Mit gondol a HR-menedzserek, vagy hogyan ne rontsák el az interjút?

Ha gyakran megy az interjú, vagy a közeljövőben tervezzük váltott műszakban végzett munka, akkor jobb, ha előre tudják, mit gondolnak HR vezetők, hogy mit figyelni, hogy mi valójában kérdezősködni a koronát.

Mit figyelnek a HR menedzserek?

Ha meghívtak egy interjúra, legyen felkészülve arra, hogy a menedzser többet tud rólad, mint gondolná. Megtalálható az interneten vagy a saját vállalati hálózatán, ismerkedjen meg a közösségi hálózatokon vagy hívja fel a múltbeli munkát.

Természetesen nem minden céget fognak komolyan ellenőrizni, de mindenképpen készen áll arra, hogy a HR menedzser egy kicsit paranoiás.

Tanács: ne félj semmitől és legyen kész provokatív kérdésekre.

Ha úgy gondolja, hogy a feltett kérdésnek rejtett következményei vannak, megkérheti a kezelőt: “Mit értesz?”

A kérdések megválaszolása ugyanazt a szintet jelent, mint a HR-szakember, és segít abban, hogy felismerje, hogy nem csak a munkavállalót választja, hanem a munkát is választja.

Kellemetlen viselkedés és szakmai tulajdonságok

Minden ember számára az első benyomás nagyon fontos, és nemcsak a beszélgetés és a megjelenés módjától fejlődik ki – a nem verbális kommunikációs eszközök nem kevesebbet jelentenek.

Sok HR-vezetők visszautasíthatja egy tapasztalt profi, mert úgy viselkedett kellemetlen: rohangál látvány, a kezét az asztal alatt, kopog az asztal fölött, fészkelődött, izomrángás lába, karcolás a fejét, orrát.

Még ha ezek a jelek izgatottsággal is manifesztálódnak, azokat a lopakodás, a hazugság vagy kommunikációs nehézségek jelennek meg.

Senki sem igényel olyan embert, aki alig tud alkalmazkodni egy csapatban, persze, ha munkája valahogy kapcsolódik a kommunikációhoz.

Nem igényelnek szabványokat – mindenki fáradt

Képzeld el, hogy hány CV-je az átlagos HR menedzser olvasta a karrierje során? És mindegyikben a pályázók “felelősek”, “kommunikatívek”, “gyorsan megtanulnak”. A tapasztalt szakemberek egyszerűen nem veszik észre az ilyen bélyegeket – nem mondanak semmit, kivéve, hogy a kérelmezőnek nincs képzeletük.

Ha jövőbeni munkája kreatív, kreatívabb legyen az önéletrajz írásakor. Jó példa erre Victor Petty beszélgetése. A folytatás hátoldalán Victor kép, egy okostelefon és egy QR kód. Ha beolvassa a kódot, és az okostelefont a kijelölt helyen helyezi el, akkor a kérelmező szája jelenik meg a képernyőn, amely a saját szavaival megmondja, miért szükséges felvenni.

Ne aggódjon, ha nem veszi

Sokan felborulnak, ha nem kerülnek felvételre, és úgy gondolják, hogy az egész a hatáskörükben van.

Elfelejtette, hogy a HR-menedzser választása a személyes preferenciáktól függhet, még akkor is, ha meg akarja népszerűsíteni egy ismerős személyt, akkor is megváltoztathatja a vizsgálati eredményeket.

Ráadásul maguk a hatóságok gyakran egyszerűen őrült követeléseket terjesztenek elő. Például a főnök elhagyhatja az ilyen kiválasztási kritériumokat: “Csak egy hosszú lábú, sötét hajú lány.” Még ha nem is rendelkezik a szükséges készségekkel, vegye be, nem te.

Mindenesetre az elutasítás nem befolyásolhatja önbecsülését. Még akkor is, ha a menedzser azt mondta, hogy nem illeszkedik a szakmai tulajdonságokhoz, egyáltalán nem igaz, hogy így van. Nem fogja elmondani: “Sajnálom, de nem vagy hosszú lábú barna.”

Mit mondhatnak az interjúban, és miért?

A személyzeti vezetők ugyanazokat a kérdéseket kérik a jelöltekre, de ezeknek a banális kifejezéseknek a jelentése mélyebb, mint amilyennek látszik. A válasz során a HR értékeli a pályázó különböző oldalát, képességeit és tulajdonságait, és csak azt tudja megmutatni, amit akar.

Mesélj magadról …

Ezt a kérdést valószínűleg már hallottad az interjúban, és kérdezd több okból is:

1. Hallgassa meg, hogyan beszél az ember. A tiszta, strukturált beszéd fontos. A jól szervezett, logikus válasz a világos gondolkodásról, a gyors tanulási képességről és a “munkák első hónapjaiban” kevesebb “kötésről” szól.

Tanács: következetesen mondja el nekünk az oktatást, a múltbeli munkákat, a befejezett projekteket.

2. Tudja meg, mi fontos neki. Egy személy elkezd egy történetet magáról az információval, amely elsősorban izgalomba hozza. Például, ha az első helyen a család, akkor kezdődik, hogy hány gyermek van-, ha a karrier – amit vetíti elvégezte, és hogyan segített a cég múltját.

Mielőtt megválaszolná a kérdést, fontolja meg, hogy a kezdet alkalmas-e az üres állás lényegére. Például, ha jön egy értékesítési vezető, akkor talán nem beszélhetsz a kisgyermekekről először.

Tipp: kérdezze meg, hogy pontosan mit akar a HR menedzser hallani. Így nyersz időt és képesek összegyűjteni gondolataidat. Ne mutasd be magad túl rövid idő alatt – ahogy mondod, kérdéseket fogalmaz meg a kérdések tisztázása, és talán egyszerűen áttérsz a történetről a vitára.

Miért változtatta meg a munkahelyét?

Ezt a kérdést megkérjük, hogy megértsük, képes lesz-e vállalni a felelősséget és mi a kapcsolata a munkáltatóval. Ezen felül, ha kevesebb mint három hónapig maradt egy múltbeli munkánál, akkor azt a benyomást kelti, hogy még nem telt el a próbaidőszak.

Tipp: Még ha problémákkal is szembesült a vezetővel, akkor jobb, ha ezt nem említenék – ki tudja, talán az új főnökökkel is ütközik? A legjobb mondani, hogy növekedni akarsz (persze, ha az üresedés ezt jelenti), és az utolsó munkában a növekedési lehetőségek véget értek.

Milyen fizetést vársz?

A menedzser nem csak meghatározza az összeget (valószínűleg már telepítve van), hány ellenőrzi önbecsülését.

Tanács: az interjú előtt, nézze meg a munkaerőpiacot, értékelje készségeit és tapasztalatait, és megtalálja a legmegfelelőbb összeget. Ha a vállalat elég sikeres, és magabiztos a képességeidben, akkor ezt a számot 5-10% -kal túlbecsülheti.

Az emberi tényező jó vagy rossz?

Ne feledje, hogy a HR vezetők emberek, nem gépek.

Szeretik az udvariasságot és figyelmességet, felmérik az embereket a megjelenésükben és a nem verbális jellemzőkben, szereti és nem szeretik.

De az emberi tényező hátrányai ellenére is pozitív tulajdonságokkal rendelkezik – a vezető megértheti, ha őszintén megmagyaráz egy problémát, és tárgyalhatók.

Mindenesetre, természetesen viselkednek – az emberek mindig úgy érzi, színlelt, és ha visszaél valaki, aki nem, ha jó lesz az új munkahely?

Loading...