Синхронизирайте Google Календар с iCal

Онзи ден Google добави поддръжка за CalDAV към своята календарна услуга. Това означава, че потребителите имат доста удобен начин за синхронизиране на събития между Google Календар и iCal (актуализиран: iCal версия 3.x, т.е. имате нужда от Леопард).

Добавянето на синхронизация е лесно. Отворете iCal, преминете към Предпочитания (⌘,), след това в секцията “Сметки”. Посочете описание (например gCalendar), влизате за достъп до Google Календар (имейл адрес: [защитено с имейл]), парола. В полето URL адрес на профила трябва да напишете: https://www.google.com/calendar/dav/[имейл защитено]/ потребител (където след мач и преди / потребител потребителското ви име е посочено в Google). Синхронизирането на данните ще отнеме 5-7 минути, но в моя случай всичко беше много по-бързо – 1 минута. Описаният метод е подходящ и за потребители на Google Приложения.

За съжаление, напомнянията, задачите (ToDo) не са синхронизирани, възникват грешки при смяна на името на календара или цвета. Има и други недостатъци. Но по принцип, дори и в тази форма, можете да работите. 🙂