10 безплатни онлайн редактори с поддръжка на Markdown

Текстовите редактори са необходими от всички и сред всички приложения за работа ги използваме по-често от други. Има много добри редактори, но хората винаги искат повече, така че разработчиците създават нови и нови приложения. Освен това, в допълнение към родителите, в браузъра има онлайн редактори на всяка платформа. Ще ви разкажа за тях днес.

1. StackEdit

Снимка от 2014-12-02 на 18.44.49

StackEdit е безплатен маркдаун редактор, който предлага много полезни функции. Той има панел с визуално форматиране (получер, курсив, списъци и т.н.), може да синхронизира с облаци (Dropbox, Google Drive), да импортира файлове по URL адрес или от локален диск. Най-важното в StackEdit е способността да се превръща HTML в Markdown.

2. Дилинджър

Screenshot от 2014-12-02 в 18.46.00

В Dillinger много минималистичен интерфейс, който помага да се съсредоточите върху текста си. Този редактор има не само поддръжка за облачните услуги Dropbox, Google Drive, One Drive, но дори и GitHub. Вашите готови текстове могат да бъдат експортирани в HTML, Markdown и PDF. В Dillinger има режим на фокусиране, при който всичко е скрито от екрана, с изключение на текстовия текст.

3. Маркируеми

Снимка от 2014-12-02 в 18.47.28

Прост редактор на Markdown с чист интерфейс. Всичко, което може да направи (ако не създадете акаунт на услугата за достъп до разширени функции), тя работи с текста и показва визуализация на анализирания фрагмент Markdown. Можете да запазите работата си, като изтеглите текстов файл в HTML или Markdown (.md), като използвате предоставената връзка.

4. Редактор на онлайн маркери

Снимка от 2014-12-02 в 18.48.19

Твърд, аскетичен онлайн редактор без проблеми. Има панел за предварителен преглед на код за маркиране и възможността за конвертиране в HTML.

5. Маркдаун дневник

Screenshot от 2014-12-02 на 18.50.18

Друг доста прост редактор на Markdown, който се синхронизира с Dropbox. За да го използвате, ще трябва да предоставите на Markdown Journal достъп до папката с документите в Dropbox.

6. Dingus

Screenshot от 2014-12-02 в 18.52.05

Dingus е сравнително стар и изключително лесен редактор на Mardown, достъпен във всеки браузър. Заслужава да се отбележи, че е създаден от Джон Грубер, бащата на Маркдаун.

7. Markdown-редактор

Screenshot от 2014-12-02 на 18.53.56

Както можете да видите, разработчиците на Markdown-Editor наистина не се притесняваха от името. Този редактор поддържа оформлението на GitHub Flavored Markdown (GFM) и работи заедно с Google Диск.

8. (Редактор за маркиране с GitHub)

Screenshot от 2014-12-02 в 19.00.44

Друга опция, ако имате нужда от редактор, който поддържа GitHub Flavored Markdown. Той не работи с хранилището в облак, но има панел за визуализация, който показва форматирания код на Markdown.

9. Кутия за писане

Снимка от 2014-12-02 на 19.01.38

Writebox е безплатен текстов редактор с режим на фокусиране и поддръжка за Markdown. Когато започнете да пишете, скрива всичко освен самия текст. Отличните работи Dropbox и Google Диск имат поддръжка чрез клавишни комбинации и ви позволяват да изтеглите текста си в html или txt формат.

10. write.pe

Screenshot от 2014-12-02 на 19.04.59

Сравнително прост онлайн бележник, който разбира Markdown маркера. Ако е необходимо, можете да запазите текстовете си в Dropbox или Evernote.

заключение

Както виждате, липсата на безплатни онлайн редактори с поддръжка на Markdown изобщо не се усеща. Сред всичко, което щях да открия StackEdit и Дилинджър, И двете имат достатъчен набор от функции за ежедневна работа, която е различна от останалите.

Ако обаче работите по проекти на GitHub, трябва да оцените ползите Markdown-Editor и (GitHub-ароматизиран) Маркдаун редактор.

Ресурси за обучение в Markdown

Markdown – чудесно за писане на текстове, предназначени за публикуване в интернет. Това е проста, интуитивна, не толкова сложна, колкото HTML, и е създадена специално за създаване на текстове.

Ако се интересувате от Markdown, има няколко ресурси, които ще ви помогнат:

  • интерактивен урок за Markdown
  • официална документация за синтаксиса
  • статия за овладяване на Markdown
Loading...