Hvad skal man gøre, hvis man ikke vil have noget: 6 måder at hurtigt komme ud af stagnation

Nogle gange bruger vi flere gange mere tid og kræfter på opgaver, end vi virkelig har brug for. Og det er ikke bare dovenskab, men også at alle dage bliver lignede hinanden, og opgaverne er de samme og kedelige. Nogle gange har vi ikke nok energi, motivation eller bare vil slappe af. Kun arbejdet venter ikke, og som følge heraf øges listen over opgaver kun. Derfor tror jeg, at det på sådanne dage er nødvendigt at lave en lille shake-up og opgradering. Her er et par måder at genstarte og overvinde modviljen mod at arbejde.

Vores sang er god, vi begynder … fra slutningen!

En af mine yndlingsmåder til at “brace” hjernen. Når jeg ikke kan koncentrere mig, eller jeg simpelthen ikke har inspiration til at gøre noget, ændrer jeg aktionssekvensen og starter fra slutningen. Det er ligegyldigt hvad opgaven er: arbejde på nyt materiale eller udarbejde projektets indholdsplan. Jeg tager bare de stykker arbejde, som synes mig det mest lette og attraktive. Så er de meget nemmere at samle end at skabe fra bunden. Nogle gange er det meget interessant at skrive fra slutningen.

Ændring af situationen

Hvis jeg arbejder hjemme, kan jeg midlertidigt flytte min arbejdsplads til et andet rum, til køkkenet eller endda til balkonen. Det samme kan gøres på kontoret, flytte dig selv til et andet rum eller plads til forhandlinger. Det vigtigste er at skabe en usædvanlig situation, omgiver dig med nye genstande eller arbejde i en cafe.

… eller værktøjer til arbejde

Forlad computeren alene og hent en notesbog med en pen. Denne aktivitet kan kombineres med en lille tur i parken og arbejde ude i luften: Lav en detaljeret plan for præsentationen eller rapporten, foreskriv alle mulige løsninger på det problem, der skal løses. Selvom de fleste af dem ikke giver mening, vil du fantasere og vække din hjerne. Ja, og i sig selv et brev på papir aktiverer tankeprocessen perfekt og hjælper med at komme ud af stagnation.

DwaFotografy / Shutterstock.com
DwaFotografy / Shutterstock.com

Vi bryder den daglige rutine!

Få en lille ændring i dit liv og opfinde dig selv en helt anden plan for dagen. Gør om morgenen de ting, du plejer at gøre om aftenen eller til frokost. Gå ud af lejligheden, spise morgenmad borscht eller arbejde tidligt om morgenen. Jeg kan godt lide at arbejde tidligt om morgenen, når alle andre sover og ikke forstyrrer den rolige atmosfære. I disse få timer har jeg tid til at gøre meget mere end i løbet af dagen.

Det er tid til et løb

Intet så energisk som løbende. Selvom du ikke er fan af denne lektion, skal du prøve at ventilere din hjerne og lindre spændinger. Selv 2 km og et par cirkler omkring dit hus vil opkræve dig fuldt ud og forbedre din ydeevne. Personligt kommer jeg altid hjem med nye ideer og energi til arbejde.

I ekstreme tilfælde kan du slappe af

Nå, når det er helt uudholdeligt, behøver du ikke at tvinge din krop, det er bedre at arrangere et par timers hvile, gøre noget nyttigt og behageligt. Du skal bare være ærlig over for dig selv og være enig i, at du efter en tur, shopping eller ser en film, vil bruge en vis tid til de aktuelle opgaver. Ofte virker en sådan tilgang, da vi motiverer os med “ledighed” og allerede tilfreds med mere glæde, tager vi op på listen over sager.

Vinogradov Illya / Shutterstock.com
Vinogradov Illya / Shutterstock.com

Fortæl os om dine metoder til at bekæmpe stagnation og uvillighed til at arbejde.