20 savjeta za poboljšanje vaše financijske situacije

Sreća nije u novcu, ali financijska situacija za mnoge od nas je vrlo važna. Evo nekoliko savjeta koji samo funkcioniraju.

 1. Platite račune u restoranu i komunalije u gotovini. To će učiniti potrošnju opipljivim, a to će biti teže provesti dodatno.
 2. mjesečno odložio mali vrijedan na poseban račun. Čvrsta se količina nakuplja za godinu dana, koja se može uložiti u posao ili trošiti s dobiti.

 3. Nemojte trošiti novac na zabavu. Učinite nešto kod kuće ili, naposljetku, provedite vrijeme sa svojom obitelji.
 4. Katalozi i oglašavanje u poštanskom sandučiću – iskušenje da troše novac na sve. Odjavite se samo iz takvih poruka i ne čitajte oglase – Vaši će troškovi biti znatno smanjeni.
 5. Uz naviku kupnje sve u redu napišite popis svega što želite kupiti, osim najpotrebnijeg. Pogledajte ga jednom mjesečno, i ako vam je još uvijek potrebna, kupite ga.
 6. Kuhati kod kuće, nemojte jesti u restoranima. Rijetko kupuju proizvode, rabe poluproizvode, recepte u žurbi – to je ne samo jeftinije nego i korisnije.
 7. Dnevna naplata pomoći će odbiti medicinsku njegu, a time i račune za to.
 8. Širi novac u omotnice po kategorijama: proizvodi, plaćanje komunalnih usluga itd. – Vaši će se računi uvijek plaćati.
 9. Svaki tjedan razgovarajte o financijskim pitanjima s drugom polovicom. Pazite da oboje znaju o troškovima drugih.
 10. Organizirajte podatke o prihodima i izdacima možete jednostavno upotrijebiti jednostavne proračunske tablice (Google dokumenti, Proračunske tablice).
 11. Najprije platite račune, zatim planirati sve ostale troškove
 12. Vježbe kod kuće i trčati u parku u blizini – nema potrebe platiti za nastavu u dvorani.
 13. Odbaci kabelsku televiziju i gledati dobre filmove na DVD-u. Imat ćete dosta vremena za druge aktivnosti.
 14. Redovito se riješite smeće ne samo da će pojednostaviti i očistiti vaš život, nego će se i naučiti ne kupiti nepotrebne stvari, kako ne bi ga ponovno namočio.
 15. Dajte daleko nepotrebno stvari – odjeću, knjige, igračke. Ako trebate nešto, pitajte. Možda ćete ga besplatno dobiti.
 16. upotreba trampiti – razmjenjivati ​​stvari i usluge. Ta će vam umjetnost uštedjeti mnogo novca.
 17. Uštedite novac za internetske novčanike. Povlačenje sredstava od njih je mnogo teže nego uvesti – osim toga, oni se mogu zaraditi.
 18. Uštedite na darovima. Dajte stvari s vlastitim rukama, provedite vrijeme sa svojim voljenima. Velikodušnost je jeftina.
 19. Naučite svoju djecu da daju darove, troše, štede i zarade novac – to će uštedjeti mnogo novca u budućnosti.
 20. Sreća se ne tiče trošenja novca. Moda novosti zahtijevaju kupnju, a kupljene artikle brzo postaju nepotrebne. Potražite radost u prirodi, učite, trenirajte, u komunikaciji s voljenima.

20 Money Hacks: Savjeti i trikovi za poboljšanje vaše financije

Loading...