Hogyan indítsunk autót, ha az akkumulátor

Az alacsony hőmérsékletek néha kellemetlen meglepetéseket okoznak azoknak is, akik rendszeresen megváltoztatják az akkumulátort az autóban. Ha az utcán -25 ° C-on vagy annál kevesebb, akkor a teljesen használható akkumulátor a kapacitása felére csökken éjszakánként: az elektrolit sűrűsödik, a kémiai reakciók lassulnak és az akkumulátor már nem adhatja fel az összes tárolt energiát.

A városi ciklusban a bekapcsolt fűtőberendezés, a fűthető tükrök és az ülések nem segítenek az akkumulátor megfelelő töltésében, nem is beszélve arról, hogy egyszerűen elfelejtené a parkolófények vagy a parkolóban lévő más készülékek kikapcsolását.

A lemerült akkumulátor a motor indításakor merev hangokat és az indítógombok kattanását okozza, valamint a műszerfal mutatóinak homályos ragyogását, ami még gyengébb lesz a kulcs elforgatásakor.

Ha az akkumulátor nem mutatja az élet jeleit, ne pánikoljon azonnal. Kétségbeesett helyzetek nem következnek be. Legalább négyféle módon lehet életre kelteni az autót egy lemerült akkumulátorral.

Hogyan kell elindítani egy autót, amelyet egy akkumulátor-donorral világítanak meg

svedoliver / depositphotos.com

Univerzális és az újraélesztés legmegfelelőbb módja. Meglepően élvezi a vezetők legnagyobb népszerűségét.

Alkalmas injektálásra, karburátorra és dízelmotorokra bármilyen típusú átvitellel.

Mire lesz szüksége?

 • Egy adományozó gép egy működő akkumulátorral.
 • Indítókábelek “krokodilokkal”.

Ha csak egy baj nem fog elkapni egy sűrű erdőben, az adományozó gépen felmerülő problémák nem merülhetnek fel. De egy sor induló vezetékek nehezebb: ha nem hordja ezt a csomagtartóban, akkor továbbra is remélni kell, hogy a vezető, aki jön a mentési lesz bölcsesebb.

Mit kell tennie?

Ha sikeresen elindítaná az autót egy töltött akkumulátorral, és nem sérti az adományozó gépet, fontos, hogy kövesse a megfelelő műveleteket:

 1. Helyezze az autókat a lehető legközelebb egymáshoz: a lökhárító a lökhárítóhoz vagy a lökhárítóhoz a szárnyhoz, az elemek helyétől függően.
 2. Állítsa le a motor motorját, és győződjön meg arról, hogy kikapcsolja a gyújtást, nehogy megégesse az elektronikát.
 3. Csatlakoztassa a piros indító vezetéket mindkét akkumulátor pozitív kapcsaihoz, kezdve a működőképes.
 4. A fekete vezeték egyik végén csatlakoztassa a hengerblokkhoz vagy az autó motorjának más fémrészéhez az üzemanyagrendszer elemeitől, a második pedig a donor akkumulátor negatív végéig.
 5. Próbáld meg elindítani az autóját, így legfeljebb 2-3 próbálkozás.
 6. Miután a motor elindult, hagyja néhány percig működni, és húzza ki a vezetékeket a fordított sorrendben.

Ne próbáljon kicsi autót kipróbálni, ha a motor több mint két literes térfogata, különösen a dízel. A donor akkumulátora kapacitása nagyobb vagy egyenlő legyen az akkumulátor újratanított kapacitásával. Ebben az esetben mindkét készüléknek ugyanolyan feszültséggel kell rendelkeznie: 12 voltos akkumulátor indításához, 24 V-os akkumulátort nem használhat és fordítva.

Hogyan kell elindítani egy autót egy vontatóhajóval vagy egy tolóerővel?

A klasszikus, mondhatnám, nagymama módszer, amikor a motort a gép gyorsítása és a sebességváltó bekapcsolásával indítjuk el. A befecskendező motor ilyen módon csak akkor indítható el, ha az akkumulátor nincs teljesen beakasztva és töltése elegendő ahhoz, hogy az üzemanyag-szivattyút a tartályból a rendszerbe pumpálja.

A módszer csak kézi sebességváltóval rendelkező autóknál használható.

Mire lesz szüksége?

 • Vontatókötél.
 • Egyéb hasznos autó vagy asszisztens.

Még a legzsúfolt helyen sem találja meg, ha nem egy másik autó, akkor legalább néhány közömbös önkéntes készen áll arra, hogy elindítsa autóját. Nos, a kábelnek mindig a csomagtartóban kell lennie.

Mit kell tennie?

A módszer rendkívül egyszerű és nem igényel különleges képességeket, kivéve a cselekvések és a feltételes jelek összehangolását a folyamatban résztvevő valamennyi résztvevővel.

