7 trükköt táblázatokkal a Word-ben, amiről talán nem is tudsz

Az asztalok előítéletes magatartása mély gyökerekkel rendelkezik. Mi a tévedés, hogy egy tucat évvel ezelőtt a Word asztalai nem tudtak büszkélkedni a kényelem miatt a program tökéletlensége miatt. De sok idő telt el azóta. A Microsoft tökéletesen dolgozott a hibáiról, és mindent megtett a felhasználók kényelme érdekében. Természetesen sajnálatos, hogy ezek közül ugyanazok a felhasználók nem tudnak erről, és még mindig dolgoznak az irodai csomag 2003. évi kiadásában. A sündisznók és kaktuszok története nem hasonlít? 🙂

Mindazok számára, akik már elakadtak a múltban, csak emberi erővel javaslom frissíteni legalább a Microsoft Office 2013-as verziójáig, és jobbá – azonnal a friss 2016-os évhez. Hidd el nekem, csak úgy tűnik számodra, hogy klasszikus környezetben dolgozol, valójában régóta moha és penész borítja.

Használjon sablonokat

Az Office hétköznapjai tele vannak monoton dokumentumokkal, beleértve a táblázatokat. Vegyünk egy elektronikus papírt, vágunk ki egy részét, új dokumentumba helyezzük és kijavítjuk a részleteket. Jó technika, de úgy tűnik számomra, hogy a sablonokkal való munka egy kicsit könnyebb és gyorsabb. Egyébként a Word-ben a sablonokat kifejezett tábláknak nevezik.

Kattintson a “Beszúrás” fülre, kattintson a “Táblázat” gombra, és menjen az “Express táblák” menüpontra. Ügyeljen a “Kiválasztott töredék mentése a gyűjteményre” elemre.

Táblázatok a Wordben. Mentse az asztal sablonokat a Word 2016-ban

Itt találsz néhány nagyon hasznos lehetőséget, és ami a legfontosabb, akkor menthet sablonként bármely más táblázatot vagy annak egy töredékét, beleértve a saját termelést is.

Rajzoljon táblákat

Emlékszel a medvére, aki gyerekkorában a füleden és a féken tartott cigány táncban járt? Azóta nem tetszik az éneklés és a kefék, és azóta makacsul figyelmen kívül hagyod a “Táblázat rajzolása” opciót a Word-ben. Rázd magad, ember! Itt az ideje, hogy összetörje a szőrös szörnyet! Könnyebb, mint amilyennek látszik.

Kattintson a “Beszúrás” fülre, kattintson a “Táblázat” gombra és menjen a “Táblázat rajzolása” elemre.

A Word-ban található összetett táblázatok könnyebben rajzolhatók

És ne féljen hibázni: a keze ügyében mindig van egy radír. Néha egy ceruza és egy styalka sokkal könnyebbé teszi összetett asztalok létrehozását kis elemekkel.

Sorok és oszlopok gyors beillesztése

A Word 2013-tól kezdődően a sorozatos sorozatok és oszlopok hozzáadása a dühös kínzásból lenyűgöző szórakozássá vált. Ne gondold, hogy az archaikus “Beszúrás oszlopok balra / jobbra” és a “Fent / alatti sorok beillesztése” nem mentek el, de elfelejtheted őket.

Vigye a kurzort a táblázaton kívüli sorok vagy oszlopok közötti területre, és kattintson a megjelenő pluszra.

Gyorsan hozzáadhat asztaltételeket a Word 2016-hoz

A jövőben szeretnék valamit látni a törlés funkcióhoz hasonlóan.

Használja a vonalzót

Minden embernek van kedvenc és visszataszító figurája, amelyet életében válogatás nélkül használ vagy elkerül. Még a tábláik paramétereiben is. Ezeket ismerem. 🙂

Ha arra használja, hogy pontosan tegye ki a cellák behúzását, szélességét és magasságát a táblázat tulajdonságai alapján, próbáljon alternatívát – egy vonalzó.

Vigye a kurzort az oszlopok vagy sorok határai közé, és tartsa lenyomva az Alt billentyűt, és használja a centiméteres vonalzó kényelmét.

A táblázat paramétereit 2016-ban a vonalzó segítségével állítjuk be

Ugyanaz a trükk végezhető a bemélyedések és a kiemelkedések markereivel. Húzza át a kurzort, és tartsa lenyomva az Alt billentyűt.

