Microblazing: gyönyörű szemöldök vagy hegek az életért?

Mik a mikroblokkolás?

Amikor mikrobleyding úgynevezett 3D, 6D- vagy 8D-tetoválás és a kínálat jelzőket „innovatív” vagy „Supernatural”, akkor lefagy a füle tészta marketing.

A mikroblazing egy apró bemetszések speciális lapátja és egy pigment bejuttatása az epidermiszbe.

A lényeg magában a névben található: az angol mikro – “mikroszkopikus” és a penge – “penge”. A szinonimák mikropigmentációnak és kézi (kézi) tetoválásnak tekinthetők.

A Microblazing egyfajta hardver-tetoválás. A különbség a következő:

 1. A tetoválás gépet tölt, amelynek tűje elektromosságnak köszönhetően előre-hátra mozog. A mikrofúvással készült dugványok kézzel készítettek. Manipulált. Ez egy szerszám, amelynek hegye szorosan egymás mellett helyezkedik el, és nagyon vékony (0,1-0,2 mm) tűk, amelyek egyfajta pengét alkotnak.
 2. A szokásos tetoválásnál a tű behatol a bőr mélyebb rétegei közé, a kézi pigment csak az epidermiszbe kerül. Ezért az első kettő vagy háromszor hosszabb ideig tart.
 3. A tetoválás csaknem “folyamatos töltést” feltételez (bár van egy hajtechnika). És a mikrofújásnak köszönhetően néhány szálat rajzolhat.

A különbség a pigment összetételében rejlik: mikroblasztásban a festék, a vízmolekula és a glicerinmolekula keverékét alkalmazzák. A tetováláson kívül a festék mellett az alkoholt is használják, ami károsítja a bőrt, “befogja” a pigmentet.

Victoria Tolstonosova, dermatocosmetologist, trichologist

Mik a mikroblokkolás?

A mikroblotálás lehetővé teszi a szemöldök formájának és aszimmetriájának beállítását, vizuálisan vastagabbá és kifejezőbbé téve őket. Ugyanakkor, ha minden rendben történik, a szemöldök természetesnek tűnnek, majdnem olyanok, mint a valóságosak.

Számos mikroblokkolási technika létezik:

Microblasting technikák

 1. Európai. A szalagok egy hosszú irányba húzódnak. A szemöldök jól aláhúzták a hangsúlyt.
 2. Keleten. A szőnyegek különböző hosszúságúak különböző irányokban, természetes utánzat utánzatként. Egy kis kötet hatása jön létre.
 3. Árnyék. A szőnyegeket speciálisan fuzzy festékkel készítik el, hogy könnyű hanyagságot hozzanak létre.
 4. Por. A pigment annyira növekszik, hogy úgy tűnik, hogy a szemöldök árnyékokból áll.

A természetesség tendenciája mindenben arra vezetett, hogy a mesterek jelenleg nem vesznek fel szemöldökét, hanem csak a természetes formákat és arányokat töltik be és állítják helyre. A mikrofúrásban számos technika létezik különböző hatások létrehozására. De egy bizonyos típusú szemöldök “megrendelése” nem mindig lehetséges. A hatás választása a kívánságoktól és az egyedi tulajdonságoktól függ: a bőr sűrűsége és rugalmassága, típusa, porozitás, szín és mások, egészen az életmódig és az anyagcseréhez.

Natalia Raduzhnaya, állandó sminkes művész

Mik a mikroblokkolás előnyei és hátrányai?

Mint minden szépség eljárása, a mikrofúvásnak támogatói és ellenfelei vannak. Az első állítás, miszerint:

 1. Nagyon kényelmes. Nem kell mindenfelé ceruzával vagy árnyékkal felhívni a szemöldökét.
 2. Gyönyörű. A szemöldök fényes, de nem vulgáris. Természetes, de jól karbantartott.
 3. A mikroblooding szinte fájdalommentes és sokkal kevésbé traumatikus (a hagyományos tetováláshoz képest). Az egész eljárás legfeljebb két órát tart (a vázlat létrehozásától kezdve a kenőcs alkalmazásától). A következő néhány óra alatt az ödéma elmarad.

A mikroblokkolás célja, hogy megvédje a nőket a lazaektől. Végtére is, tökéletes szemöldökkel aludni lehet reggel. Ez egy lehetőség arra, hogy jól ápolt sport- és utazás szerelmeseinek, fiatal anyáknak, üzletasszonyoknak, elfoglalt és aktív legyen.

Natalia Raduzhnaya

“Hol vannak negatív kritikák és fotók csontos szemöldökkel?” – kérdezi. Először is, a kézi tetoválásokat több ezer mester kínálja, és ezek szakemberei egységek. Természetesen a magas minőségű kézi munka drága.

Másodszor, mikrobleydinge szükség sebészi pontossággal: ha egy vágott egy kicsit mélyebbre, lesz egy heg, de ha a pigment nem elég mély, hogy vándorolnak, torzítják a vonal, és végül fog megjelenni együtt az elhalt sejteket.

Ha egy hajó megsérül, nagy esély van egy teljesen más szemöldökfoltra, amire számít. Ha a pigmentet a vérben levő vas-tartalmú anyagokkal keverik, akkor cianotikus árnyalatot adhat a vontatott szőrzetnek.

Olga Brukh, az állandó smink mestere

Harmadszor, mikropigmentáció után minden higiéniai ajánlást szigorúan be kell tartani. Néhány lány elhanyagolja őket.

Mikrofúvás csökkentése:

 1. Nagy költségek. Ötről több tízezer rubelre.
 2. Kevés jó mester.
 3. Körülbelül félévente egy korrekcióra van szükség.
 4. Nagyon hosszú rehabilitációs időszak.

