Miten valita sinulle sopiva ohjelmointikieli

Ohjelmoinnissa on tullut valtavirta, muodikkain maailmanlaajuinen trendi. Sekä vanhat että nuoret löytävät tämän upean maailman. Yhdysvalloissa on tullut siihen pisteeseen, että presidentti itse puhuu koko maalle ohjelmasuunnittelun eduista.

Internet tarjoaa kaikille monenlaisia ​​tapoja oppia ohjelmointitaitoa, aloittaen ilmaisesta Codeacademy-ohjelmasta ja lopettaen kalliita tuhansia kursseja, kuten Devbootcampin, lupaavasti kääntämään teekannut äidin ohjelmoijaksi 9 viikon ajan.

Tarvitsenko oppia ohjelmointia nimenomaan minulle?

Me Leifhackerissa uskomme, että vastaus on joka tapauksessa “kyllä”. Vaikka se ei mene kauas ja on vain eräänlainen harrastus vapaa-ajallamme, ohjelmointi ajaa edelleen ajaa, mikä on aina hyvä.

Jos katsot liiketoiminta-aluetta, ohjelmointitaidot ovat hyödyllisiä kaikille, joiden toiminta liittyy tekniikkaan.

Code School -opetuspalvelun perustaja Greg Pollack sanoo:

Jokainen, joka hänen työnsä muodon alla on kommunikoida kehittäjien kanssa, on tunnettava ohjelmoinnin perusteet.

Tämä helpottaa yhteisten kielten löytämistä ja ratkaisee käytännöllisesti ja asiantuntevasti kaikki eri ammattien ihmisten vuorovaikutusprosessissa esiintyvät vivahteet.

Enkö ole tarpeeksi vanha tähän?

Olemme jo vastanneet tähän kysymykseen erillisellä artikkelilla. Ei ole koskaan liian myöhäistä oppia, ikä ei ole väliä. Ja ehkäpä tiedät jo ohjelmoinnin?

Mistä aloittaa

Opi englantia. Vakavasti. Alla olevan tekstin alla ymmärrät, miksi tarvitset englantia menestyksekkäästi hallitsemaan ohjelmoijan ammattia. Jotain on venäläistetty, jotain on mukautettu harrastajat, mutta tosiasia on, että on tarpeen tietää englanti.

Jos tällä hetkellä olet kiinnostunut ohjelmointimenetelmästä, voit aloittaa kaiken. Pelaat eri kieliä ja ympäristöjä, löydät jotain, mitä haluat, hyvin, ja sitten miten se menee. Monet tavoitteet menevät kuitenkin paljon pidemmälle kuin abstrakti “Haluan pystyä ohjelmoimaan”. Heillä on erityinen tavoite. Kirjoita esimerkiksi mobiilisovellus. Ja täällä on jo varsin tiettyjä oikeita kehitystyökaluja.

En tiedä mitään

Siinä tapauksessa, että kokemusta ei ole lainkaan, on parempi aloittaa jotain yksinkertaisempaa ymmärtää. Hyviä esimerkkejä voi olla HTML: n ja CSS: n perusteet.

HTML ei ole ohjelmointikieli – se on merkintäkieli. Sen ansiosta voit sanoa sanoja, kuvia, linkkejä ja videoita selaimella ymmärrettävässä muodossa. Tämä alkaa yksinkertaisista amatöörisivustoista ja blogeista. CSS vastaa kirjasimista, niiden koosta, elementtien sijoittamisesta ja muista verkkosivujen esittelykomponenteista.

Itse asiassa, hyvin todennäköisesti, olet jo käsitellä HTML, vain tiedä sitä. Jos sinulla on tai on ollut blogi, niin sinulla on taattu kohdata merkintä. Jokainen terveellinen WYSIWYG-editori esittelee sisällön sekä visuaalisessa että tekstimuodossa. Kannattaa tarkastella näkymän tekstimuotoa, ja sama HTML tulee olemaan. HTML: n syvempi hallitseminen auttaa siirtymään blogisi tai sivustosi editorin näkyviin ominaisuuksiin, tekee nurkasi sivut Internetissä toimivammaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Yleensä oppimisen HTML on hyödyllinen, mitä tahansa voi sanoa.

Haluan tehdä kauniita web-sovelluksia

Tässä tapauksessa tarvitset tietoa JavaScriptiä. Sen ansiosta sivustot ovat kauniimpia, tehokkaampia ja toimivat. On olemassa useita suosittuja (ja yhteensopivia) JavaScript-kehitysympäristöjä, kuten Ember, Angular and Backbone.

