Hvordan man opbygger et home recording studio

Hvilken computer er nødvendig for at oprette musik?

Der er en opfattelse af, at enhver computer udgivet efter 2001 passer til musikken. Denne opfattelse er delvist berettiget: alle moderne pc’er håndterer flerkanalsoptagelse. Men der er nogle nuancer.

For det første skal du bestemme enhedens størrelse. Hvis du forventer at bruge en computer i live forestillinger eller planlægger at studere musik uden for dit værelse, så vil du være mere komfortabel med en bærbar computer. Hvis du ikke har sådanne udsigter, anbefaler vi at vælge en stationær computer med en stor skærm.

Forestil dig din browser med et par dusin faner, mellem hvilke du hurtigt skal skifte. Ubehageligt? Med musiksoftware bliver det endnu mere ubelejligt. Programgrænsefladen til optagelse og behandling af lyden indeholder en flok knapper og knapper, og plugin-vinduerne overlapper hinanden.

Billede på lydingeniørens skærm
Noget som dette ligner nogle gange et billede på lydingeniørens skærm. musicradar.com

Valget af operativsystem er også vigtigt. Værdig software er overalt, men ikke alle programmer er cross-platform. Så hvis du kan lide sequencer Logic Pro X, så skal du vælge en computer, der kører macOS.

Vær opmærksom på computerens hukommelse. Eksperter anbefaler, at volumen ikke er mindre end 8 GB. Men her skal du også fortsætte med brug af en bestemt bruger. Også hastighed vil bidrage til at installere softwaren på SSD-disken.

Hvordan vælger du et lydkort?

Det er uden tvivl hensigtsmæssigt at købe et nyt lydkort i stedet for det indbyggede lydkort, hvis du forventer at studere musik seriøst. Egenskaberne ved de indbyggede lydkort er som regel nok til spil og film, men for behageligt arbejde med lyd skal du have en speciel enhed.

Vær opmærksom på antallet af indgangskanaler på lydkortet. Det afhænger af antallet af værktøjer, som du kan tilslutte samtidigt. Som regel er 2-4 indgange nok til hjemmeoptagelse, så vi overvejer ikke segmentet af dyre enheder til multikanaloptagelse.

Også en vigtig faktor i købet – tilstedeværelsen af ​​fantomkraft ombord på lydkortet. Ekstra strøm til den tilsluttede enhed er nødvendig, hvis du bruger en kondensatormikrofon.

Lexicon Alpha

Lexicon Alpha
djshop.by

USB-lydkort, som har ombord en instrument- og to-linjeindgang samt en XLR-stik. Der er en knap til at blande signalet fra computeren til lyden af ​​de tilsluttede instrumenter. Der er betydelige ulemper: Der er ingen fantomkraft og en separat indstilling af lydstyrken af ​​hovedtelefonerne.

Gå til producentens hjemmeside →

Focusrite Scarlett 2i2

Focusrite Scarlett 2i2
focusrite.com

Et billigt lydkort med et godt design, mikrofonforstærkere, fantomkraft og en direkte lydovervågningsfunktion, hvilket eliminerer udseendet af forsinkelse.

Gå til producentens hjemmeside →

Roland Tri-Capture

Roland Tri-Capture
rolandmusic.ru

Lydkort fra Roland med tre indgange og fantomstyrke om bord.

Gå til producentens hjemmeside →

PreSonus AudioBox 22VSL

PreSonus AudioBox 22VSL
ek.ua

Dette lydkort har minimal forsinkelse, såvel som fremragende arbejde med både live lyd og MIDI interface. Det har to indgange med fantomkraft.

Gå til producentens hjemmeside →

Disse lydkort fungerer godt for at komme i gang med lyd og lære de grundlæggende oplysninger at kende. Og valget af et professionelt kort i højere prissegmenter er et spørgsmål, der kan afsættes til mere end en artikel.

Hvilke kolonner er der brug for til musik?

Foretrukne for musikelskere, når man vælger en hjemmeakustik, kan være meget anderledes. Valget af studioskærme er også rent individuelt, men i dette tilfælde er det betinget af de musikalske stilarter, som du planlægger at oprette.

Husk at skærme til musikblanding ikke nødvendigvis er akustik til at lytte til musik. Hovedkriteriet ved valg af studiekolonner er deres objektivitet. Høj detaljer i hele frekvensområdet hjælper med at høre unøjagtigheder i intelligensen, som kan udglattes af kolonner med forskellige forbedringer.

