Поканите за чат на групова група WhatsApp вече могат да бъдат разпространявани като връзки

Преди това потребителите на WhatsApp могат да канят само хора от списъка си с контакти за групов чат. Освен това, само създателят на чата може да разпространява поканите. В редица случаи това ограничение добавя много неудобства, които сега ще изчезнат. Последната актуализация ви позволява да се обадите на някой, като споделите връзка с него. И това може да бъде или нормална връзка, или QR код или NFS етикет.

WhatsApp
lifehacker.com

Новата функция ще бъде полезна, например, когато организирате събития като сватба или корпоративно събитие. В такива случаи организаторът може да няма контакти на всички участници в предстоящото събитие. И ако по-рано това може да е проблем, сега всичко е лесно. За да се сглоби с правилните хора в групов чат, ще бъде достатъчно, за да се обадя само един на веригата премина останалата част от поканата, или просто да публикувате връзка, да речем, Facebook страница или друга социална мрежа. Обаче, си струва да бъдете по-внимателни, защото на обществена връзка, за да се разхождате в чата може абсолютно непознат.

Можете да тествате нов чип WhatsApp точно сега. За да направите това, отидете на връзката и се регистрирайте за бета теста, след което изтеглете актуализацията за вашия Messenger.