Visszavonhatatlan jegyek: érdemes megvenni, és hogyan kell

Mi a nem visszatéríthető repülőjegy?

Ezt a koncepciót 2014-ben vezették be. Az Állami Duma módosultAz orosz légi fuvarozóknak joguk van eladni jegyeket a visszavonhatatlan tarifákon az Orosz Föderáció Légi Kódexében, amely szerint a légi fuvarozók jogosultak eladni jegyeket helyrehozhatatlan tarifákon. Ez azt jelenti, hogy az úti okmányokat nem lehet visszaküldeni vagy kicserélni. Az ilyen jegyek eladásával a légitársaság biztosítja magát az esetleges károk ellen, ha az utas úgy dönt, hogy nem repül vagy leszáll.

A vissza nem térítendő jegyek általában a következő címkék egyikével jelennek meg:

 1. A JEGY INGYENES / NEM-MUTATÓ – a jegyet nem lehet visszajuttatni.
 2. NEM ENGEDÉLYEZETT VÁLTOZÁSOK – a jegy nem cserélhető.
 3. VÁLTOZI BÁRMILYEN IDŐTARTAM 00.00 – a jegyet kicserélhetjük, de csak a nulla érték helyett a címkén feltüntetett összegre.
 4. A NÉV VÁLTOZÁSA NEM ENGEDÉLYEZETT – az utas nevét nem lehet megváltoztatni a jegyen.

A világon csaknem minden alacsony költségű személy dolgozik ezeken a tarifákon. Az „Aeroflot” elsüllyedt jegyeket értékesítik „Economy promo” és „Economy költségvetés” a UTair – „Light Economy” a S7 – „Basic” (a „gazdaság” és a „Business” változat). A külföldi légi fuvarozók általában nem tartoznak a részvények és az értékesítés részeként megvásárolt visszatérő úti okmányok hatálya alá.

Ha ez megéri, és nem érdemes megvenni a vissza nem térítendő jegyet

Vásároljon jegyet vissza nem térítendő áron, ha:

 1. Biztosak vagyunk abban, hogy az utazás megtörténik.
 2. Ne függjen a megbízhatatlan útitársaktól.
 3. Leszállhatsz, amikor szükséged van rá.
 4. Nincs probléma a vízummal és a dokumentumokkal.

Figyelmesen olvassa el a légitársaság honlapján a poggyászszállítás szabályait. Bizonyos esetekben a nem visszaigényelhető jegyek szabványos bőröndöt hordozhatnak. Az úti okmány azonban gyakrabban feltételezi, hogy kézipoggyászokkal utazik, és a poggyászért fizetnie kell. Kiegészítés egy bőröndre csökkentheti a gazdaságot.

És ne vásároljon vissza nem térítendő jegyet, ha az indulás nemcsak Öntől függ:

 1. Nincs vízum.
 2. Az egészségügyi problémákkal küzdő rokona érdekli.
 3. Az ünnepek ütemezését nem hagyja jóvá.

Ebben az esetben jobb, ha visszaváltási jegyet vásárol, és nem aggódik a lehetséges pénzveszteség miatt.

A vissza nem térítendő jegy átutalása

A visszatérés lehetetlenségének szabályaiban kivételek vannak. Számos esetben visszatérhet pénzért jegyet.

Vis maior

Ön vagy társa megbetegedett, egy közeli hozzátartozó elhunyt, és az utazást meg kell szüntetni.

A pénz visszaszolgáltatása érdekében értesítse a légitársaságot a különleges körülményekről e-mailen keresztül, mielőtt regisztrálna a járatra, majd hívja és ugyanazt az információt továbbítsa a fuvarozónak. A levélre szükség van annak megerősítésére, hogy a légitársaság eseményéről beszéltél, mert a hívás “elfelejthető”.

