Mitä trekissä tarvitaan: vaadittu vähimmäismäärä

Kevät muistuttaa sen läsnäolosta paitsi numeroiden kalenterissa, myös sinisen taivaan ikkunan ulkopuolella, lehtien puissa, lämpötilassa. Ja tämä tarkoittaa, että nyt on aika tarkistaa valmius uuteen matkailukausiin, valmistaa laitteesi ja ajatella suunnitelmia matkoille.

Tietenkin eri harrastustoiminnan harjoittajilla on omat erityisvaatimukset laitteille, ja henkilökohtaiset mieltymykset asettavat jäljen. Näin ihmisiä, jotka edes vaikeimmissa nousuissa kantavat kitaraa ja koko joukon ruokia, ja siellä on ääripäitä, jotka voivat tehdä ilman kaikkea. Mutta kaikki ovat samoja esineitä, joiden läsnäolo on välttämätöntä ja jota ilman yksinkertaisesti ei voi selviytyä luonnossa.

Joten, mikä on vähimmäismäärä asioita, joita sinun on ehdottomasti huolehdittava ennen matkaa?

Todellinen reppu

Selkäreunan valitsemista tulee lähestyä erittäin huolellisesti. Reppusesta riippuu, että matkan menestys ja turvallisuus ovat suurelta osin riippuvaisia. Huono malli voi pilata koko lomasi epämiellyttävällä istutuksella ja hankauksella tai jopa epäonnistua kaikkein sopimattomimmalla hetkellä. Siksi on suositeltavaa antaa tunnetuille yrityksille erityismalleja, joita myydään matkailukaupoissa. Missään tapauksessa kannattaa ostaa retkeilyreppu markkinoilta vain siksi, että se näyttää todelliselta ja edulliselta.

kompassi

Stanislav Komogorov / Shutterstock
Stanislav Komogorov / Shutterstock

Kysy miksi tämä ikivanha kompassi, jos sinulla on moderni älypuhelin Google Mapsilla tai jopa todellinen GPS-GPS taskussasi?

Ainoastaan ​​turvallisuuden kannalta, hätätilanteessa, joka suuntautuu vaikeissa tilanteissa. Ja nämä tilanteet syntyvät, kuten me tiedämme, juuri silloin, kun niitä ei odoteta ollenkaan. Älypuhelimesi voi kaatua ja kaatua, ja GPS-navigaattori voi “loppua” paristoja. Ja niin on hetkiä, että kompassi pääsee ulos taskusta ja kaikki päänne suuntautumisesi tuntuu alkavan muistaa.

Kapasiteetti vedellä

Jos joudut kävelemään jalkaisin, tiedät, että tärkein arvo on vesi. Reitin suunnittelua kiinnitetään aina huomiota lähteiden sijaintiin, ja päivittäinen siirtyminen tapahtuu siten, että vesivarantoa täydentää useita paikkoja. Siksi vesisäiliö on toinen tärkeä tuote, jota tarvitset matkan varrella.

Mukavat kengät

Yuriy Kulik / Shutterstock
Yuriy Kulik / Shutterstock

Jos olet menossa vaellukselle, varmista, että sinulla on vahvat ja mukavat kengät. Niiden ei pidä päästää vettä, suojata sinua teräksiltä, ​​älä anna laskea liukkaille rinteille. Mutta mikä tärkeintä, kengät pitäisi olla mukavia. Ei ole mitään pahempaa, kun uudet, jotka on ostettu erityisesti luontoon saliin, saappaat hiovat kouristuksia ja eivät anna astua ja askelia. Siksi on välttämätöntä jakaa ja tarkistaa kengän laatu ennen lähtöä.

Ensiapupakkaus

Olemme kaikki terveellisiä, onnellisia ja onnellisia, toivomme parhaista ja kaikenlaisista onnettomuuksista ja terveysongelmista, emme edes halua kuunnella. Loppujen lopuksi ongelmat voivat tapahtua kenellekään, mutta ei kanssamme, eikö olekin?

Nykyaikainen kaupunki asuu liian kauas ympäröivästä turvallisuudesta ja ei aivan kuvittele, mikä voisi olla aivan erilainen. Kuitenkin, kun kampanjassa ymmärrät, että pätevä lääketieteellinen ja tosiaankin apu on muutaman päivän matka, niin täysin erilaisella tavalla alkaa käsitellä turvallisuutesi. Erityisesti kentällä jopa vähäinen hankautuminen tai ruokamyrkytys voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Niinpä ensiapupakkauksen läsnäolo on pakollista, vaikka tietenkin se ei tavallisesti sovellu. Muuten, kuka tahansa, joka on kiinnostunut ensiapupakkauksen likimääräisestä täyttämisestä, näet täältä.

Ja mitä otat aina mukanasi matkoillasi? Kuinka monta pistettä sinulla on vaaditut vähimmäistasot, joiden läsnäoloa ei voida kiistää?