Oletko löytänyt Iquigayn?

tutkija Dan Buttner teki National Geographicin tuella viisi vuotta tutkimusta, jossa tunnistettiin ja tutkittiin maan erityisiä paikkoja, joita he kutsuivat “sinisiksi alueiksi”. Nämä ovat eräitä alueita, joissa keskiaikainen keskittyminen lisääntyy. Tämän työn aikana tutkijat yrittivät tunnistaa sellaiset ravitsemus-, kulttuuri- ja käyttäytymismallit, joiden avulla paikalliset asukkaat voivat elää paljon kauemmin kuin muissa maissa.

Yksi näistä paikoista on Okinawan pienellä saarella. Japanissa yleensä melko korkea prosenttiosuus sata vuotta, mutta niiden keskittyminen Okinawaan ylittää kaikki rajat. Miesten keskimääräinen elinajanodote on 88 vuotta, naisten 92 vuotta.

Kyllä, paikalliset tuotteet koostuvat pääasiassa kaloista, äyriäisistä, vihanneksista ja hedelmistä. Kyllä, fyysiset harjoitukset ja itämaiset henkiset käytännöt ovat hyvin yleisiä täällä. Mutta on myös hyvin erityinen ilmiö, joka erottaa tämän alueen muusta Japanista ja koko maailmasta. He kutsuvat sitä ikigai (ikigai).

Kun pieni japanilaisessa kaupungissa nainen kuoli. Jossain vaiheessa hän tunsi, että hänen sielunsa lähtee ruumiista, nousee ylös ja näkyy esivanhempien hengissä. Kova ääni kysyi häneltä: “Kuka sinä olet?”

“Olen pormestarin vaimo”, hän vastasi.

“En kysele kuka teidän miehenne on. Vastaa minulle, kuka sinä olet? “

“Olen neljän lapsen äiti. Olen opettaja koulussa. “

“Kysyin kuinka monta lasta olet tai missä työskentelet?”

Ja niin se jatkoi, kunnes hän sanoi: “Minä olen se joka herää joka päivä auttamaan perheensä ja opettaa lapsia koulussa.”

Sen jälkeen hän palasi ruumiinsa ja tauti katoaa.

Hän löysi ikigai.

Mikä on Ikigay?

Ikigain japanilaisen käsitteen on melko vaikea kääntää yksiselitteisesti venäjäksi, mutta se voidaan karkeasti tulkita “mikä tekee elämästä mielekästä, mikä saa meidät herättämään joka aamu ilolla”. Toisin sanoen, ikigai on itäisellä tavalla tyylikäs ja kompakti määritelmä tärkeimmästä mielenkiinnosta, joka tuo iloa elämääsi.

Vaikka Okinawan saaren japanilaiset onnistuivat tekemään tämän käsitteen osaksi filosofiaa, ei voida sanoa, että Ikiqi on täysin tuntematon lännessä. Olemme toistuvasti tavanneet seuraajiaan, etenkin niiden ihmisten keskuudessa, jotka onnistuivat saavuttamaan paljon elämässään.

Emme tosiaan odottaneet, että aamu alkaa jälleen työskennellä.

 Wilbur Wright, ilma-aluksen keksijä

Tee vain mitä rakastat eniten. Tämä varmasti johtaa sinut menestykseen! Joka aamu katsoin itseni peiliin ja kysyin: Jos tänään olisi elämäni viimeinen päivä, haluaisinko tehdä sen, mitä teen tänään? Ja jos vastaus oli “ei” monta päivää peräkkäin, niin minun täytyy vaihtaa jotain.

Steve Jobs, perustaja Apple

– Pooh! Kun heräät aamulla, “Piglet sanoi lopulta”, mitä sanot itsellesi ensimmäiseksi? “

“Mitä meillä on aamiaiselle?” Sanoi Pooh. – Ja sinä, Piglet, mitä sanot?

– Sanon: “On mielenkiintoista, että tänään tapahtuu mielenkiintoinen?” – sano Porsaan.

Porsa, vain porsa

Okei, Porsa ei voi olla suurin sika, mutta tämän merkin sanat sisältävät hyvän ikigai-määritelmän.