Készítsen elő egy olyan okmányt, amely vis maiorra utal:

 1. A tanúsítvány a betegség a nevét és a kórházi adatokat, aláírások és pecsétek a kezelőorvos és a fő, a kibocsátás időpontját és időtartama a betegség, vegye figyelembe, hogy a beteg nem ajánlott ebben az időben a repülőjegy.
 2. A repülőtéri orvosi állomás tanúsítványa, ha rosszul indult az indulás előtt.
 3. Egy családtag halotti anyakönyvi kivonatának másolatai és a vele való rokonságot igazoló dokumentum.

A visszatérítési kérelemmel együtt elküldi a dokumentumot a légitársaság címére, és várja meg a döntést.

A légitársaságok megsértése

Ha járatát törölték, és erősen fogva megsértik az ütemezés (például, ha nincs ideje a csatlakozó járatra), vagy túlfoglalással akkor nem volt hely a gépen, akkor is joga van a károk.

A pénz visszaszolgáltatásához kérje meg a légifuvarozó dolgozóját, hogy jelezze a repülőjegyre vonatkozó problémákat a jegyeken, vagy szerezzen neki megfelelő információkat. Távolítsuk el a másolatát, csatolja a duplikált nyugta megerősítve miatt felmerülő fegyelmezetlenség légitársaság költségek (költsége hotel, buszjegy, stb), a visszatérítési kérelem és visszatérő dokumentumokat postai úton a légi fuvarozó.

Hogyan lehet visszaadni a pénzt egy jegyért?

Bizonyos esetekben (például ha a jegy van megjelölve a változásokat bármikor CHARGE EUR 00.00) lemondani úti okmányok felár ellenében. A légitársaságtól függően az összeg növekedhet az indulási idő csökkenésével arányosan: minél később visszaadja a jegyet, annál drágább lesz. A továbbításhoz fel kell venni a kapcsolatot a fuvarozó támogatási szolgáltatásával, és kövesse a további utasításokat.

Egy másik lehetőség, hogy visszaszerezzük a pénzt, visszafizeti a díjat a díjakért. Beszélünk a szolgáltatási díjat foglalás (YR), üzemanyag felár (YQ) fizet a jegyért regisztráció, adók és díjak a fel nem használt része a járat (ami azt jelenti, hogy a légitársaság fizet országok átívelő területükön, a repülőtér használatáért létesítmények).

Felhívjuk figyelmét, hogy a jegyeket jelölt YR / YQ adót nem visszatéríthető csak abban az esetben vissza nem térítendő FARE, a szolgáltatás és az üzemanyag-díjat nem visszatéríthető.

Hogyan vásárolhat vissza nem téríthető jegyeket egy vonatra vagy egy buszra

Törvény szerint – bármilyen módon. Az elmúlt három év során megvitatták a vonat visszavonhatatlan jegyeinek megjelenését. 2017 májusában az Állami Duma Közlekedési és Építőipari Bizottság megvizsgálta a vasúti közlekedés chartájának módosításairól szóló törvényjavaslatot. A vonatok vissza nem térítendő díjainak bevezetésére való hivatkozások szerint ez az intézkedés 30% -kal olcsóbbá teszi a jegyeket.

Feltételezték, hogy újabb úti okmányok jelennek meg idén ősszel. Ugyanakkor, miközben továbbra is működnek a régi szabály: 8 vagy több órát, mielőtt a vonat indulása utazó visszatérhet a teljes költség az utazás 2-8 óra – az ára a jegy és a fenntartott helyet az árak 50% -kal kevesebb, mint 2 óra – csak az ára a jegy.

A busz szempontjából nincs visszaváltási jegy a törvény szempontjából sem. Ha az engedéllyel rendelkező fuvarozó által jogszerűen vásárolt úti okmányokat, akkor mindig átadhatók.

Olvassa el:

 • Hogyan lehet a leginkább megfelelő helyet a síkban?
 • Térképek, mérföldek, üzleti csarnok: hogyan lehet maximálisan megkapni a légi közlekedésből →
 • Miért nem tud aludni a repülőgép felszállás és leszállás közben?
 • Miért kell az ablaktáblát felemelni egy repülőgépen →
Loading...