Soha nem késő megváltoztatni a szakmát

Nincs semmi baj, hogy változtassanak szakma bármely életkorban, de a távolabb, annál nehezebb megtanulni valami új és elmagyarázni, hogy a munkáltatók, hogy a tapasztalatok – nem a legfontosabb dolog, a legfontosabb dolog – a vágy, hogy működik. Ezért, ha meglátogatott, hogy változtat a szakma, nem lehet halasztani a végtelenségig, mert az előbb úgy dönt, annál könnyebb lesz. Íme 10 dolog, hogy mielőtt változtatni a szakma.

Tehát, mielőtt leírja az elbocsátást, jól kell felkészülnie és néhány ponton gondolkodnia. Optimista szempontból – ha valaki valamit akar, akkor el fogja érni, de legalább meg kell tudnia, hogy mit érjen el. És ehhez meg kell értened magad és megérteni, hogy mit nem szeretsz és mit akarsz.

1. Értékelje az elégedetlenségét

Ha nem megy, hogy azonnal dobja nyilatkozatot az arcát a főnök, de csak nézni a lehetőségeket, létrehozott egy „elégedetlenség a magazin”, amely akkor írni minden nap, hogy nem elégedett a munkájával. Ez lehet egy vállalati kultúra, amely messze a gondolat az ideális, a kapcsolat a munkavállalók és a főnök, vagy valamilyen szempontból a munka, például annak unalmas rész vagy annak egy részét, amelyben meg kell kommunikálni az új embereket.

Egy idő után felül feljegyzések, ott lehet ismétlődő pillanatok, amelyek között találunk egy csipetnyi -, hogy nem tetszik a munka, és mi ne legyen az új, ezért meg van elégedve vele.

2. Értékelje készségeit, érdekeit és képességeit

Írja le a készségek és képességek listáját, a korábbi eredmények alapján vagy egyszerűen arról, hogy mit csinálsz jól. Gondolj a múltbeli munkákra, eredményekre, díjakra.

Amikor elkészült a lista, becsülje meg, hogy hány foglalkozik a valódi érdekeivel, tehetségeivel és készségeivel. Úgy tűnik, hogy egyszerű cselekvések, segítenek látni a valódi képet, hogy mennyire segítenek a szakma megérteni.

3. Brainstorming egy új szakmáról

Mikor kapja a legjobb ötleteket, egyedül vagy az emberek társaságában, reggel, friss fejjel vagy éjszaka? Válasszon egy jobb időt és helyet, és gondoskodjon egy ötletről a szakma megváltozásáról – a jövője megéri. Beszéljen barátaival és rokonainkkal, írja le az összes előfeltételet és kívánságot, használja az összes rendelkezésre álló információt.

Vannak külön könyvek és cikkek is, amelyek segítenek Önnek megérteni magukat, például valami ilyesmit.

4. Szűkítse a kört

Jelölje meg magának néhány olyan területet, amelyekben szeretne menni, és koncentráljon rájuk.

5. Tanuljon meg minél többet

Ha csak néhány terület maradt, mindegyikről tudjon meg többet, amennyire csak lehetséges. A legjobb, ha megismerkedsz ezzel a szakmával és megkérdezheted őket mindentől – jellemzők, buktatók, kellemetlen pillanatok és így tovább.

Gyakran előfordul, hogy egy személy egy másik szakmát képvisel egy kissé idealista fényben, gyengén tisztában azzal, ami valójában a valóságban várja, mert minden területen többlet és mínusz van. Ön is elolvashatja szakosított fórumokat, interjúkat stb.

6. Önkéntes vagy szabadúszóként dolgozzon

Ahhoz, hogy megértsük, mennyire érdekli a munka a választott szakterületen, a szabadidejében, akkor ingyen dolgoznak vagy egy kis összegű egyszeri rabotki. Például, ha azt szeretnénk, hogy a munka a szerkesztőségben, próbálja meg, hogy néhány munkahely a helyszínen a szabadúszók, ha azt akarjuk, hogy működjön együtt az állatokat – a munka, mint egy önkéntes egy menedék a hajléktalan kutyák és macskák.

7. Oktatási lehetőségek

A szakma megváltoztatásához nincs szükség további felsőoktatásra, de ha befejezheted a tanfolyamokat ezen a területen, tanulmányozhatsz néhány speciális előnyt, miért ne?

Tudja meg, hogy vannak-e olcsó kurzusok a városban a kiválasztott specialitásokban, legyen szó szemináriumokról vagy egyéb eseményekről.

8. Szivattyú készségek

Keressen olyan lehetőségeket, amelyek olyan szakképzettségek elsajátítására irányulnak, amelyek hasznosak lehetnek egy új szakmához. Ha nem talált megfelelő kurzust a szakterületedhez, fejlesztheted azokat a képességeket, amelyek hasznosak lehetnek a jövőbeni munkához.

Egyes vállalatok rendszeres időközönként eljuttatják az embereket tanfolyamokhoz és szemináriumokhoz, és ha ilyen munkát végeznek, ne hagyja ki az esélyt arra, hogy megtanuljon és megtanuljon valamit, ami legalábbis kis mértékben segít az új pályafutásában.

9. Keres hasonló területeket

Nagyon könnyebb lesz az új szakma mestere, ha nagyjából ugyanabban a térségben van, mint a régi, de a szükséges változtatásokkal. Tehát először vegye figyelembe a szomszédos területeket, és csak ezután – távoli, amelyben egyáltalán nincs tapasztalata.

Például, ha programozóként dolgoztál, elkezdheted a szoftver értékesítését, mert nagyon jól ismered a területet.

10. Készüljön fel az interjúra

Mielőtt elmész az interjú, gondolj a választ erre a kérdésre. „Miért kellene felvenni, ahelyett, hogy valaki tapasztaltabb ezen a területen?” Itt érdemes átadni tudását és tehetségét, amelyek alkalmasak a feladatra, és ha aktívan részt vesz a javulás (szemináriumok, szakirodalom, az önkéntesség és így tovább. d.), a hatás még jobb lesz.

És ami a legfontosabb, ne feledje: Soha nem késő megváltoztatni a szakmát, függetlenül attól, hogy hány éve dolgozol a te területen.

Néhány bátorító példa a híres emberekről:

Edgar Burroughs, aki Tarzanról világhírű alkotásokat írt, 35 év után kezdett írni, mielőtt kipróbálta volna a hadsereg, a rendőrség, a bolt tulajdonosa és az aranyásó szakmáját.

Yuri Larin előadó, akinek a festményekből kiállítás a múzeumok, Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország, kezdte karrierjét 40 éves, és azt megelőzően dolgozott, mint egy mérnök.

A történelem sok ilyen példát ismersz, tehát ha te vagy a munkád vagy a szakma egésze, akkor semmi sem akadályozhatja meg a “kezdetektől fogva”.