Codecademy е приложение, което ще ви помогне да започнете програмирането

Предвестник всички писъци и агресия към мен веднага да кажа, че това приложение не ви научи да програмирате в рамките на няколко дни, като всеки Runkeeper не изгаряте 20 кг излишно тегло. Това е просто асистент, който може да внуши във вас любов към програмирането и може би дори да го превърне в въпрос на целия ви живот.

По-рано вече написахме за услугите, които ще ви помогнат да научите как да програмирате. Codecademy беше сред тях, защото това е една от най-популярните услуги за преподаване на програми. Тя привлича със своята простота, интерактивност и игра система за обучение. Наскоро услугата пусна приложението си за iOS, което ще ви помогне да направите първите стъпки в програмирането.

Лично аз бях закъсняла с молбата няколко часа. Тя ви позволява да научите основите на програмирането по прост и забавен начин. Не става въпрос за създаване на собствени ядосани птици, а за разбиране на променливите, какви са те, основите на писането на кода и др.

Всички класове са разделени на групи, във всяка група има няколко задачи, след които сте получили оценка за работата си. Първоначално има само 5 задачи, но когато включите за първи път, ще бъдете попитани дали трябва да ви уведомяваме, когато получавате нови работни места. Въз основа на това нови задачи ще бъдат добавени постепенно.

codecademy (1)

С всеки нов урок задачите стават все по-трудни и трудни, но те запазват своята форма на игра. Аз съм 100% сигурен, че ако някога сте мечтали да се научим да програма, можете спокойно да се започне с това приложение, и след това преминете към по-сложни образователни услуги.

Приложението съществува само във версията за iOS, но Android има аналози, а ако искате да намерите една от тях, няма да е голяма работа. Искам да добавя, че тези приложения искат да виждат все повече и повече. Такива приложения, които са наистина интересни и вълнуващи, но в същото време могат да направят нещо полезно за вас.