50 retter, der kan koges om 5 minutter

morgenmad

Om morgenen er der altid ingen tid til at lave mad, men morgenmad kan ikke gå glip af. Her er et par ideer, som du hurtigt kan opdatere dig selv for at få energi til hele den første halvdel af dagen.

1. Havregryn med tørrede frugter

I en lille gryde opvarmes ½ liter mælk. Tilsæt 6 spiseskefulde havregryn og kog over medium varme indtil kogning. Tilsæt en knivspids salt, en teskefuld sukker, sænk varmen og kog et par minutter.

På dette tidspunkt skal du male et par bær svesker og tørrede abrikoser, et par nødder. Tilsæt dem til den færdige grød sammen med smørret.

2. stegte æg i brød

opskrifter til fastfood: stegte æg i brød
flickr.com

Med et glas eller en metalstøbning ring, lav et rundt hul i krummen af ​​et stykke hvidt brød. Smør stegepanden med smør og steg brødet (30 sekunder på hver side).

Derefter slår ægget i midten af ​​brødet, salt, peber, drys med krydderurter og steg ned til egern tager fat. Sæt på en tallerken og nyd det oprindelige stegte æg.

3. Omelet i tomat

Med to store tomater skal du afskære hatten og tage kernen ud med en teskefuld. Ægpisk med revet ost, hakket persille og dill. Salt, peber og hæld over tomaterne. Dæk de resterende tomater med hætter og bages i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter.

4. Omelet i koppen

Smør kruset med olivenolie og knæk det i to æg. Salt og pisk med en gaffel. Skær et stykke kogt pølse eller røget kylling i terninger og send det til et krus. Stir.

Drys med revet ost og send til mikrobølgeovnen i et minut. Derefter fjernes, blandes igen og sendes i endnu et minut i mikrobølgeovnen.

5. Sandwich med avocado

Tør rugbrødet i en stegepande eller i en brødrister. I løbet af denne tid skal du male tomater og en lille avocado. Fyld grøntsagerne med to spiseskefulde hummus og en kniv oregano. Spred på brød og nyd.

6. Havregrynspandekager

I en skål med blender, tilslut ½ kop havregryn, 150 gram græsk yoghurt, æg og en halv moden banan. Tilsæt 1/2 tsk bagepulver og vanillin. Pisk. Hvis det blev tyndt, tilsæt 1-2 spsk havregryn og bland igen.

Bage pandekager i en opvarmet stegepande, smurt med vegetabilsk olie. Serveres færdige pandekager med friske eller frosne bær.

7. Ostgrød

300 g fedtsyre creme placeres i en pande med en tyk bund og koges. Mens det opvarmes, smadre 200 g frisk ostetisk ost med en gaffel. Tilsæt det til kogende cremen. Hold konstant omrøring, hæld en knivspids salt og et glas majsmel. Kog, ikke stoppe for at røre, til cremefarve. Ostgrød skal være viskøs og elastisk.

8. Fransk sandwich “Krok-Monsieur”

opskrifter til fastfood: franske sandwicher
flickr.com

Brød til toast (eller sædvanlig helkorn), smør med Dijon sennep og læg på en bageplade, bestrøstet med olivenolie. Til hvert stykke sættes ristet ost (helst – gruyer) og en skive skinke. Stænk igen med ost og dække med et andet stykke brød.

Opløs olien med olivenolie og send den til en opvarmet ovn indtil den er gyldenbrun. Før du serverer, kan du også hælde bechamel sauce over det.

9. Toast med banan og kanel

Brød til toast eller loafsæbe med blødgjort smør. Til hvert stykke skal du sætte et par stykker af en banan, hæld kondenseret mælk, drys med sukkerrør og kanel. Dæk et andet stykke brød, så olien er på toppen. Send i 30 sekunder i mikrobølgeovnen eller brun skålen i vaffeljernet.

