3 módja a gránátok gyors tisztítására fröccsenés nélkül

1. Gyönyörű út

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a leggyönyörűbb gyümölcsöket kapja, ami nem kínos, és a vendégek beadják.

Óvatosan vágja le a héjat felülről, próbálva megakadályozni, hogy ne érjen a szemekhez. Kör alakú metszést készíthet, és eltávolíthatja a “kupakot”, vagy kivághatja a “koronát”, majd távolítsa el a felesleges bevonatot a kezével.

Gyönyörű módja a gránát megtisztítására

Vágja le a héjat a fehér válaszfalak mentén fentről lefelé.

A gránátalma hántolása: Vágja le a héjat a fehér válaszfal mentén felülről lefelé

Lassan nyissa ki a gránátot.

A gránát tisztítása: lassan nyissa ki a gránátot

Ezután a szemeket a gránátalmából ujjakkal kell kivonni. Ha a gyümölcs gyönyörű verziójára van szüksége, hogy szolgáljon az ünnepi asztalon, távolítsa el a fehér válaszfalakat, és egyenletesen nyissa ki a “szirmokat” a végére.

Ezzel a módszerrel tisztítva a gránát gyümölcsös csokrok készítésére alkalmas. Ebben az esetben nemcsak nyomon kell követni a gyümölcs lobulák megnyitásának mértékét, hanem arra is gondolni, hogy mi legyen a gyöngyökkel való csinosság. Például vághatsz meg csonkokkal.

Hogyan tisztítsd meg a gránátot

2. A “hatás” módszer

Ez a módszer nem menti meg teljesen a fröcskölést, de a megfelelő képességgel lokalizálhatja őket egy tálban. A “sokk” módszer gyorsabban kap salátát, díszítheti az ételeket, vagy egy kanállal evett.

Vágja fel a gránátalma fele.

hogyan kell tisztítani egy gránátot? Vágjunk fel egy gránátalmát

Vegyünk egy részt felhúzzuk. Tartsa a gyümölcsöt egy tál fölött, érintse meg egy kanállal vagy spatulával, amíg az összes gabona a tál alján van. Minél alacsonyabb a kezed egy gránáttal, annál kevésbé valószínű, hogy a gyümölcslé az asztalra esik.

hogyan kell tisztítani egy gránátalma: Vegye le a héj egy részét

3. Víz alatti út

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy egész gránátalma magot kapjon, és ne fesse a konyhát, de az idő egy kicsit többet vesz majd, mint az előző kettő.

Távolítsa el a gránát “koronáját”, mint az első módszerben. Egy mély tálban öntsön vizet. Döntsd be a gyümölcsöt, és félbe vagy több darabra töröld. A kényelem érdekében hosszirányú bemetszések készíthetők a bőrön. Ezután szerelje szét a gránátot a víz alatt a szemekön.

hogyan kell tisztítani egy gránátalma: szétszedni gránátalma a víz alatt a szemek

Az eljárás befejezése két módon lehetséges. Vagy kijutni a vízből ott szeletek szeletek és héj, majd törzs a folyadékot. Vagy hagyja el a tálca tartalmát egy szűrőn keresztül, majd megszabaduljon a törmelékektől.

Ha fantáziával megközelíted az ügyet, akkor egy gránátalma tisztításának ez a módja valódi művészetvé válhat.

És hogyan tisztítja a gránátalma?

Olvassa el:

  • 10 konyhai lifegocks minden nap →
  • Hogyan mosható gyümölcsök és zöldségek →
  • 20 váratlan dolgot kell tenni a mosogatógépbe →