Голяма актуализация на Instagram за iOS и Android

За факта, че някои промени идват, стана известно преди няколко седмици, когато по време на тестването някои потребители на интерфейса на приложението от цвят станаха черно-бели. Единственият цветен акцент в него бяха иконите на известията: харесвания, коментари и други неща. Сега монохромният интерфейс е достъпен за всички.

Актуализирано Instagram: монохромен интерфейс Актуализирано Instagram: интерфейс

Също така, новият дизайн получи икона на приложението: тя се промени почти без да го признае, но запази ключовите си елементи. Обичайният фотоапарат “Полароид” е изчезнал и към него при промяна има само плоска контур на камерата. Цветните ленти се превърнаха в мек наклон.

За да съответства на същия стил, Instagram също така актуализира иконите на сателитните приложения Boomerang, Layout и Hyperlapse. Те са били плоски преди, но сега използват цветовете на дъгата в главното приложение.

Актуализирано Instagram Бумеранг, оформление и хиперплазия

Може да се приеме, че с решението си създателите на приложенията на Instagram искат интерфейсът да не се разсейва, така че потребителите да могат да се концентрират изцяло върху съдържанието.

Харесва ли ви редизайнът на Instagram? Напишете в коментарите.

Loading...