Zvooq.ru – правно заместване на музиката VKontakte

На другия ден пред Думата на първо четене прие така наречената “борба с пиратството” Законът осигурява блокиране на сайтове, съдържащи незаконно съдържание. Runet реагира със скоростта на светлината – дори преди разглеждане на законопроекта от социалната мрежа VKontakte, тя се счита за най-голямата в audiohostingom ОНД започнаха да изчезват масово чужди изпълнители състав. Все по-често спъване в думите “Audio е отстранен от обществения достъп във връзка с лечението на собственика”, потребителите на сайта, повдигнати истински бунт под мотото – “Дуров, донесе музиката!”. И въпреки че заявиха, че социалната мрежа не се случи нищо извънредно, почти 40% от “жителите” VKontakte готов да изтривате, ако загубят достъп до любимата си музика. Но струва ли си да хакне, ако имаме достойни алтернативи?

Към днешна дата десетки мрежа, ако не и стотици, музикални портали, като много от тях (Last.fm, Spotify, Grooveshark, Джанго, и така нататък) Layfhaker вече казаха своите читатели. Този път тя ще бъде по-удобно и най-важното – законен облак музикална услуга Zvooq.ru, съдържащо датата на заповедта от 12 милиона песни с битрейт 128 Kbit / сек от 500000 художници и 25,000 етикети. На Zvooq.ru да слушате различна музика (от къщата към класиката), различни години (от най-новите хитове в началото на ретро сингли век) безплатно и без никакви ограничения (в рамките на пистите на системата може да се играе безкраен брой пъти).

Как действа?

Влезте през профил в Facebook’e или VKontakte, стигате до главната страница, която съдържа плейлисти на потребители, както и текущи албуми и песни.

Начало Zvooq.ru
Можете да слушате аудио колекция колко други хора, както и създаване на собствени колекции с любимите си песни, като кликнете върху “Добавяне към плейлист” (или бутона “Добавяне в опашката” – ако не сте ще направи постоянен избор, но само искам да играя по един или друг състава в близко бъдеще). В допълнение, любимите си песни могат да бъдат маркирани “сърцата” като фаворит – те ще бъдат автоматично в съответната папка на вашата музикална библиотека.

Всяка песен може да бъде добавена към плейлиста ви
Между другото, ако сте прекалено мързеливи, за да изберете конкретни песни или не харесвате нито един от съществуващите плейлисти, можете да включите “Wave” и услугата ще ви вдигне музиката.


За да намерите любимия си изпълнител или песен, интелигентно търсене работи върху услугата и да вдига музика по ваш вкус – удобен филтър, който подрежда изпълнителите по време и жанр. В допълнение, можете да гледате песни, които вашите приятели слушат (ако, разбира се, също използват “Zvooq.ru”) и да се абонирате за различни групи и певци.

За да разширите музикалния хоризонт, потърсете удобен филтър
Както вече споменахме, всички песни могат да бъдат слушани на вашия компютър безброй пъти и абсолютно безплатни. Но, за разлика от VKontakte, порталът работи законно, така че ако искате да изтеглите песен или цял албум, ще трябва да платите. А платежната система е много гъвкава: само 10 рубли на песен и 100 на албум (ако няма повече от 10 песни в нея).
Но може би основният плюс е, че това не е тривиално съхранение на музика с играч. Zvooq.ru – сайт за любителите на музиката. И така, любителите на музиката ще намерят много интересни неща за любимите си артисти – те ще могат да се запознаят с историята на групата, броя на издадените албуми и да разберат какви други екипи в близост до нея заслужават да слушат. С помощта на тази услуга не само можете да разширите музикалния хоризонт, но и да намерите нови приятели. В края на краищата в секцията “Phonoteque” можете да проследите какво се играе в научните книги и колони на вашите приятели и на страницата на всеки художник, за да видите кой друг от феновете на фенове от този или този художник. Освен това има абонамент за любимите ви банди и певци, което ви позволява да проследявате пристигането на новите си песни. Единственото нещо, което не е достатъчно, така че са текстовете дори на най-популярните песни.

На страниците на любимите ви артисти ще намерите много интересни неща
По този начин, Zvooq.ru – модерни удобни услуги, които съчетават най-добрите “чипс” музикални портали (музикална “вълна” в настроение, препоръки и други), и е достоен – юридическо – резервни записи VKontakte. Между другото, разработчиците обещават, че скоро ще бъде освободен като мобилни приложения и, следователно, ще се отвори допълнителни възможности и “нов музикален формат” ще стане по-достъпна.