18 mielenkiintoista Internet-radioasemaa eri puolilta maailmaa

 • BBC Radio. Radio-kanavaryhmä, mukaan lukien kymmenet asemat: BBC Radio 1: stä mainstream-musiikilla vuorottelussa BBC Radio 6 Music, keskittyen vaihtoehtoisiin genreihin.
 • SomaFM. Station American kinkkua Rusty Hodge on yli kolme tusinaa kanavaa eri genreistä jokaiseen makuun. Erityisen kiinnostavia ovat kokeellisia Mission Control ja SF 10-33, yhdistetään ambient-musiikkia, tallennus keskustelut NASA astronautit ja lähettämät viestit radio poliisin San Francisco.
 • RTÉ Radio. Ryhmä kymmenestä vakavasta radiokanavasta Irlannista: täältä löydät paljon mielenkiintoista musiikkia ja käytä ymmärrystä englanninkielisestä puheestasi. Myös kaksi kanavaa, jotka eivät lähetä ympäri vuorokauden: yö RTÉ Chill ja päiväkoti RTÉ Junior viihdyttävillä lasten ohjelmilla.
 • Newtown Radio. Yksi suurimmista amerikkalaisista “vapaan muodon” asemista, joihin ei ole olemassa käsitteitä “muotoa”, eikä ole olemassa erillisiä musiikkikirjastoja: vain musiikkisisältö vastaa ohjelmien kirjoittajia. Jos epäonnistut uuden hyvän musiikin löytämisestä, Newtown Radio auttaa sinua löytämään jotain mielenkiintoista, mistä et edes ajatellut katsoa.
 • Kexp. Julkinen radioasema Seattlessa, kierto jota hallitsee alternative rock, mutta myös esittää lähetyksen omistettu hip-hop, elektroninen, blues, etnisen musiikin ja muut tyylilajit.
 • Dublab. Toinen Los Angelesissa toimiva voittoa tavoittelematon monen lajityypin asema, joka kiinnittää huomiota uusiin suuntauksiin, mutta ei unohda musiikin historiaa, mistä on osoituksena iskulause Tulevaisuudessa. Juuret. radio. Kahdesti vuodessa Dublab järjestää elävän musiikin maratoneja kutsutuilla vieraille: esimerkiksi Flying Lotus tai Animal Collective.
 • Uusi uusi maailman radio. NNW Radio on Moskovassa, mutta ohjelmien laatijat ovat ihmisiä eri puolilta maailmaa. Aseman formaatti sulkee pois kaikenlaiset tyylilajit, joten kuulet mitä tahansa, radikaalia kohinaa ja kiinan popmusiikkia.
 • KXRY (XRAY.fm). Se avasi seurauksena onnistuneen maksujen Kickstarter Amerikan asemalla ilmassa josta löytyy musiikin ohjelmat eri genreistä, sekä erilaisia ​​puhekielen ohjelmien mielenkiintoisia koomikot, toimittajia ja muusikoita.
 • NTS Radio. Radioasema, joka voi voittaa mitään kirjaa osa monipuolisuutta ja multi-genre: in kierto NTS radiolähetykset yli 150 tekijöille, jotka laittaa musiikkia eri tyylejä jopa Japanin pop tai rock ‘n’ roll 1950.
 • Radar Radio. Lontoon radio, jossa vallitsee uusi brittiläinen musiikki, joka vaihtelee eri tyylilajien välillä, usein nuorilta ja tuntemattomilta esiintyjiltä.
 • MJoy Radio. Ukrainan radio, joka sisältää kahdeksan genre-alusaseman. Erityisen mielenkiintoista on kanava Greatest Songs Radio, jossa voit kuulla viime vuosikymmenien suosittuja kappaleita.
 • DKFM Shoegaze Radio. Asema, jota shugase on aina pelannut, on vaihtoehtoisen rockin tyyli, joka syntyi 1980-luvun lopulla. Tämä musiikki on ominaista melankoliaa ja uneliaisuutta, huomiota kitaraefekteihin ja usein epätarkkoja lauluosia.
 • Huuhtele FM. Lontoon radioasema, jolla vallitsee brittiläinen tanssimusiikki. Usein kuuluisat Foggy Albionin esiintyjät esittävät kappaleensa Rinse FM: llä ennen virallista julkaisua.
 • RBMA-radio. Red Bullin musiikkiakatemian asema sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita uudesta elektronisesta musiikista. Lisäksi RBMA Radio lähetti paljon eksklusiivisia esityksiä, jotka löytyvät aseman arkistoista.
 • Ralph Radio. Moskovan asema on tarkoitettu niille, joilla ei ole riittävästi ilmaa venäläisen musiikin ja äidinkielenään puhujien puheilla. Joissakin ohjelmissa albumeja soitetaan kokonaan, ja soittimien liveesityksiä voi kuulla myös ilmassa.
 • Pedro Basement Broadcast. Radioasema, jossa vain ranskalaisen DJ: n ja tekno-muusikon Laurent Garnierin henkilökohtaisen kirjaston kappaleet pelataan yksinomaan. Musiikki on erilainen genre, mutta suurin osa eetteristä on yhä eri elektroniikan käytössä.
 • KUTX. Austinista Texasista toimiva radioasema. Ilmassa kuulee uusia indie- ja pop-osumia, aikaa testattuja disco-osumia ja jopa Latinalaisen Amerikan musiikkia.
 • FIP. Ranskan julkinen radioasema, perustettu vuonna 1971. Ranska Inter Parisin kuunteleminen on helppo kuvitella itseäsi Ranskassa: vastaava musiikki on korvattu tunneittain ilman mainontaa. Tärkeimmät lajityypit: jazz, chanson, etninen musiikki. Jos haluat keskittyä tiettyyn tyyliin, voit valita yhden kuudesta genre-alustasta.

Kuuntele radiota Internetissä

selain

Useimmat kanavat (ainakin kaikki edellä mainitut kokoelmat) tukevat radion toistoa suoraan asemasivulla. Voit soittaa musiikkia vain painamalla Play tai Listen (Toista tai kuuntele) -painiketta.

soittolistoja

Selaimen käyttäminen ei ole aina kätevää. Radion toistaminen suosikki-soittimestasi säästää turhat välilehdet ja voit siirtyä nopeasti asemien välillä. Monet radiokanavat tarjoavat soittolistoja M3U- tai PLS-muodossa ladattavaksi: kun avaat tiedoston, radio toistetaan tavallisessa ääniohjelmassa. Lisäksi lisäämällä soittolistoja voit luoda yksittäisiä radioasemien valintoja.

Joskus radiokanavien sivuilla on linkkejä soittolistojen lataamiseen, muissa tapauksissa on turvauduttava huijauksiin.

Erityispalvelut ja sovellukset

Huolimatta siitä, että monet vakavat asemat ovat niiden sovelluksia App Storesta ja Google Play, on olemassa erityisiä kokoajiksi sekä linkkejä kymmeniä ja satoja radiokanavia: tai esimerkiksi TuneIn radionomy. Tällaiset palvelut auttavat etsimään uusia asemia ja kuuntelemaan niitä mobiililaitteissa.