 1. Csatlakoztassa a vontatóvonalat mindkét gépkocsihoz.
 2. Kapcsolja be a gyújtást az autóján, szorítsa meg a tengelykapcsolót, és kapcsolja be a harmadik fokozatot a tengelykapcsoló pedál felengedése nélkül.
 3. Adja meg a parancsot a vontató jármű vezetőjének, hogy elinduljon.
 4. A gyorsulás 10-20 km / h sebességre zökkenőmentesen engedje el a tengelykapcsolót.
 5. Amikor a motor elindul, ismét nyomja le a tengelykapcsolót és jelezze a másik vezetőnek.

Ne rohanjon a semleges sebességre váltáshoz, és hagyja, hogy a motor a tengelykapcsolóval működjön, egyébként a hidegolaj miatt a sebességváltó azonnal kipusztulhat. Ne feledje ezt, és abban az esetben, ha a gép szétszóródik erős önkénteseknek.

Hogyan kezdjen el egy autót kötélen?

Nagyon bonyolult módon, ami mégis segít, ha senki sem várhat segítséget.

Csak kézi sebességváltóval rendelkező autókhoz használható.

Mire lesz szüksége?

 • Az emelvény.
 • Vontatókötél vagy kötél.

Minden egyes vezetőnek van egy jackja. Vonókötélnek is jelen kell lennie. Ha nem közel van a közelben, akkor legalább 2-3 méter hosszú kötél lesz.

Mit kell tennie?

 1. Állítsa az autót a rögzítőfékhez, és kövekkel vagy más abutmentekkel helyezze a kerekeket.
 2. Az emelő segítségével emelje meg a gépet úgy, hogy az egyik hajtó kerék a levegőben legyen.
 3. Kapcsolja be a gyújtást és a harmadik fokozatot.
 4. Szorosan fújja a kábelt vagy kötelet néhány fordulatot a kerékre, és élesen húzza (oldalirányba).
 5. Ha először nem tudja elindítani a motort, ismételje meg az eljárást.
 6. A motor működése közben kapcsolja be a semleges sebességfokozatot, és engedje le a gépet az aljzat eltávolításával.

Ne kösse össze a kábelt a lemezzel, vagy kösse be a karját. Ellenkező esetben a motor indítása után fennáll a súlyos sérülés veszélye, ha a kábelt a forgó kerék köré tekerjük.

Hogyan indítsunk autót indító töltővel?

coolshop.com

Az indító töltőberendezések vagy az úgynevezett boosterek a legtechnológiaiabb módszerek a kipattogtatott akkumulátorral rendelkező autó indításához. A lítium-vas-foszfát-elemeknek köszönhetően ezek a miniatűr eszközök képesek kisebb kapacitású kolosszális áramok előállítására is.

Alkalmas injektálásra, karburátorra és dízelmotorokra bármilyen típusú átvitellel.

Mire lesz szüksége?

 • Booster.

Az indító és töltőberendezések előnye, hogy teljesen autonóm. A Boosteren kívül semmi sem szükséges az autó elindításához. A hátránya a gadgetek viszonylag magas ára.

Mit kell tennie?

Minden emlékeztető részletes utasításokat tartalmaz, de munkájuk általános alapelve ugyanaz.

 1. Kapcsolja ki a gyújtást az autóban.
 2. Csatlakoztassa az erősítő “krokodiljait” az akkumulátor csatlakozóihoz, figyelve a polaritást.
 3. Indítsa el az autót.

A legfeljebb két literes teljesítményű motorok motorja minden probléma nélkül, akár súlyos fagyban, akár teljesen lemerült akkumulátorral. A komplexitás csak a kétliternél nagyobb motorokkal lehetséges, különösen a dízelmotoroknál.

Hogyan lehet megakadályozni a kibocsátást?

 1. Annak érdekében, hogy ne kellemetlen helyzetbe kerüljenek, meg kell figyelnie az akkumulátor állapotát és időben megváltoztatnia, anélkül, hogy teljes kudarcra várt volna.
 2. A motor indításakor mindig szorítsa meg a tengelykapcsolót. Ez megkönnyíti az indítót, hogy forgó fogaskerekeket forgasson a fagyasztott hajtóműolajban, és megkönnyíti a folyamatot.
 3. Ha fontos utazásod van, akkor távolíthatja el az akkumulátort az autóból, és vigye haza az éjszakára. Így nagyobb eséllyel indulhat a motor.
 4. Természetesen ne felejtsük el kikapcsolni a méretet és egyéb eszközöket, és hagyjuk az autót a parkolóban.

Mondja meg nekem a megjegyzéseket, vajon elkezdett-e autót indítani egy lemerült akkumulátorral, és ha igen, milyen módszert használ?

Loading...