Hogyan válasszunk ki egy jó utazási útmutatót

Azonnal figyelmeztesse, hogy a szövegben nem találja meg a gyártók nevét és a megadott eszközök nevét. Minden évben több tucat új szerkentyű jelenik meg a piacon, a régieket eltávolítják a termelésből, így ez a cikk gyorsan elveszíti a relevanciát. Javasoljuk, hogy az általános kérdésekre összpontosítsunk, és keressük meg, mit keressünk a gyalogos vagy kerékpáros GPS navigátor kiválasztásakor.

Miért van szükségem egy navigátorra egy túra során?

Igen, a korábbi időkben jól mentek nélkülük. Mostanáig néha régi keményedő turisták vannak, akik csak papír térképet és iránytűt használnak. De az előrehaladás nem áll meg, és az ilyen emberek egyre kisebbek, mert még a leginkább megkeményedett konzervatív előtt, előbb-utóbb kiderül, hogy a GPS-nek szüksége van a kampányban.

A navigátor segítségével az alábbi fontos feladatokat egyszerűen és egyszerűen megoldhatja:

  1. Az utazás előkészítésének szakaszában megtervezik az útvonalat, és megjelennek a szükséges pontok (források, parkolók, érdekes helyek).
  2. A túra során a GPS-navigátor lehetővé teszi, hogy meghatározza az aktuális helyet, és pontosan kövesse a tervezett útvonalat.
  3. A túra után megnézheti a mentett sávot a hibák elemzéséhez, a részletek elhívásához vagy az útvonal megosztásához a barátaival.

Navigátor vagy okostelefon?

Most minden okostelefon kivétel nélkül rendelkezik GPS támogatással. Ezenkívül óriási mennyiségű navigációs szoftver is használható, amely lehetővé teszi mobiltelefonok használatát az előző bekezdésben felsorolt ​​problémák megoldásához. Ezért sok újonc turistát kísértésbe akart menteni a navigátor vásárlásakor.

GPS-navigátor vagy okostelefon?
Pixabay.com

Ezt csak akkor teheti meg, ha egy pikniket vagy egy könnyű könnyű utazást folytat a dacha körül. De a ritkán lakott területeken folytatott összetett, hosszú utazások során nem lehet külön turisztikai navigátor nélkül. És miért:

  1. A GPS-navigátor irigylésre méltó mozgásteret biztosít, míg a hagyományos okostelefonok nem alkalmasak a nehéz üzemi körülményekre. Az eső, a fagy, a homok, a nap, amely a sziklákra esik, könnyen letilthatja a mobiltelefont, és navigáció nélkül marad.
  2. A legtöbb idegenforgalmi navigátor használ felcserélhető elemeket, így könnyen kiszámolhatja és elviheti elegendő elemet az egész útra, vagy ha szükséges, megvásárolhatja őket az út mentén.
  3. A navigátor csak egy – a hely meghatározásához. Ebben a tekintetben sokkal kényelmesebb használni, mint egy okostelefont – olyan eszközt, amely sok különböző képességet ötvöz.

Nem akarom megtagadni, hogy az okostelefonok számos vonzó tulajdonsággal rendelkezzenek. A szoftverek bőségének köszönhetően nem csak a kártyákra korlátozódik, amelyek támogatását a GPS-navigátor gyártója biztosítja. Néha előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie valakivel, különösen szélsőséges helyzetekben. Sok turistát, még a túrák során sem akarják megtagadni maguktól az örömöt, hogy könyveket olvasnak, vagy kedvenc zenéjüket hallgatják.

Ezért az alábbi következtetéseket vonhatjuk le:

  1. A ritkán lakott területeken meglehetősen összetett utazás esetén a GPS-navigátor elsősorban megbízhatósága és autonómiája miatt szükséges.
  2. Ebben az esetben az okostelefon csak kiegészítő szerepet tölthet be, azaz biztonsági mentéshez és további funkciókhoz is használható.

Mit kell keresni turisztikai navigátor kiválasztásakor?

A GPS-navigátor, mint bármely más csúcstechnológiai eszköz, számos különböző jellemzővel rendelkezik, de nem mindegyik egyformán jelentős. Néha a gyártó a vevő figyelmét egy fényes, de nem túlságosan szükséges funkcióra (például egy hőmérő jelenlétére) fókuszálja annak érdekében, hogy elterelje a más, sokkal fontosabb tulajdonságokat.

jel

Azt javaslom, hogy csak azoknak a gyártóknak válasszon termékeket, akik régóta dolgoztak, és ezen a területen szereztek jogosultságot. Talán … mi a franc nem viccel? – A navigátor az életed és az egészségedtől függ, ezért kísérleteket és megtakarításokat fogunk hagyni.

Erősség és védelem a külső hatásoktól

Ügyeljen arra, hogy figyeljen erre a kérdésre. A kampány néha rendkívül szélsőséges körülmények között van, így a szerkentyűeknek különleges igényeket kell felmutatniuk.

autonómia

Ez a paraméter sokat érint. Egyes gyártók nagy érintőképernyőkkel, hangos hangjelzésekkel és erőteljes processzorokkal próbálják elérni a felhasználókat, de szerényen hallgatnak, hogy mindez jelentősen növeli az eszköz étvágyát. Ezért keressen kompromisszumot a technikai harangok és a síp között, és az akkumulátor élettartamát, előnyben részesítve ez utóbbit.

Térképek, térképek, térképek

A turisztikai navigátorok mind beépített kártyákkal, mind nélkülük értékesíthetők. Az utóbbi esetben fontos megismerni, hogy lehetséges-e letölteni és használni az egyedi térképeket, beleértve a bitképeket is. Ha a gyártó letiltotta ezt a lehetőséget, külön kell vásárolnia a “márkás” kártyákat, amelyek költsége idővel meghaladhatja az eszköz árát.

Kompatibilis a PC-vel

Főzési útvonal lesz a számítógépen. És ott lesz a pályáról a túra után. Ezért győződjön meg róla, hogy a navigátor rendelkezik a PC-vel kompatibilis interfészekkel. A tulajdonosi kapcsolatok hobbijai ideje majdnem elment, de még mindig érdemes figyelni erre a kérdésre.

Design, Kényelem, Menedzsment

Ezeket a paramétereket nehéz megbecsülni az interneten található képekről, de számítanak is. Próbáljon meg olyan külső eszközt keresni, amelyet kívül szeretne használni, és amelyet egy kézzel kezelhet.

Műszaki adatok

A navigátornak nagy teljesítményű processzorral kell rendelkeznie a kártyák gyors méretezéséhez és elegendő mennyiségű memória tárolásához. Azonban a legtöbb modern eszköz könnyen megbirkózik az ilyen problémákkal, így ez a szempont nem tud összpontosítani.

És mit ne figyeljen egyáltalán

A modern GPS-navigátorok gyártói számos további funkciót építenek fel. Egyes modellek így többfunkciós kombinációval rendelkeznek, barométerrel, magasságmérővel, hőmérővel, fényképezőgéppel, vezeték nélküli interfészekkel, automatikus útvonal funkcióval, területmérésekkel és a mérnöki gondolatok egyéb eredményével.

Szüksége van ezekre a harangokra és sípokra egy túrán? Valószínűleg nem. Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint amikor egy multivarka-t vásárol, amely képes háromszáz étel felszolgálására: csábítónak tűnik, de a gyakorlatban nagyon kevés emberre van szüksége. Ezért ne túlbecsítse a további funkciók jelenlétét. Sokkal fontosabb, hogy a GPS navigátor teljesítse a fő célját.

Loading...