Lyden vi hører er ikke kun højttalerne, men også det rum, hvor vi er placeret. Hvis du ikke har planer om at være opmærksom på rummets akustiske egenskaber, er det ikke tilrådeligt at købe skærme til tusinder af dollars.

Og skynd dig ikke for at smide den gamle “jenious” ud. Du kan investere mange penge ved at købe akustik, men de fleste lyttere er tilfredse med forfærdelige ting: indbyggede bærbare højttalere, billige vakuumhovedtelefoner og endda en søjle i smartphone. Du skal opnå en god lyd selv på ærligt dårlige medier, så brug hele spektret af tilgængelige enheder i forskellige klasser til test.

Mackie CR4

Mackie CR4
mackie.com

Budget mulighed for dem, der er meget begrænsede i midlerne.

Gå til producentens hjemmeside →

Pioneer S-DJ50X

Pioneer S-DJ50X
pioneer-online.ru

Billige skærme med et flot design.

Gå til producentens hjemmeside →

KRK Rokit 5 G3

KRK Rokit 5 G3
decks.co.uk

Studiomonitorer af høj kvalitet med dyb bas.

Gå til producentens hjemmeside →

Bemærk venligst, at skærme af acceptabel kvalitet normalt ikke sælges som et bundt, men en ad gangen.

Og hovedtelefonerne?

Når du køber hovedtelefoner, skal du ikke glemme at prøve dem. Blanding er en omhyggelig proces, der kræver mange timers arbejde, så bekvemmelighed spiller en vigtig rolle her.

Lav en liste over hovedtelefoner, som du kunne lide, og sammenlign deres frekvensrespons (disse oplysninger findes på internettet): Lyden skal være så glat som muligt ved de involverede frekvenser.

Grado SR60i

Grado SR60i
mycroft.su

Billige åbne hovedtelefoner med neutral lyd.

Gå til producentens hjemmeside →

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm
musik-produktiv.ru

Lukkede hovedtelefoner med velour ørepuder. Har et flot design og afbalanceret lyd med højfrekvenser understreget.

Gå til producentens hjemmeside →

Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600
amazon.com

Åbn hovedtelefoner med et godt design og naturlig neutral lyd.

Gå til producentens hjemmeside →

Hvad er et DAW-program, og hvorfor er det nødvendigt?

DAW (digital lyd arbejdsstation) er en digital lyd arbejdsstation. Det lyder svært, men i praksis er alt meget enklere. DAW – det software-miljø, hvor du optager og redigerer din musik.

FL Studio, Cubase, Logic Pro X, Proværktøjer, Reaper, Ableton Live, Nuendo er de mest kendte repræsentanter for en række DAW-programmer, også kaldet sequencers. Det skal bemærkes, at valget af software miljø ikke er mindre end valget af passende hovedtelefoner. I nogen af ​​de angivne sequencers kan du oprette musik af acceptabel kvalitet, og så skal alle starte fra deres egne præferencer. Download gratis demoer, prøv og vælg DAW-program, som passer til dig.

Image-Line FL Studio

Image-Line FL Studio
Image-Line FL Studio 12. image-line.com

Et sequencer program, der har en intuitiv grænseflade. Perfekt til at skabe og behandle batcher af virtuelle instrumenter, men den levende optagelsesfunktion i FL Studio er ikke særlig praktisk.

Gå til det officielle websted for Image-Line FL Studio →

Ableton Live

Ableton Live
Ableton Live 9.2.2. ruprograms.com

Ableton blev skabt som et program til live forestillinger, men det blev en af ​​de mest populære sequencers med intuitive kontroller, fleksible indstillinger og acceptabel kvalitet af sy værktøjer til behandling.

Gå til Ableton Live → officielle hjemmeside

Logic Pro X

Logic Pro X. macworld.com

Overgangen til Logic er et naturligt udviklingsstadium for avancerede GarageBand-brugere. Har i den grundlæggende konfiguration af cool software synthesizers og effekter. Forståelse Logic Pro X er noget sværere end i samme Ableton, men ivrige brugere siger, at det er det værd.

