Hvordan slippe af med koffeinafhængighed

Af en eller anden grund tror mange, at ved at stoppe med at drikke kaffe, fritager de sig for koffeinafhængighed. Fra kaffe, måske, men absolut ikke fra koffein. Da koffein findes ikke kun i kaffe, men også i te, chokolade og nogle søde kulsyreholdige drikkevarer.

Data er angivet i decilitres (ds) og milligram (mg)

kilde

Men mens vi stopper for kaffe, da koffeinindholdet i den er den højeste.

Mat Madiero, en forfatter og minimalistiske, lavede et eksperiment – han havde ikke drikke kaffe i tredive dage. Da hans normale daglige dosis var 2-3 kopper, havde han ikke nogen ubehagelige fornemmelser efter at have stoppet med et foretrukket lægemiddel. Ingen hovedpine, ingen stigning i puls, ingen irritabilitet og rysten i hænderne. Fysisk har intet ændret sig for ham. Det eneste der umiddelbart følte sig, er utrolig utmattelse om morgenen.

Og det var træt, det var ikke en konsekvens af den konstante brug af kaffe. Det viste sig, at man skulle gå i seng mindst en time tidligere, og denne ubehagelige bivirkning forsvinder straks. Og i stedet for at røre kaffemaskinen med dine øjne lukkede eller fumlende rundt på hylden efter fransk presse, begynder du at vågne helt naturligt 10-15 minutter før vækkeuret ringer.

Kaffe er en fin og raffineret drink, som du har brug for at nyde, ikke til et vækkeur!

Derfor, for dem, der ikke har sundhedsproblemer, Rådets nummer 1 – Prøv at gå i seng mindst 1 time tidligere, og så behøver du ikke kaffe. Er det bare at nyde smagen og dejligt at chatte med venner.

Hvis dagen begynder at sove, bryg en kop grøn eller sort te – handlingen er ikke så øjeblikkelig, men mere blid og langvarig.

Fra min egen erfaring kan jeg sige, at en god femårig Puer er i stand til at gøre det, så du ikke kan falde i søvn om natten. Det eneste, der er værd at huske, er, at det er bedre ikke at bruge denne te på tom mave.

For dem, der har afvisningen af ​​kaffe forårsager ubehagelige fornemmelser i form af hovedpine, irritabilitet, træthed og hjertebanken (som regel dem, der drak 5 kopper kaffe om dagen eller mere), til at springe til dine foretrukne stof som hurtigt og enkelt vil ikke arbejde .

Rådets nummer 2. Fra den konstante hovedpine, der opstår hos mange mennesker, når man forsøger helt at give op kaffe, grøn te, varmt vand med citron og endda bare varmt vand før måltider hjælper meget.

Samtidig må man ikke glemme, at hvis du drak mere end tre kopper kaffe om dagen, kan du ikke bare stoppe og stoppe med det samme. Til psykisk ubehag tilsættes også fysisk i form af hovedpine. Derfor er det bedre at gradvist gradvist reducere antallet af kopper om dagen, og derefter overgå fra kaffe med mindre koffein til bezkofeynovomu. Af den måde er koffeinfri kaffe en god mulighed, hvis du i en drink foretrækker ikke dens virkning, men smag og lugt.

Oftest er afhængighed af kaffe psykologisk snarere end fysisk. Det er vigtigt for folk at observere morgenritualet, som de er vant til. Derfor, hvis du klart besluttet af en eller anden grund at nægte at tage kaffe, skal du erstatte det med noget nyt.

Du vil stadig vågne om morgenen, gå til køkkenet og brygge en varm slik duftende drink, en kop, som det er så rart at holde i dine hænder og tænke på planer for den kommende dag. Prøv urteblandinger, puer, rooibos, oolong te eller almindelig grøn te. Og glem ikke at få nok søvn;)