10. Toast med jordnøddesmør og frugt

Tør det hvide brød eller brød i en brødrister, ovn eller på en tør stegepande for at lave en skorpe på toppen. Smør hvert stykke jordnøddesmør og sæt enhver frugt til din smag, så som bananer, kiwi eller jordbær. Server skålen med varm kaffe.

11. Cottage cheese creme med frugt

200-300 g kaseinfedt 9% blenderblanding med 3-4 spsk fedtsyre. Tilsæt 2-3 spsk af kondenseret mælk og visp igen. Serveres med sæsonbestemt eller dåsefrugt og toast.

12. Banan og Berry Smoothies

Kombiner i en skål to modne bananer, ½ kop friske eller frosne bær (fx hindbær og blåbær), et glas bæresaft og et glas fedtfattigt drik yoghurt. Pisk alt sammen med en blender indtil glat. Hæld brillerne ud og tjen straks til bordet.

frokost

Giv dig det første du kan i en uge fremover – borsch og suppe står perfekt i køleskabet i en uge og er lavet med kun smagere. Men for anden gang er der altid tid og energi. Men noget lækkert kan koges og piskes op.

13. Makaroni med ost i et krus

I et stort krus varmes ½ kop mælk (nok i et minut i en mikrobølgeovn). Hæld 2-3 spsk tynd pasta og send til mikrobølgeovn i yderligere 3 minutter. Derefter fjernes, blandes, drys med revet ost og tilberedes et andet minut.

14. Ost røræg

½ kopp havre flager hæld to kopper kogende vand. Lad stå et par minutter. På denne tid rist osten (100-200 g) på en fin rist, skær de grønne løg og send hvidløg gennem pressen. Tilsæt alt dette til havregryn, sæson med salt, peber og bland grundigt.

Steg et par æg i en separat stegepande. Du skal lægge glasur oven på havregryn-ostemassen. Fra oven kan du drysses med urter og peber.

15. Panini med kylling og tomater

opskrifter til fastfood: panini med kylling og tomater
flickr.com

Bland en spiseskefulde mayonnaise, en spiseskefuld tomatsauce, ½ citronsaft og hakkede basilikum. Smør denne blanding med bunden af ​​panini bolle. Sæt det på skiver kogt eller røget kyllingefilet og tomater. Stænk med revet ost og dække med anden halvdel af bolle.

Steg pommes frites 3-5 minutter på støbegrydepande, og tryk ned på toppen med et låg eller en anden stegepande. Bunden danner en skorpe, og osten indeni smelter.

16. Caprese med kylling og avocado

Til ½ kop balsamicoeddike, tilsæt 2 spsk sukkerrør. Send det til mikrobølgeovnen i et par minutter for at give sukkeret opløsning.

På dette tidspunkt steg i olivenoliekogt kyllingefilet. Det er nødvendigt at varme det op og få en rød skorpe. I en dyb skål skal du udlægge kyllingerne af kylling, avocado, mozzarella og kirsebærtomater (du kan skære det i halvdelen). Hæld balsamicoeddike, drys med knust basilikum og server til bordet.

17. Spicy rejer med hvidløg

I en stor gryde opvarmes 2-3 spsk olivenolie. Tilsæt 300-500 g skrællet rejer, 2-4 hakket hvidløg og krydderier efter eget valg.

Stek rejerne i 3-5 minutter for let at lyse. Derefter sætte dem på en skål, hæld saft af en citron og drys med hakkede grønt.

18. Fried calamari

Skær blækspruttekroppe fra indvolde, afskær halen, fjern den bruskede “pil”. Skyl og tør grundigt med papirhåndklæder inde og ude. Skær blæksprutte med ringer ca. 2 cm tykke, kast i mel og saltkog og steg i dybstegt (i et minut på hver side). Fjern overskydende olie med papirhåndklæder.

19. skinke med tomater og grønne

Armering med to pander. På en i vegetabilsk olie stege 500 gram terninger. På den anden – 500 gram tomater, skåret i store terninger. Tilsæt salt og peber til smag. Læg skinke på salatblade og oven på tomaterne. Drys med hakkede urter og hæld citronsaft.

