението оставя изключително положително впечатление, подобно на всички продукти на Readdle. Тя изглежда добре, работи добре и прави отлична двойка на своя мобилен спътник.

Spark за Mac поддържа iCloud, Gmail, Outlook, Exchange, Yahoo и други имейл услуги. Приложението е напълно безплатно и е достъпно за macOS 10.11 и по-нови версии.