5 най-добри приложения за iOS, които ще ви помогнат да укрепите тялото си

Лятото вече е започнало и вие прекарвате цялото си свободно време в салона? Няма ли достатъчно пари за личен треньор? Представяме на вашето внимание най-добрите приложения за фитнес за iPhone, които ще ви помогнат да направите правилните тренировки и да укрепите тялото си.

Fitocracy

Не всеки от нас, въпреки лошото физическо състояние, може да се наложи да практикува редовно в салона. Много от тях просто нямат достатъчно мотивация. Ето защо има лични тренировки, когато треньорът постоянно ви развеселява, не ви позволява да спрете и помагате да се движите в правилната посока. Но освен обучителите има и други начини за мотивация – идеално разработени приложения. Една от тях е Фитокрацията.

Приложението е нещо като социална мрежа, само за спортисти. Попълвате профила, посочвате височината, теглото и състоянието на тялото (само честно, ние се опитваме за себе си). И тогава можем да се сприятелим, да следваме резултатите, да даваме полезни съвети и да ги насърчаваме с различни комплименти. Освен това, след извършване на определени упражнения ще спечелите точки и ще получите виртуални трофеи, които са неразделна част от отличната мотивация.

Трябва обаче да се отбележи, че за да използвате приложението, трябва да знаете имената на упражненията на английски език. Сред тях можете да изберете тези, от които се нуждаете, и да ги извършвате ежедневно или на редовни интервали. Във фитнес залата винаги е удоволствие заедно, а с Фитокрацията ще бъде на ваше разположение много хора, които се опитват да постигнат същата цел като вас. Отлично приложение, аз препоръчвам на всички!

силен

Силният е подходящ както за начинаещи, така и за истински трудолюбиви чудовища на фитнес залата. Това приложение има лесен и интуитивен интерфейс, който ви позволява бързо да добавите упражненията, от които се нуждаете. В допълнение, Strong съхранява пълна история на обучението, както и лични записи за всяко упражнение. Както във Фитокрацията, тук можете да получите различни постижения по пътя към здравословно и красиво тяло. Една от най-интересните характеристики на Strong е тренировъчният калкулатор, който ще ви каже кой трябва да изберете теглото за загряване на мускулите преди тренировка.

30 дневни фитнес предизвикателства

30-дневен фитнес предизвикателства е лесен начин да запазите годни, да научите нови техники и упражнения по време на дългите месеци на обучение. Упражненията ще задоволят както начинаещите, които никога не са ходили във фитнеса, и опитни спортисти. За да изпълнявате упражненията, дори не трябва да купувате специален абонамент, той ще бъде достатъчен, за да закупите необходимото оборудване в спортен магазин и да подобрите своята фигура у дома при условия, които са удобни за вас. Ако имате малко свободно време, можете да изберете упражнения, които ще ви отнеме само от 5 до 30 минути. В приложението се въвеждат специални комплекси за ръце, крака или за общия тон на тялото. 30-дневните Фитнес предизвикателства ще ви помогнат да развиете индивидуален тип обучение и да постигнете целта си!

GymBook

GymBook е друго приложение, което ви позволява ефективно да следите тренировките си. Можете да изберете необходимите упражнения за вас, да водите дневник и да анализирате резултатите. В GymBook, най-голямо внимание се отделя на тренировките за сила. Можете да посочите мускулната група, която искате да изпомпате, да изберете теглото и броя на подходите. Освен това има възможност да се развият собствени упражнения, включително кардио натоварвания. Списанието ще ви позволи да следите броя на изпълнените упражнения, да повторите и да покажете пълен график на минало обучение. Можем да кажем, че GymBook е отличен асистент за вече опитни фитнес любители.

JEFIT Pro

В приложението JEFIT Pro, интерфейсът може да изглежда малко натоварен в сравнение с други фитнес приложения, но съдържа повече от 1300 различни упражнения с анимация. Той съдържа много полезна информация и комплекси, предназначени за различни мускулни групи. Приложението ще покаже перфектно цялостната картина на състоянието на вашето тяло и ще ви каже какво да подчертаете, когато правите упражненията. Освен това можете да споделяте с приятелите си постиженията си и по този начин да ги мотивирате за нови постижения в областта на фитнес.

чрез iMore