Hogyan válasszunk egy mosógépet, és ne veszítsük el

Mit keresel először?

A gép típusa és mérete

A kiindulási pont a mosógép telepítésének helye. Meghatározza az Önnek megfelelő modell típusát és méreteit.

A mosógépek két típusból állnak:

 1. Első rakodás (a fedél fedele az elülső oldalon).
 2. Függőleges feltöltéssel (a fedél felül van).

Az elülső gépek, szemben a függőlegesekkel, jelentősen különböznek egymástól:

 1. Standard: magasság 85-90 cm, mélység 45-60 cm, szélesség 60 cm.
 2. Keskeny: a mélység kevesebb, mint 45 cm.
 3. Kompakt: minden paraméter kisebb, mint a standard.

A szabványos modellek viszonylag tágas szobákat kínálnak, mert a legtöbb helyet foglalják el. Kompakt és szűk, kis helyiségekbe, a pulton vagy mosogató alá szerelhető. Van azonban egy gyengeségük: gyorsabban szünetelhetnek.

A szűk gépek belsejében lévő összes elem szorosan illeszkedik. A “Stirrem-Service” szerint ez meggyorsítja kopásukat, csökkenti az élettartamot.

Sergey Lutkov, a “Stirrem-Service” mosó- és mosogatógépek javítóműhelye

A függőleges terhelésű modellek általában kis mértékben különböznek egymástól, és egyes esetekben az egyetlen lehetséges lehetőség.

A függőleges terhelés kényelmes, ha nincs elegendő hely a helyiségben, ahol a berendezést az oldalsó ajtó kinyitására tervezik, vagy ha a fedél nyitott állapotban van, hogy zavarja.

Mikhail Prosvirnin, az “Otthon és gondoskodás” részleg vezetője, M.Video

Kapacitás betöltése

A második fontos paraméter, amely befolyásolja a gép kiválasztását, a szükséges terhelés. Ez közvetlenül kapcsolódik az emberek számához, akik használni fogják az eszközt.

Vannak hozzávetőleges számítások, amelyek szerint:

 1. 1-2 személynek elegendő 4 kg-os teherautó van.
 2. 3-5 fő részére – 6 kg.
 3. Több mint 5 ember számára – 8-9 kg.

Ha kisgyermeke van, vagy tervezed őket, válassza ki a maximális terhelésű modelleket. Sokat mossa.

Ne gondold, hogy a maximális letöltés mindig a legjobb megoldás.

Először is, minél tágasabb az autó, annál nagyobb, ami nagyobb helyet foglal el. Másodszor, ha két dolgot mossa meg egy 8 kg-os mosásra tervezett modellben, a vízfogyasztás meglehetősen lenyűgöző lesz. Válassza ki a kötetet a tényleges igényei alapján.

alkalmassága

A modern modellek alapvető módokkal vannak felszerelve (különböző hőmérsékletű mosás, öblítés, forgatás). Önnek is el kell döntenie, hogy mely kiegészítő funkciókra van szüksége, és amely csak egy extra pénzpazarlás lesz.

Szivárgás elleni védelem. Ez a biztosítás abban az esetben, ha valami sérült a csövekben vagy a mosógépben.

Különleges módok. Segítenek pénzt megtakarítani a vegytisztításban. Ezek közé tartoznak a gyermekek és sportruházat, cipők, párnák mosására szolgáló programok. Vannak módok a foltok eltávolítására vagy a gyors mosáshoz.

A finom mosási üzemmód. Nagyobb vízmennyiség, alacsonyabb mosási hőmérséklet és csökkentett fordulatszám alkalmazása jellemzi. A rezgés alkalmas a kényes szövetekhez, és hasznos lehet egy különleges ruhásszekrény tulajdonosainak.

Csendes mosás. Azok a modellek, amelyekben ez a funkció rendelkezésre áll, inverteres motorral vagy közvetlen hajtással vannak felszerelve, így sokkal hangosabbak, mint a normálak.

Az ilyen mosógépeket éjszaka biztonságosan használhatják, ha a villamos energiára csökkentett díjak vannak, és napközben kevésbé lesz zavaró.

Mikhail Prosvirnin, az “Otthon és gondoskodás” részleg vezetője, M.Video

Gőzzel gőzölni. Alkalmas bármilyen anyagra, beleértve a selymet, a szőrt, a gyapjút. Segít megszabadulni a szagtól.

Szárítás. Időt és helyet takarít meg, mivel a ruhaneműt nem kell mosni mosás után, de nagyon jelentős hatással van a gép költségeire.

Mi mást kell figyelni

Kezelés típusa

A gépvezérlés lehet:

 1. Mechanikus, ha minden mosási paramétert manuálisan állítunk be a gombokkal és a forgókapcsolókkal. Az ilyen szabályozás régi vagy olcsó modellekkel történik, alapfunkciókkal.
 2. Elektronikus, amikor a felhasználó kiválaszt egy módot, és a gép automatikusan beállítja a mosási paramétereket. Közép- és magasabb árkategóriájú modelleknél gyakori.