20. Lavash roll med skinke

Bland majonesen med ketchup (ca. 1-2 spsk) og hvidløg, passeret gennem pressen. Med den resulterende blanding smøres den tynde lavash. Sidstnævnte er bedre at blive foldet to gange, så rollen er stærkere. Som fyldstof brug skinke eller servering (skal skæres i tynde skiver) og hård ost (rist den på gnisten). Rul lavaskanten i en rulle og skåret i dele af bredden omkring to centimeter bredt.

21. Kylling burrito

opskrifter til fastfood: kylling burritos
flickr.com

Skive skåret skinke eller kogt kyllingefilet. Wrap kødet i en tortilla, smurt med tomat sauce, sammen med frisk agurk, salat blade og mozzarella. Hvis det ønskes, tilsættes hakket koriander, basilikum eller andre grønne smag.

Varm burrito i en tør varm stegepande for at danne en rødlig skorpe, og osten er smeltet.

22. Pølser med bacon og ost

Rengør pølserne fra skallen og skære hver af dem. Hård ost skåret i strimler. Pølser pølserne med ost og wrap med en eller to skiver bacon. Send til en opvarmet ovn i 5-7 minutter. Før du serverer, smør med Dijon sennep eller enhver anden kødsauce.

23. Fricassee med mushroom

Kogt kyllingebryst skæres i strimler og steges i olivenolie indtil en rødbrun. Tilsæt derefter knuste champignon eller andre svampe til din smag. Steg et andet minut. Hæld derefter syrnet fløde, fortyndet i vand med peber, karrypulver og andre krydderier til din smag. Tomite indtil den cremet sauce er lidt fortykket.

24. Mushroom i creme

En dåserburk eller andre svampe kan steges sammen med en finhakket løg i vegetabilsk olie. Glem ikke at salt. Når næsten alle væsker er fordampet fra svampe, tilsættes 100 gram cremefløde. Strø med revet muskatnød og lad dem simre i et par minutter. Tung creme creme – et tegn på parabolens beredskab.

25. Pizza på Loaf

Lav en fyld: 200 gram skinke skåret i terninger, 200 g hård ost gnid på rist, sæson med salt, peber og sæson med 2 spsk majones og ketchup. Sæt dressingen på stykker af et brød, drys med hakkede urter og bages i en opvarmet ovn, indtil osten smelter.

26. Bruschetta

Baton eller brød til toast oliesmør blandet med hvidløg og tør 1-2 minutter i ovnen. Skær skiverne af mozzarella eller anden ost til din smag, så ternede tomater med knust basilikum, krydret med olivenolie og salt, peber og andre krydderier. Klar bruschetta send et par minutter i ovnen for at smelte osten.

27. Æg poached med krydret sauce

opskrifter til fastfood: ægpokeret med krydret sauce
flickr.com

Forbered det pocherede æg. For at gøre dette, kog 2 kopper vand, hvor tilsættes salt og ½ spiseskefulde vineddike. Slå ægget i paschitnitsu eller dyb dymovku, smurt med vegetabilsk olie. Dyk forsigtigt i kogende vand og lad dem simre i ca. 3 minutter. Tjene kogt æg med hot sauce: 200 g yoghurt uden additiver blandes med et fed hvidløg, passeres gennem pressen, paprika, salt og peber.

28. Courgettes i citronsaft

Skrællede og skiverne tynde skiver af courgette (200-300 g), placere på en stegepande med smeltet smør (20-30 g). Salt og peber efter smag. Hæld saft af en citron og simer på høj varme med låget lukket i 5 minutter.

snacks

Følgende retter kan spises separat eller sammen med andre. Mange af dem er en glimrende løsning til en let middag.

29. Pasty fra røget sild

Tage en røget sild fileter eller fisk for at skære og hakke uafhængigt under anvendelse af en blender med 200 g smør, sort peber og en citron pulp. Det skal være en homogen masse, som skal sættes i en glas- eller plastbeholder og et par timer i køleskabet. Med urtepat og Borodino-brød opnås fremragende sandwich.