JavaScript on elänyt 20 vuotta ja ei mene mihinkään. Itse asiassa hänen valta-asemaansa alalla vain lisääntyy. Suosituksensa vuoksi JavaScript on missä oppia. Esimerkiksi edellä mainittu Pollack kutsuu tämän Code Schoolin suosituimpia kursseja.

Jos teet jotain verkossa, sinun täytyy oppia JavaScript.

Haluan tehdä nopeasti prototyyppejä

Jos olet suunnittelija ja haluat saada backend-ohjelmointitaitoja kokeilla sovelluksia itse, sinun täytyy oppia Ruby tai Python. Molemmat vaihtoehdot ovat melko helppo hallita ja avata tietä vuoden 2013 halutuimmista erikoisuuksista. Kuten ymmärrät, niiden merkitys säilyy lähitulevaisuudessa.

Ruby eroaa kehittyneestä ekosysteemistä ja on yksi aktiivisimmista ja reagoivista yhteisöistä. Kehittynyt kaukana 1995, kieli alkoi saada erityistä suosiota vuodesta 2003, jolloin Rails-kehys ilmestyi. Sen ansiosta web-sivustojen ja verkkosovellusten luominen on tullut paljon yksinkertaisemmaksi.

Python on myös voimakas yhteisö, ja jos olet vaikuttunut tekoälyn kehittämisestä ja luomisesta ja tällaisista viileistä asioista, niin olette rakas Pythonille.

Voit aloittaa pikaisen aloituksen valitsemalla oppia Python Hard Way tai Code Academy -ohjelman Ruby-osiota.

Haluan tehdä Android-sovelluksen

Android-sovellusten kehittäminen, pääasiassa Java-ohjelmassa. Kauneus on se, että sekä Windows että OS X toimivat sinulle. Molemmat käyttöjärjestelmät mahdollistavat kehitystoimintojen asentamisen Androidille. Toinen lisä on kyky testata sovellusbudjettisi, sillä Androidilla on paljon halpoja älypuhelimia ja tabletteja.

Toinen erittäin tärkeä asia: jos vain muutama vuosi sitten avainasemassa oli iOS, niin jo nyt kehittäjät haluavat aloittaa Androidin.

Jotkut Java-ohjelmointiin on helppo tutustua Udacityyn. Kun perusasiat tutkitaan, sinun on mentävä Android-virallisen kehittäjän sivustolle. Täältä voit oppia ensimmäisen Android-projektin luomisen vaikeuksia.

Haluan tehdä iOS-sovelluksen

Kehitys iOS: n sisällä on paljon vaativampi työkaluilla. Tavoite-C: n tuntemisen lisäksi tarvitaan Mac OS X -versiota 10.7 tai uudempi, Xcode on ilmainen sovellusten kehittämistyökalu ja joukko iOS-kehitystyökaluja.

Aloita tietä iOS-kehittäjälle kannattaa tutustua Code Schoolin iOS-osioon sekä Applen kehittäjän oppaaseen.

Lapsi haluaa oppia ohjelmoimaan

Tämä on varsin kiitettävää ja erittäin lupaavaa. Jos lapsi on vielä hyvin pieni, yritä antaa hänelle Hopscotch – sovellus, josta puhumme yhdessä artikkelissamme. Koodausprosessi toteutetaan pelin avulla. Joissakin käyttökohteissa Russified, joka voi auttaa paljon lapsi tämän työkalun kehittämisessä.

Toinen hyvä työkalu oppimisen ohjelmointiin voi olla “Scratch”. Palvelu on tarkoitettu 8-16-vuotiaille käyttäjille.

Palvelu, kuten Code.org, auttaa myös täällä – niiden periaatteet edellyttävät ohjelmoinnin suosioa kouluissa ja yliopistoissa.

Mitä muuta lukea

Kuten yllä mainittiin, aiemmin koskimme ohjelmakoulutuksen aiheita useita kertoja, ja olemme jo keränneet riittävästi hyödyllisiä artikkeleita aiheesta. Älä missaa:

  • Hexlet – online-kurssit venäjäksi tekijältä Lifkhaker
  • 5 parasta vapaata resurssia oppimisen ohjelmointiin
  • 10 ilmaista verkkoalustaa, jotka auttavat sinua ohjelmoijana
  • 50 parasta online-kurssia ja resursseja web-suunnittelun opetukseen