Nem vagyok a mikroblokkolás támogatója. Mert minden metszést a vér és a hegesedés kíséri. Mikrofúvás esetén ezek kis látótávolságú mikro-hegek lesznek. De ha figyelembe vesszük, hogy a bőr gyógyulása egyénileg van, hol van a garancia arra, hogy egy csúnya heg nem keletkezik a metszés helyén? Ezeket a hegeket lézerrel kell eltávolítani.

Olga Brukh

Ha nem tudod mikroblasztálni

Ellenjavallatok:

 1. Diabetes mellitus.
 2. Szegény véralvadás.
 3. Hideg és / vagy hőmérséklet.
 4. A herpesz exacerbációja.
 5. Menstruáció.
 6. A szemhéj vagy a helyi dermatitis bőrének sérülése.
 7. Keloid hegek vagy nem gyógyult sebek.
 8. Botox vagy pattanás injekciója a homlokán.
 9. Allergia a festékekre.
 10. Terhesség vagy szoptatás.

Microblasting master kiválasztása

A mikroblokkolás eredménye a nõ egyéni jellemzõitõl függ: a bõr szerkezetétõl, a gyógyulás sebességétõl és természetesen a szakember szakmaiságától. A mesternek szilárd keze kell ahhoz, hogy a bőrt ugyanolyan mélységre vágja.

Olga Brukh

Ha általánosan megfogalmazzuk a szakértők ajánlásait, akkor a következő algoritmus kapható:

 1. Figyeld meg általában a mester munkáit: a szépség elképzelései hasonlóak?
 2. Tanulmány vélemények és fotók előtti / utáni: a helyszínek szépségszalonok, az oldalak művészek, Instagram (hashtagek: # mikrobleyding # mikrobleydingbrovey és mások). Ideális esetben – személyesen beszéljenek azokkal a lányokkal, akik kézi tetoválással jártak e vagy a mesterrel, és nézzék meg eredményüket.
 3. Amikor eljutott az eljáráshoz, ügyeljen arra, hogy a szekrény tisztasága és az eszközök sterilitása figyelhető meg. Minden vásárlónak a pigmentnek és a pengenek kell lennie.
 4. Ne próbálj megmenteni: az arcodról van szó. A minőségi mikrofúrás nem olcsó.

Hogyan működik a mikroba

Mielőtt elmész a szépségszalonba, fel kell készülnie.

Az eljárás előtt 10-14 nappal állítsa le az antibiotikumokat és hormonokat. Ne tweeze szemöldök ebben az időszakban (a mester fontos megérteni, hogyan növekszik szőr a természet), és nem világít (UV fény szárítja a bőrt, a pigment kevésbé emészthető).

Néhány nappal az eljárás előtt engedje fel az alkoholt és a készítményeket koffeinnel.

A mikrobódolás négy lépésben történik.

 1. Vázlat létrehozása és szín kiválasztása. A mesterrel megvitatja a jövő szemöldök alakját, vastagságát és árnyékát. Ebben az esetben figyelembe kell venni az arc és az arckifejezés egyedi jellemzőit. A mester egy vonalzót vagy egy speciális iránytűt használ rajzrajz rajzolásához. A szegélye mögött levő szőrszálakat elkapják.
 2. Érzéstelenítés. A mester kezeli a szemöldöket klórhexidin vagy más fertőtlenítő oldattal. Ezután 15-20 órakor érzéstelenítő krémet alkalmaznak.
 3. Rajz. A mester manipulációval metszi a bemetszést és pigmentet visz be a bőrbe. A festékmaradványokat gyakran megdörzsölik a szemöldökbe a mikroszkópok.
 4. Befejezését. A mester eltávolítja a pigmentet, újból fertőtleníti a szemöldökét és speciális gyógyító kenőcsöt alkalmaz.
Hogyan működik a mikroba
jp.123rf.com

Tartsa a mester munkáját kesztyűvel, és távolítsa el az összes eszközt az egyes steril csomagokból.

Hogyan lehet visszaszerezni a mikroblokkolásból?

Az első héten kell feldolgozni szemöldök klórhexidin és kenést „Bepantenom” egyéb kenőcsök pantenol vagy „Actovegin” (egyesek a hagyományos vazelin). A gyógyszeres kenőcsök és a hidratáló krémek gyorsítják a gyógyulást és enyhítik a szorító érzést.

Ne vágja le a kéregeket. 7-10 nap alatt eltűnnek.

Az eljárás első napjaiban nem szabad a szokásos módon mosni magát, habokkal és bozótokkal. Jobban csak törölni kell az arcát, elkerülve a szemöldök körüli területet.

A következő két-három hétig kamionos izzasztással készíthet kenőcsöt, és a szemöldökét zsákolajjal olajozhatja. De sokkal fontosabb a tabuk megfigyelése ebben az időszakban.

 1. Nem karcolhatja meg és dörzsölheti a szemöldökét.
 2. Nem lehet sminket és szemöldökfóliát.
 3. Nem tud napozni, menni a fürdõszobába, és túl forró fürdőt vagy zuhanyozni.

A mikroblokkolás utáni helyreállítási periódus körülbelül egy hónapig tart. 30 nap múlva újra meg kell látogatnia a mestert, és (ha szükséges) korrigáljon.

A manuális tetoválás 6-24 hónapos legyen. A bőrtípust befolyásolja (a mikropigmentáció alkalmasabb száraz), az életkor, a pigment minőségére, a szemöldök állapotára, az anyag testtömegének egyes összetevőire és más tényezőkre.

Olvassa el

 1. Zsírleszívás: fogyjon önmagában, vagy végezzen műveletet?
 2. 12 tény, amit tudnod kell az ajaknövelésről
 3. Hogyan húzzunk nyilakat: a legrészletesebb útmutató →