20 съвета за подобряване на финансовото ви състояние

Щастието не е в пари, но финансовото положение на много от нас е много важно. Ето някои съвети, които просто работят.

 1. Плащайте сметки в ресторанта и комуналните услуги в брой. Това ще направи осезаемите разходи и ще бъде по-трудно да се харчат допълнителни средства.
 2. месечно отложи малко на стойност на специална сметка. Силна сума се натрупва за една година, която може да бъде инвестирана в бизнес или изразходвана с печалба.

 3. Не харчите пари за развлечения. Правете нещо у дома или най-сетне прекарвайте време със семейството си.
 4. Каталози и реклами в пощенската кутия – изкушението да харчите пари за всичко. Просто не се абонирайте за такива писма и не четете реклами – Вашите разходи ще бъдат значително намалени.
 5. С навика да купуват всичко подред напишете списък на всичко, което искате да купите, с изключение на най-необходимите. Погледнете го веднъж месечно и ако все още се нуждаете от него, купете го.
 6. Кук у дома, не яжте в ресторантите. Рядко купуват продукти, използват полуготови продукти, рецепти в бързаме – това не само е по-евтино, но и по-полезно.
 7. Ежедневно таксуване ще помогне да се откаже медицинска помощ, а оттук и сметки за това.
 8. Разперете пари пликове по категории: продукти, плащане на комунални услуги и др. – Вашите сметки винаги ще се плащат.
 9. Всяка седмица обсъдете финансовите въпроси с втората половина. Уверете се, че и двамата знаят за разходите на другите.
 10. Организирайте данните за приходите и разходите лесно можете да използвате прости електронни таблици (Google Документи, електронни таблици).
 11. Първо плащайте сметките, след това планирайте всички други разходи
 12. Правене на упражнения у дома и да бягате в парка наблизо – няма нужда да плащате за класове в залата.
 13. Изхвърлете кабелната телевизия и да гледате добри филми на DVD. Ще имате достатъчно време за други дейности.
 14. Редовно се отървете от боклук не само ще опрости и очисти живота ви, но също така ще се научи да не купува ненужни неща, за да не го изхвърля отново.
 15. Дайте далеч ненужно вещи – дрехи, книги, играчки. Ако имате нужда от нещо, попитайте. Може би ще го получите безплатно.
 16. употреба размяна – обмен на неща и услуги. Това изкуство ще ви спести много пари.
 17. Спестете пари за онлайн портфейли. Оттеглянето на средства от тях е много по-трудно, отколкото да се въведе – освен това те могат да бъдат спечелени.
 18. Запазете подаръци. Дайте неща направени със собствените си ръце, прекарвайте време с близките си. Щедростта е евтина.
 19. Научете децата си да даряват подаръци, да харчат, да пестят и да печелят пари – това ще спести много пари в бъдеще.
 20. Щастието не е за харчене на пари. Модните новости изискват покупки, а закупените стоки бързо стават ненужни. Потърсете радост в природата, обучение, обучение, в комуникация с близки.

20 Парите хакове: Съвети и трикове за подобряване на вашите финанси