Hvad hvis jeg ikke vil gøre noget?

Og det eneste du gør med glæde er at sidde foran fjernsynet hele dagen i en omfavnelse med nogle kalorier “yummy”. På maven er der ekstra folder, men du finder ikke overskydende rene strømper i huset.

Hvis du ikke tager dig i tide, kan du ikke komme ud af denne tilstand uden hjælp, så hårdt som det er.

Hvad skal jeg gøre? Med tiden identificerer symptomerne på sygdommen og forsøger at forhindre spredning af infektion i hele kroppen.

Mens jeg så på nyhederne, fik jeg øje med Lifehacker.com om hvad de skulle gøre, da jeg ikke ville gøre noget. Det vil sige, når motivationen er væk og endda at rive dig væk fra sofaen, har du brug for et spark. Jeg kan ikke sige, at jeg er i en sådan situation, men triste tanker begyndte at besøge mig oftere. Og det gælder ikke nødvendigvis for arbejde. Dette kan gælde for hjemmeliv og sport, og engang en favorit hobby.

Og hvis du kan overleve de afkølede følelser for din yndlingshobby, og det vil ikke have nogen særlig ubehagelige konsekvenser, så er arbejdet og det personlige liv meget alvorligere. Der er virkelig et behov for at handle.

Så der kan være flere grunde til at miste motivation. Og beslutninger, henholdsvis.

Social udstødelse

I et universitet eksperiment blev udført: eleverne bliver bedt om at skrive på et stykke papir navnene på de mennesker fra den gruppe, som de gerne vil arbejde. Og så ignorere skriftligt ene del siger, at de har valgt, og den anden – ingen ønsker at beskæftige sig med dem.

Som følge heraf stoppede “udstødte” deres adfærd og tilpassede sig til andre.

Hvis du begrænser dig selv og opfører sig i overensstemmelse med reglerne, så skal du modtage en vis belønning for dette. Socialt, selvfølgelig. Og hvis du tilpasser sig andre, men de stadig ikke vil håndtere dig, hvorfor skal du så overvåge dig selv og ændre din adfærd?

Konklusionen er åbenbar og logisk. Hertil kommer, at hænderne på studerende, angiveligt ingen valgte, ofte nået ud til en bank med slik. Så de forsøgte at få en bitter pille.

Andre undersøgelser har vist:

Når du føler at verden afviser dig, kan du ikke løse gåder, det bliver svært at arbejde med dig, og motivationsniveauet falder til nul.

Alt du kan gøre er selvdestruktion: drikker, ryger eller sveder på slik. Du holder op med at kontrollere dig selv og tabe dig selv.

Ignorerer fysiske behov

Ifølge en anden undersøgelse kan en følelse af manglende motivation opstå på grund af underernæring. Normalt spiser folk, der er ære at arbejde i deres ører, sjældent rigtigt. Middage i fastfood eller snacks med tørre sandwicher og kontorkager, en rigelig sen middag og morgenmad oversprøjtes som standard.

Forskere udførte deres forsøg i retten i 10 måneder. Som et resultat, gav før frokost dommer betingede domme kun 20% af de anklagede, mens møderne umiddelbart efter frokost heldig procentdel steget til 60%. Før frokost var blodsukkerniveauet for dommerne lavt, hvilket havde indflydelse på deres tænkningsprocesser og følelsesmæssige tilstand.

Det vil sige, at problemet i dette tilfælde ikke ligger i mental lidelse, men i den banale mangel på sukker i blodet. De laver en flok bagning. Er de forstyrrede med sennep? 😉

Vægten af ​​ansvaret for beslutningstagningen

Problemer med motivation kan opstå og på grund af ansvaret for at træffe beslutninger. Og det kan være både afgørende beslutninger og den mest banale “hvad skal man købe til middag”.

Sommetider disse små dagligdags beslutninger akkumulerer en masse, og som et resultat du passerer nerverne, og du begynder at foretage irrationelle beslutninger.

For eksempel begynder du at købe ting uden meget behov.

Denne tilstand er forskellig fra fysisk træthed. Du kan opleve mangel på mental energi, mens du er i orden med den fysiske tilstand. Og jo flere beslutninger (vigtige eller enkleste) du skal tage i løbet af dagen, jo mere træthed vil du føle.

Hvordan skal man håndtere dette?

Hvis du føler at du bliver ignoreret og ikke ønsker at håndtere dig, er den bedste måde at tale med denne person (en gruppe mennesker) og finde ud af, hvad der egentlig er til hinder for. Måske var der en misforståelse, som er løst i løbet af få sekunder. Nogle gange er problemet meget dybere, og du skal arbejde på det. Og nogle gange kommer du bare over mennesker, som du er uforenelig med, og der kan ikke gøres noget ved det.

Den eneste vej ud – ændre miljøet. Under alle omstændigheder skal du tale. Uden at stille et spørgsmål, vil du aldrig kende svaret. Det er bedre at vide, at du virkelig ikke kan lide, end at være i uvidenhed og konstant gætte.

I andet tilfælde er udgangen banal – bare start Pas på dig selv og spis godt.. Så snart du stopper med at springe morgenmad, vil stemningen blive bedre.

Og i den tredje variant skal du prøve mindst en gang udfylde din “beslutningsplan for dagen” og lade i det mindst to vinduer til hvile. Når du ved hvad og hvornår du skal beslutte, bliver det ikke så byrdefuldt.

Under alle omstændigheder skal du kigge efter en vej ud af situationen. Og alle har selvfølgelig sin egen.

Hvis det er svært at afgøre, hvorvidt jeg ønsker at gøre noget, eller om jeg er tilfreds med det arbejde i den form, hvori det er nu, jeg forsøger at rydde mit hoved, og i det mindste i weekenden ikke at gå i nærheden af ​​en computer. Nogle gange er det nok for en strøm af energi og optimisme.

Nogle gange sker det, at man lige ved at fortælle nogen om dit arbejde, at du pludselig indser, at dette er virkelig interessant, og du kan virkelig godt lide det. Jeg ved ikke, om det så virker omvendt årsagssammenhæng, men at fortælle ilden i øjnene af at trætte, du ikke kan. Så du er bare træt, og alt hvad du behøver er bare hvile lidt.

Og endelig, den sidste. Alle mennesker er i deres natur egoister, og derfor kender jeg ikke en enkelt person, som ikke ville smigre ros. Selvfølgelig er det ikke så godt at rose sig selv. Men hvis jeg hører oprigtig ros i min adresse fra en fremmed, forstår jeg, at jeg gør det, jeg kan lide, og samtidig hjælper andre. Derfor, hvis du ser at en person forsøger, og han lykkes, ikke skimp på ros. Måske redder du nogen fra at miste din motivation.