A gyorsbillentyűk használata

Ha szoftverfejlesztő volnék, akkor hívtam volna a gyorsbillentyűket a lélek gombokkal. Végtére is, néha csak átölelni magad egy laptopmal, mert ők. Ami a Word táblázatokat illeti, leggyakrabban a három kombinációt használom:

  1. Alt + Shift + Fel / Le Gyorsan mozgatja az aktuális sort egy magasabb vagy alacsonyabb helyzetbe (csak egy pótolhatatlan dolog).
  2. Ctrl + Shift + A azonnal nagybetűkkel nagybetűkké válik, ami nagyon hasznos a fejléceknél.
  3. Ctrl + Tab hozzáad egy lapot a cella, míg a rendszeres Tab A kurzort a következő cellára mozgatja.

Szöveg konvertálása táblázathoz

Egy kis varázslat, melyet az elcsodált közönség szeme láttára hódolhat. A táblák szokásos módon történő létrehozása helyett próbáljon még néhány más, kifinomultabb lehetőséget választani:

  • Az Excelből átmásolt cellák tömbjeit beillesztik a Wordbe, mint láthatatlan határok közé eső táblázatok.
  • A jól strukturált szöveget könnyen át lehet alakítani a táblázatba a Word rendszeres eszközeivel.

Válassza ki a szöveget, kattintson a “Beszúrás” fülre, kattintson a “Táblázat” és válassza az “Átalakítás táblázatra” lehetőséget.

Táblázatok a Wordben. Hozzon létre egy táblázatot a Word 2016-ban található szövegből

Ügyeljen a segédparaméterekre: a konverzió minősége közvetlenül függ attól.

Kontroll cella méretek

Ha tudni akarsz valakivel, dobd el neki egy táblázatot text-zsarnokkal. Természetesen egy kicsit szabadon értelmezi a jól ismert véleményt, de eléri a pontot. Csak nézd meg a screenshotot, vagy inkább az első oszlopot és a “filológiai” szót – egy csúnya tövis.

A szöveget a táblázat 2016-as verziójában adjuk meg

Megfigyeléseim szerint ilyen esetekben az embereket először kifejezetten kifejezésre juttatják, majd nem a legoptimálisabb kimenetet használják – csökkentik a betűméretet. De jobb, ha a szöveget másképp tartal- mazza.

Kattintson a jobb gombbal a cellába, válassza ki a “Táblázat tulajdonságai” elemet, váltson át a “Cella” fülre, menjen a “Paraméterek” pontra, és jelölje be a “Szöveg beírása” jelölőnégyzetet.

Word podnatuzhitsya, és visszaadja a szökevény levél a helyre, és a világban újra uralkodni fog a béke. Egyébként az egyértelműség kedvéért a “beírt” szöveget aláhúzza egy kék vonal.

És még mindig néha kölcsönözsz valakinek asztalodat, és magadban dübörögsz: “Csak te, az álmok halja!” Jó munkát valaki más kezében! Elkezdöd áradni az adataiddal, és ellenőrizetlen ördög van: egyes oszlopok kúsznak el a mások súlyának elvesztése rovására. A fej kijózanodik, és a valóság nem élvezi. Hogy legyenek?

A viccek viccek, de előfordul, hogy szigorú formátumtáblát küldesz, amivel nem lehet blokkolni. Legalább ne lusta, hogy ugyanolyan méretűre küldje vissza. Így a címzett látni fogja, mit vár. Ehhez tiltsa le a tartalom dimenzióinak automatikus feltöltését.

A jobb egérgombbal kattintson a cellák bármelyikére, válassza ki a “Táblázat tulajdonságai” elemet, menjen a “Paraméterek” pontra, és törölje a jelölést az “Automatikus illesztés méretek tartalma alapján” jelölőnégyzetből.

Tiltsa le az automatikus illesztésű cellaméreteket a Word 2016-ban

Ugyanez a lehetőség megmenteni fogja a táblázatot összeomlással, ha néhány cellát fel kell töltenie képekkel: a teljes méretű helyett egy bélyegképként szerepel.

Van valami hozzá? Írja meg a megjegyzéseket.

Loading...