Az elektronikus vezérlésű autók sokkal kényelmesebbek a használathoz, de gyakrabban szünetelnek, mint azok egyszerűbb társaik.

A mozgó alkatrészek mechanikus vezérlési mechanizmusa nagyon egyszerű, így 50-60% -kal hosszabb az elektronikánál. Ezenkívül kevés triviális részlet van, így a törések valószínűsége kisebb.

Sergey Lutkov, a “Stirrem-Service” mosó- és mosogatógépek javítóműhelye

A mosás, a spin, az energiafogyasztás osztályai

Az osztályok segítségével megállapíthatja, hogy a gép milyen mértékben törli, szorítja és mennyi energiát fogyaszt. Latin betűkkel jelölik az A (felső osztály) és a G (alsó) között.

Úgy tűnik, hogy ez nagyon hasznos információ, de valójában csak a legérzékenyebb: a legtöbb gép jellemzői azonosak.

A forgatás minősége és a villamosenergia-fogyasztás szintje a legtöbb modellben hasonló. Ha nagy márkák széles választékáról beszélünk, az oroszlánrészek aránya megfelel az A, A + osztálynak.

Mikhail Prosvirnin, az “Otthon és gondoskodás” részleg vezetője, M.Video

Természetesen a kiválasztási folyamat során érdemes meggyőződni arról, hogy minden paraméterrel a technika egy magas osztályhoz tartozik. De ne döntést hozzon kizárólag ezen a ponton.

Melyik mosógép zajosabb és mobilabb

A gép zajszintje elsősorban a tartály anyagától függ. Műanyagból vagy rozsdamentes acélból készül. Az utóbbi lehetőség tartósabb és megbízhatóbb, de zajosabb is. Emellett a gép térfogata függhet a motortól.

Válassza ki a “Csendes mosás” funkcióval rendelkező modelleket, vagy csökkentse a zajszintet a közvetlen hajtás és a sebességszabályozó rendszer miatt.

Egyes gépek ugorhatnak vagy mozoghatnak munka közben. Ez közvetlenül a méretükhöz kapcsolódik: minél szerényebb, annál labilisabb a gép.

Mit tegyek? Győződjön meg róla, hogy a gépet kemény padlóra helyezi, és állítsa be az állítható lábak segítségével.

Hogyan védekezzen a bontásoktól?

Minden háztartási készülék előbb-utóbb lebomlik, és a mosógépek sem kivétel. A tulajdonosok leggyakoribb problémái a következők:

 1. A fűtés nem működik.
 2. A vezérlőmodul ég.
 3. Az elektromos hajtószíj könnyeket vagy ugrást jelent.
 4. A motor leáll.
 5. A dob csapágyak kopása.
 6. A tartályban nyílás van kialakítva.
 7. A lengéscsillapítók kopottak.
 8. A sraffozás műanyag fogantyúja megszakad.
 9. A szivattyú leáll.

Annak ellenére, hogy a legtöbb hiba összefügg az analfabéta telepítéssel és működéssel, a vásárlási szakaszban biztosíthatja magát.

Tegyük fel, ha olyan gépet választasz, amelynek vezérlõmodulja viaszolt és teljesen lezárva van: ebben az esetben a nedvesség nem esik belülre, ami azt jelenti, hogy a törés valószínûsége csökken. Vagy vegye figyelembe a rozsdamentes acéltartállyal felszerelt modelleket: a műanyag tartályok hajlamosabbak a károsodásra.

Egy másik pont a rossz választás és működés. Például, ha egy személy 5 kg-os autót vásárol, de minden mosásnál 6 kg mosnivalót. Ilyen esetekben a törés valószínűsége megnő.

Egy másik hiba – beállítani a maximális sebességet forgatás közben.

Ezt a funkciót nem javasoljuk, mert a mosógépnek szinte minden része nagy terheléssel rendelkezik, és ennek következtében a potenciálja sokkal gyorsabb. Ha nagyon fontos, hogy egy személy száraz ruhát kapjon mosás után, akkor jobb, ha egy mosógépet szárítanak.

Sergey Lutkov, a “Stirrem-Service” mosó- és mosogatógépek javítóműhelye

Hogyan védekezhet a vásárláskor?

Ellenőrizze a mosógépet. Győződjön meg róla, hogy nincsenek belsejében a karcolások és a karcolások: a szállítás közben problémákat jelezhetnek. Ellenőrizze a teljességet, ellenőrizze az ajtó kinyitását és a mosogatószer doboz kihúzását.

A gép csatlakoztatását a szervizközpont szakemberei leginkább bízhatják.

A telepítés során felmerülő problémák észlelése esetén a parancsnok olyan cselekményt bocsát ki, amelynek alapján az áruház az áruházat kicseréli. Ha az önkapcsolat során hibákat talál, akkor be kell bizonyítania az eladónak, hogy nem az Ön téves tevékenységének eredménye.