Besøg den officielle hjemmeside for Logic Pro X →

Tastaturet og musen er ikke nok komfortable indgangsenheder, når det kommer til programmer til oprettelse af musik. Selvfølgelig forbyder ingen fyldnoter og ordinerer automatisering af effekter med musen, men det er ikke særlig praktisk. MIDI controllere vil bidrage til at skabe effektiv kommunikation mellem en musiker og en computer.

Samson Graphite M32

Samson Graphite M32
samsontech.com

Et simpelt 32-tastet MIDI keyboard.

Gå til producentens hjemmeside →

AKAI MPK Mini

AKAI MPK Mini
akaipro.com

En to oktav MIDI synthesizer med tildelte kontroller og programmerbare puder. Håndtere rollen som uhøjtideligt tastatur og tromlemaskine, forenkler konfigurationen af ​​automatiseringseffekter.

Gå til producentens hjemmeside →

M-AUDIO Keystation 61 II

M-AUDIO Keystation 61 II
m-audio.com

Five-oktav MIDI keyboard til dem, der ikke passer til de nedskalede versioner af tastaturinstrumenterne.

Gå til producentens hjemmeside →

MIDI til USB-kabel

ru.aliexpress.com

Måske har du allerede et budget synthesizer-selvspil. Mange af disse billige “cacios” har en 5-pin MIDI-grænseflade. For at forbinde synthesizeren til en computer er et billigt kabel med AliExpress egnet.

Køb et MIDI til USB-kabel på AliExpress →

Sådan bruger du VST og VSTi plugins?

Vores DAW-program er kun en shell. For at gøre det lyd, skal du installere virtuelle musikinstrumenter kaldet VSTi. Moderne VSTi plug-ins kan gentage lyden af ​​både syntetiske og levende instrumenter med en tilstrækkelig grad af realisme. Antallet af plugins er tusindvis, men vi vil fokusere på de mest populære.

Native Instruments Massive

En stor synthesizer med hundredvis af forudindstillede forudindstillinger om bord. Vi kan især lide musikere, der arbejder i dans elektroniske genrer.

Gå til webstedet Native Instruments Massive →

LennarDigital Sylenth1

En synthesizer, der ikke adskiller sig i udseendet, men har fået brugerens kærlighed til lyd, som undertiden kan forveksles med lyden af ​​ægte analoge synthesizer.

Gå til webstedet LennarDigital Sylenth1 →

XLN Audio Addictive Drums 2

En af de bedste virtuelle emulatorer af levende perkussion. Forindstillinger til populære trommemaskiner er også tilgængelige.

Gå til webstedet XLN Audio Addictive Drums 2 →

For at behandle både virtuelle og levende instrumenter skal vi installere yderligere effekter – VST plug-ins. Deres valg er ikke mindre bredt, men vi vil blot give nogle få af dem som et eksempel.

Antares Auto-Tune EFX 3

Plugin til dem, hvis kærlighed til at synge er uforlignelig over evnen til at komme ind i noter. Auto-Tune hjælper med at rydde sporet fra falske noter ved at trække dem til nærmeste højre.

Gå til webstedet Antares Auto-Tune EFX 3 →

Native Instruments Guitar Rig 5

Mast-hev-plugin til enhver guitarist. Ved hjælp af Guitar Rig kan du efterligne ikke kun guitaroverbelastningen, men også forskellige moduleringseffekter eller hele skabe.

Gå til Native Instruments hjemmeside Guitar Rig 5 →

iZotope Ozone 7

Plugin til mastering – efterbehandling af den reducerede sammensætning. For dem, hvis grænseflade virker for kompliceret, er der snesevis af forudindstillinger med optimale indstillinger for forskellige stilarter af musik.

Gå til webstedet iZotope Ozone 7 →

Hvad skal man gøre næste?

Vi har fundet ud af det grundlæggende udstyr til dit home recording studio. På dette tidspunkt kan du begynde at oprette. Mængden og antallet af medarbejdere, som du kan supplere dit studie er kun begrænset af dine midler og fantasi.

Husk at højkvalitets enheder og musikinstrumenter kan bruges i årtier, og musikere – folk, der er underlagt et konstant ønske om at opdatere deres udstyr. På specialiserede fora og i VKontakte-grupper finder du ikke kun kommunikation med ligesindede, men også mange tilbud til køb og salg af musikinstrumenter. Dette vil hjælpe dig med at spare meget, når du arrangerer et home recording studio.