Sådan læses mere: En guide til bogens elskere

For nylig konstaterede jeg for mig selv en meget trist kendsgerning – jeg har ikke tid til at læse. Det er jeg selvfølgelig læst meget igennem hele dagen, men for det meste er det artikler, der beskæftiger sig med arbejde og næsten ingenting “for sjælen”. Jeg læser selv bøger for nylig kun de, der på en eller anden måde vedrører arbejde. Og før jeg slukkede litteraturen om meget forskellige emner (lige fra fantasi og slutter med klassikere) i temmelig store mængder. Og det var ikke en hurtig læsning, men fuld og tankevækkende. Nu, for at læse bøger, som jeg bare kan lide, skal jeg lære at strække dagen i endnu et par timer, og den eneste nydelse læsning læser historier om Bear Bear Paddington og hans søn om natten. Umiddelbart vil jeg sige, at denne artikel ikke handler om øvelser til hastighedsaflæsning, men snarere en artikel om, hvordan man korrekt behandler denne proces og ikke ødelægger hele magien. Leo Babauta ser som altid på roden 🙂

1. Læs ikke bogen, fordi du skal læse dig selv for fornøjelse.
Nogle gange er det nødvendigt at læse bøger, fordi det er nødvendigt for arbejde – sådan læsning tæller ikke. Medmindre du finder denne bog meget spændende. Men det sker desværre sjældent. Det samme gælder for modebøger (arbejde her eller underholdning – alligevel). Det vil sige, alle dine venner læser og reagerer kun om bogen kun positivt. Og du læser, fordi det er moderigtigt, bogen går ikke, du fortsætter med at kvælke og læse. Og dette er fyldt med fordøjelsesbesvær!

Jeg var heldig – jeg læste Haruki Murakami “Hvad jeg siger, når jeg taler om at køre”. Jeg har brug for denne bog til arbejde, og jeg kan godt lide det meget (ja, jeg kan godt lide Murakami stil og hans indviklede filosofiske bøger).

2. Skær tiden til læsning. Nu kan få mennesker nok tid til at læse bøger. Det vil sige, vi læser et stort antal artikler og litteratur, der vedrører vores aktiviteter, men på grund af overarbejde, konstant multitasking, hængende på internettet og bag serien har vi ikke ledig tid til personlig læsning. Giv op en serie af den næste serie, som ikke kan se slutningen. Nu er der mange elektroniske læsere, og du kan læse i transport (hvis du lykkedes at sidde ned i rushtiden). I sidste ende blev læsning på toilettet ikke annulleret, og det er bedre at tage bogen end at hænge på Twitter eller socialt netværk på smartphone.

3. Hvis du læser, skal du ikke distrahere af andre handlinger. Det er den gode e-læser (den samme Kindle), i modsætning til tabletterne, er fraværet af distraktioner! Jeg kan fortælle fra min egen erfaring at læse bogen fra tabletten, mine hænder stræber hele tiden ud for at tjekke post, kvidre og meddelelser i FB. Og den elektroniske læser frigør dig fuldstændigt fra sådanne fristelser, for ikke at nævne den gode gamle papirbog. Det er kun for at finde et roligt hyggeligt sted og læse, læse, læse …

4. Kærlighed læsning på nutiden. Læsning er magisk. At læse bøger med ægte entusiasme, du opdager mange nye ting. Nogle gange, selv i en bog, som du genlæste med mellemrum hvert par år og tørrede den til huller, opdager du stadig noget nyt hver gang! Læsning ændrer dig, inspirerer dig med uventede gerninger og åbner mulighed for nye interessante ideer.

5. Gør læsning socialt. Find venner, der nyder at læse bøger ligesom dig. Åbn din bogklub, selvom den ikke er ægte og virtuel – der er mange sociale netværk for at læse fans. Læsning er ikke kun en enkelt sport, det kan også være en hold sport.

6. Gør læsning en god vane. På inkulcation af positive vaner blev skrevet mere end en artikel (jeg vil hellere ikke sige noget om bøger). Læsning er en meget god vane, og den kan plantes, i hvert fald fra 10 minutter om dagen. Find noget der inspirerer og motiverer dig, og hold dig til hovedlinjen. Hvor der er 10 minutter, vil der være 20, og måske mere.

7. Læs ikke som om læsning er dit hjemmearbejde. Læsning bør ikke være det næste punkt i din vigtige affærliste. Du læser ikke for et kryds (det er det jeg læser), du læser for at gøre dit liv mere intenst og interessant!

8. Kassér bogen, hvis den er kedelig. Du bør læse ikke fordi det er godt og nyttigt, men fordi du får glæde af denne proces. Læsning tager ikke vitaminer: det er surt, men det er nyttigt! Læsning er sjovt og underholdning. Hvis du er i færd med at læse bogen, føler du det heller ikke, udsætter det og begynder at læse noget mere interessant. Måske er denne bog endnu ikke tid, og det er værd at forsøge at læse det senere.

9. Oplev fantastiske bøger. Del dine indtryk og bøger med venner, som også kan lide at læse, læse anmeldelser og anmeldelser, i det mindste lejlighedsvis gå til offline boghandlere, brugte boghandlere og biblioteker. Nogle gange i sådanne steder kan du finde mange interessante bøger, som du ikke kan se i den elektroniske version. Måske er det gammeldags, men jeg kan godt lide papirbøger! Duften af ​​et nyt papir, duften af ​​gamle bøger, lyden af ​​at bladre gennem sider – dette har sin magi. Og jeg er meget glad for, at jeg har et lille barn, med hvem vi læser rigtige papirbøger med smukke billeder, og hvorfra der stadig lugt af magi og ikke af elektronik.

10. Du skal ikke bekymre dig om læsningshastigheden. Hvor mærkeligt ville det ikke være at læse dette råd i en blog, der har specialiseret sig i at optimere alle processer, men læsning er ikke en konkurrence. Det vigtigste, du får, er sjovt, ikke glem det! Du savner ikke din yndlingsmelodi fra midten for at have tid til at lytte til flere sange, eller spis ikke din yndlingsskål til et par skriveborde? Du nyder begge dele. Det samme gælder for læsning: læs langsomt, smagfuldt og nyd hvert afsnit.

Og hvordan læser du? Har du nogen yndlingsbøger, der læses igen og igen?