Как да накараме мозъка да мисли позитивно

Мозъкът не ни позволява да забравяме лошите спомени и труден опит. По този начин той се опитва да ни предпази от повтаряне на грешките от миналото. Отрицателните мисли обаче не ви позволяват да видите доброто, радвайте се всеки ден и живейте щастлив живот.

За да научите как да мислите положително, опитайте следните методи.

Не позволявайте на негативните мисли да се контролират сами

В противен случай ще бъдете затрупани от съмнения, недоверие и несигурност. Значи е малко вероятно да постигнете нищо.

Освободете отрицанието си. Не позволявайте да се задържи потенциала ви и да ви издърпа. Контролирайте ума си. Забелязвайки отчаяното ви състояние и хващане на негативните мисли, насочете вниманието си към нещо добро. Помнете това, което ви дава удоволствие.

Започнете да мислите и да живеете съзнателно. Ако почувствате гняв или отчаяние, поемете няколко дълбоки вдишвания. Не се фокусирайте върху емоциите, а върху въздуха, който запълва белите ви дробове.

Пренасочвайте мислите към положителен канал

По-добре е да превъртите в ума си и да анализирате всяко неудобство. Научете във всичко, за да търсите положителни неща и да се концентрирате върху тях.

За да направите това, имате нужда от лист и писалка. Ежедневно записвате три добри събития, които са ви се случили за деня. Тогава помислете какво е станало тяхната кауза. Не забравяйте дори дребни дреболии, защото няма малки победи. Този списък ще ви мотивира и ще ви даде увереност.

Обърнете се от негативните мисли

Разберете каква е обратната страна на негативните мисли. Ако сте се обърнали около 180 градуса, къде бихте били? Визуализирайте положителния резултат от събитието. След това помислете за план как да постигнете това.

Намерете причината за лошите мисли. Какво те боли? Какво причинява такива емоции във вас? Заменете тези източници с нещо, което ще ви донесе радост.

Дайте да получите повече в замяна

Когато сме добри с другите, ние самите сме по-щастливи. Накарайте някой малък подарък или комплимент, купете чаша кафе или помогнете на непознат. Хората ще ви бъдат благодарни и това ще ви напълни с енергия.

Насладете се на настоящия момент

За да промените отново мислите, трябва да запълвате позитивния всеки ден. Живейте тук и сега. Не утре. И дори не и предстоящата ваканция.

Практиката на съзнателната медитация може да ви помогне в това. Тя ви позволява да се концентрирате върху това, което тялото се чувства в момента, и да спазва вашите мисли и емоции, сякаш отвън. Впоследствие ще се научите да усещате кога отрицанието се опитва да ви поеме.

Опитайте се да отговорите на следните въпроси:

  • За какво съм благодарна за момента?
  • Какво мога да направя сега, за да стана по-радостно и по-забавно?
  • Как мога да покажа моята любов и благодарност в момента?
  • Как мога да направя друг човек щастлив точно сега?

След като се научите да контролирате мислите си, мозъкът ще свикне с него, тогава положителното мислене ще стане естествено за вас.

Loading...