Se on kiinnostus elämään, halukkuus päästä alas yritykseen ja suorittaa se parhaalla mahdollisella tavalla, antaa ihmisille tunteen omasta arvostaan, tyydytyksestä ja elämän merkityksestä.

Ne ihmiset, jotka tietävät ikigai eivät tunne masennusta, ne ovat optimistisia elämästä ja eivät altistu tuhoisille tottumuksille. Joten jokaiselle, joka haluaa elää pitkää ja merkityksellistä elämää, on niin tärkeää löytää syy kohota aamulla.

Miten löytää Ikiqi?

Pääasiallisen liiketoiminnan avaaminen edellyttää sinulta ehkä huomattavaa aikaa ja energiaa. Teidän on tehtävä mielekäs ja tärkeä päätös, ja on valitettavaa, että monet ihmiset ymmärtävät sen välttämättömyyden liian myöhään.

Aikaisemmin voit alkaa etsiä ikigai, sitä nopeammin alkaa tuntua rauhalliselta ja tyytyväiseltä elämästänne. Seuraavassa on joitain kysymyksiä, joihin vastaukset auttavat sinua etsimässäsi.

  • Saavutuksia. Mitä saavutuksia elämässäsi pidät arvokkaimpina? Ota paperiarkki ja kirjoita 2-3 asiaasi, joista olet todella ylpeä. Tämä voi olla hyvä aloituskohde ikääntymisen löytämiseksi.
  • Tietoa. Mitkä ovat sinun erityiset tietosi ja taidot? Mitä mieltä sinä olet asiantuntija? Mitä mieltä olet onnellisesta siitä, mistä aiheesta voit lukea kirjallisuutta? Mitä sivustoja käytät useimmiten vapaa-ajalla?
  • tuntemuksia. Työskentely alalla, jonka ymmärrät, on avain uran menestykseen. Mutta jos haluat löytää onnea, sinun on tehtävä, mitä rakastat. Sinun Ikigai ei ole liian huolestunut yrityksesi menestyksistä, ellei heitä tuota sydämesi iloa. Tämä on ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomiota.
  • minäkuvan. Kuka näet itsesi unissasi? Oletko opettaja, asianajaja, äiti, tiedemies, kirjan kustantaja, maanviljelijä? Ehkäpä on arvioitavasi tulevaisuutesi siitä, että linssi voi auttaa sinua keskittymään kaikkiin ponnisteluihisi.
  • persoonallisuus. Maailmassa ei ole identtisiä ihmisiä, ja erilaiset työt soveltuvat erilaisille persoonallisuuksille. Tietäen persoonallisuustyypiltään ymmärrät, miksi jotkin toiminnot tuovat sinulle suurta iloa ja toiset eivät kosketa yhtä sielusi merkkijonoa.

Voit käyttää sitä etsimään ikigai ja erikoiskortti, jotka osoittavat, että pääliiketoiminta sijaitsee sen mitä haluat ja mitä parhaiten saat.

20125830-graph1-520x520

Ja haluan lopettaa tämän artikkelin toisella lainaamalla ihmiseltä, josta voit ehdottomasti sanoa, että hän ei vain löytänyt hänen kutsumustaan ​​vaan seurasi häntä myös koko elämänsä.

Sinun täytyy löytää, mitä rakastat. Ja löytää suosikki työsi on yhtä tarpeellista kuin rakastettusi. Teos on erittäin tärkeä osa elämääsi, ja ainoa tapa saada todellinen tyydytys työstä on tehdä se hienosti, ymmärtäen sen.

Ja ainoa tapa tehdä työsi on rakastaa häntä. Jos et ole vielä löytänyt suosikkiasi, katsokaa. Älä lopeta etsimistä, kunnes löydät sen.

Kuten kaikki muutkin, mitä sydämessä on, tulet heti ymmärtämään, että olet löytänyt etsimäsi. Ja kuten kaikissa erinomaisissa suhteissa, työsi kiihtyy vain ajan myötä. Joten, etsi ja älä levätä, kunnes löydät.

Steve Jobs

Oletko jo löytänyt ikäänne?