30. Beets med nødder

opskrifter til fastfood: rødbeder med nødder
flickr.com

Kog en lille sukkerroer. Når grøntsagen køler, rengør den og gril den på en medium rist. Venligst salt. Slib en håndfuld valnødder i en mørtel eller med en kaffekværn. Forbind dem med rødbeder, sæson med olivenolie og tjen til bordet.

31. Tomater med ost og hvidløg

2-3 friske tomater skåret i halvdelen. Tag en teskefuld kerne. To smeltet ost på gnisten. Så de ikke holder fast i rifter og hænder, hold dem i køleskabet på forhånd. Bland osten med 2-3 fed hvidløg, passeret gennem pressen. Sæson med mayonnaise. Den resulterende ostemasse spiser tomaterne.

32. Spicy gulerødder

Skræl 2 små gulerødder og et par fed hvidløg. Sværhedsgraden af ​​denne snack kan variere alt efter din smag. Gnid gulerødder på en medium rist, tilsæt hvidløg passeret gennem pressen. Salt, peber og sæson med mayonnaise. Denne snack kan smøres på sandwicher eller kiks eller fylder hendes æg.

33. Gulerødder med svesker

100 g svesker hæld varmt vand og lad i 2-3 minutter. I løbet af denne tid skal du skrælle og grøde 2 gulerødder på en stor rist. Skær svesker, bland med gulerødder. Tilsæt 30 g hakkede valnødder og sæson med creme fraiche. Hvis sveskerne ikke er sødt nok, tilsæt en teskefuld sukker.

34. Salat “Student”

Navnet taler for sig selv: Minimum af ingredienser og indsats, maksimal næringsværdi. Også denne salat er praktisk til madlavning i naturen.

Tøm dåserne af dåse majs og bønner. Sidstnævnte er bedre at tage i tomatsauce. Bland dem i en dyb skål med bacon flavored kiks og sæson med mayonnaise. Om nødvendigt salt og peber.

35. Salat med pære og granatæble

1-2 pærer vaskes og skæres i små terninger, hug de røde, søde løg. Bland det med frø af en granatæble. Tilsæt en flok hakket koriander, salt og malet sort peber efter smag. Sæson med olivenolie og citronsaft. Kostforfriskende salat er klar.

36. Salat med tomater og ost

opskrifter til fastfood: salat med tomater og ost
flickr.com

Vask og grov et par modne tomater. I små terninger skal du skære osten. I stedet for ost kan du også bruge fetaost eller mozzarella. Skræl og skær i halvringe sød rødløg. Bland disse ingredienser, sæson med salt og sæson med olivenolie.

37. Salat med radise og tomater

2-3 tomater og 3-4 radise vasket og skåret stort. Skræl og skær i halvringe sød rødløg. Forbinde disse ingredienser sammen og sæson salat med en blanding af en spiseskefuld rødvinseddike, 4 spiseskefulde olivenolie, ½ tsk brun sukker, salt og sort peber.

38. Salat med ananas og selleri

Et grønt æble og 100 g selleri gnides på en grov rivekniv. Med dåse ananas hæld væsken ud og skær dem i terninger. Kombiner disse ingredienser, salt til smag og sæson med mayonnaise. Hvis det ønskes, kan du tilføje hakket cashewnødder eller mandler.

39. Salat med laks og kiwi

Skræl og skær i store kuber af kiwi, bulgarsk peber (glem ikke at fjerne frøene) og filet af let saltet laks. Skær en lille løg i halve ringe. Bland alle ingredienserne og sæson med en spiseskefuld olivenolie og en spiseskefuld citronsaft. Tilsæt en knivspids salt, sukker og sort jord peber. Stir.

40. Mushroom i friteret

Skær 200-300 g mushroom med tynde plader, salt og lad i et par minutter. På dette tidspunkt opvarmes olien på stegepanden. Rul hvert stykke champignon i mel og friter. Der er en klar skål du kan både varmt og koldt.

