Mitä fysiikan lakia tarvitaan tavallisessa elämässä

Fysiikan osalta esittelemme joitain kaavoja, jotain outoa ja käsittämättömiä, tarpeettomia tavalliselle henkilölle. Ehkä olemme kuulleet jotain kvanttimekaniikasta ja kosmologiasta. Näiden kahden navan välissä on kuitenkin jokapäiväistä elämää: planeteja ja voileipiä, pilviä ja tulivuoria, kuplia ja soittimia. Ja kaikkia niitä hallitsee suhteellisen pieni määrä fyysisiä lakeja.

Voimme jatkuvasti noudattaa näitä lakeja toiminnassa. Ota esimerkiksi kaksi munaa – raakaa ja keitettyä – ja pyöritä niitä, ja lopeta sitten. Keitetty muna pysyy muuttumattomana, raaka alkaa taas pyöriä. Kaikki, koska pysäytit vain kuoren ja neste sisällä pyörii.

Tämä on visuaalinen esimerkki kulman vauhdin säilyttämisestä. Yksinkertaistettuna se voidaan muotoilla seuraavasti: alkaa pyöriä vakion akselin ympäri, järjestelmä pyörii edelleen, kunnes jotain pysäyttää sen. Tämä on yksi maailmankaikkeuden perussäännöistä.

Se on hyödyllinen paitsi silloin, kun keitetyn muna on erotettava raakasta. Sen avulla voit myös selittää, miten Hubble-avaruuskaideyksikkö ohjaa objektiivia ilman mitään tukea avaruudessa tiettyyn taivaan osaan. Yksinkertaisesti sisällä, hänellä on pyörivä gyroskoopit, jotka itse asiassa käyttäytyvät samalla tavalla kuin raakamaito. Itse kaukoputki pyörii ympärilleen ja muuttaa siten asentoaan. Näyttää siltä, ​​että laki, jota voimme testata keittiössämme, selittää yhden ihmiskunnan kaikkein poikkeavimmista teknologioista.

Kun tiedämme jokapäiväisen elämän perustavanlaisen lain, me emme enää tunne avuttomia.

Ymmärtääksemme, miten maailma ympärillämme toimii, meidän on ensin käsiteltävä sen perustuksia – fyysisiä lakeja. Meidän on ymmärrettävä, että fysiikka ei ole vain mielikuvittavia tutkijoita laboratoriossa tai monimutkaisissa kaavoissa. Se on suoraan edessä, joka on kaikkien saatavilla.

Mistä aloittaa, luulet. Olet varmasti huomannut jotain outoa tai käsittämätöntä, mutta sen sijaan, että ajattelisit sitä, sanoit itsellenne, että olet aikuinen ja sinulla ei ole aikaa sille. Chersky neuvoo olemaan siveltämässä tällaisia ​​asioita, vaan aloittamaan juuri heidän kanssaan.

Jos et halua odottaa jotain mielenkiintoista tapahtua, laita rusinoita soodaan ja näe mitä tapahtuu. Tarkkaile, kuinka vuotanut kahvi kuivuu. Napauta lusikka kupin reunalla ja kuuntele ääntä. Lopuksi yritä pudottaa voileipä niin, ettei se pudota öljyä alas.