41. Tarte med laks og avocado

opskrifter til fastfood: tærter med laks og avocado
flickr.com

Sort brød skåret i små portioner (ca. 3 × 3 centimeter). Spred dem med flødeost. Til hver skive placeres på en skive af en moden avocado og et stykke let saltet laks. En anden rød fisk, laks eller ørred er også velegnet.

42. Tapas med kyllingsnuggets

Kyllingebryst skåret i små stykker, hver af dem dyppes i ægpisket med salt, rull i brødkrummer og steg i vegetabilsk olie. Sæt nuggets i stykker baguette, tilføj en frisk agurk og tomat til skiven.

desserter

Ikke alle desserter kræver et langt ophold på komfuret. Der er nogle der kan gøres hurtigt, men det viser sig ikke mindre velsmagende.

43. Hindbæris

500 g frosne hindbær piskeris i en blender med et glas fed kølet fløde, ½ kop pulveriseret sukker og en teskefuld vanille. Det viser sig en tyk kold blanding, der minder om smeltet is. Du kan spise på denne måde, men du kan sende det til fryseren i et øjeblik. Hvis køleskabet har en super frostfunktion, vil alt vise sig meget hurtigt.

44. Cottage cheese og jordbær dessert

I en blender eller en mixer pisk en pak granuleret cottageost og 100 g friske jordbær. Hvis det viste sig at være flydende, tilføj en banan. Hvis ikke sød nok, et par teskefulde pulveriseret sukker.

45. Chokolade cupcake i en kop

Fastfood opskrifter: Chokolade Cupcake i en kop
flickr.com

Der er mange hurtige desserter i koppen. Her er en af ​​dem. Smelt 2 spiseskefulde smør (nok i 20-30 sekunder i mikrobølgeovnen). Tilsæt 2 spsk sukker, ½ tsk vanillin og en knivspids salt. Hæld æggeblommen i koppen og vis det hele. Tilsæt 4 spsk mel blandet med en spiseskefuld kakaopulver. Bland dejen med et par stykker chokolade og send det til mikrobølgeovnen i 3 minutter.

46. ​​Nutkage

Pisk 3 æg med 200 gram hasselnød eller mandler. Tilsæt 100 g pulveriseret sukker og en tsk bagepulver. Bland igen grundigt. En lille glasform til mikrobølgeovnen skal smøres med smør og drysses med mel. Hæld dejen ind i det og bage i mikrobølgeovnen med fuld effekt i 5 minutter. Klar kage imprægneret med kogt kondenseret mælk, pisket med smør eller anden creme.

47. Appelsiner med granatæble

Et glas appelsinsaft bringes i kog med 2 spsk sukkerrør og en teskefuld vaniljesukker. Derefter tilsættes 2 spsk stivelse, der tidligere er fortyndet i koldt vand. Skrællede appelsiner, skåret i ringe og læg dem i en dyb skål i lag, hæld granatæblefrø og hæld varm appelsinjuice.

48. Grapefrugt med kanel og honning

Vask et par grapefrugter og skær dem i halvdelen. Hvert halvt drys med brunt sukker, kanel (ca. en teskefuld) og hæld honning. Sæt på et bageplade, der er dækket med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn i 200 minutter i 5 minutter.

49. Mandarin segmenter i chokolade

Smelt flisen af ​​din yndlingschokolade i et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Skræl og del i flere stykker mandariner. Dyp hver skive i chokoladeis, og rul derefter i hakkede nødder, som mandler eller hasselnødder. Lad det fryse og tjene til bordet.

50. Bananbåd

Opskrifter til fastfood: Bananbåd
flickr.com

Skræl en stor banan, skær den langs, fjerner kernen lidt. Start sin marshmallow, drys med revet chokolade og kanel, hæld honning. Pak bananen i folie og send den til en forvarmet ovn i 200 minutter i 5 minutter.

Kender du andre fem minutters opskrifter? Del dem i kommentarerne!

Contents