TouchPal – първата наистина интересна клавиатура на трета страна за iOS

С появата на способността да се замени стандартната клавиатура в iOS, разработчиците започнаха да бъркат със своите колеги, които са в това много. Разбира се, всеки потребител има визия за лесна употреба, която често не съвпада с желанията на потребителите. Хората чакаха простота и бързо въвеждане на текст, но получиха анимирани gif меми с шеги. Те, разбира се, също са интересни, но не толкова полезни в бизнес кореспонденцията. Колкото по-интересно е новооткритата клавиатура TouchPal, която е създадена не за забавление, а за удобство при написването.

Първото нещо, което искам да отбележа, е подкрепата за въвеждането на руски текст. В момента TouchPal е една от малкото клавиатури на трети страни, които поддържат руски език. И това е голям плюс, въпреки че самото приложение е изцяло (и само) на английски.

От някои интересни неща, можете да забележите промяната на кожи за клавиатури, които наброяват 15 броя, плюс един стандарт. Всички те, разбира се, не се различават много от всеки друг, а от някой толкова полезен.

IMG_0649 IMG_0650

Сега за най-важното нещо – работата на молбата. Текст, може да се влезе по два начина: стандарт, както и преди, като кликнете върху виртуални бутони и неточен удар, точно по същия начин, както се прави в Swype – най-популярната клавиатура IOS, че не е получил подкрепата на руски език. И двата начина са удобни, най-важното в този бизнес е навикът.

IMG_0639 IMG_0638

Език превключване се появява като в повечето различни клавиатури за Android: ще трябва да прекарат от ляво на дясно (или обратното) върху бутона пространство. Не казвам, че това е най-елегантно решение, но след много години на включване на езиците на бутоните – просто трябва да свикнеш с това. А за тези, които вече са трудни за използване на iPhone 6 (и повече от 6 Plus) с една ръка, когато няма дължина пръст за превключване на оформлението на героите, има едно просто решение: всички основни препинателни знаци, използвани в езика, представено в продължение на няколко клавиши, за да букви. По този начин, ако искате да се поставя запетая в изречението, просто ще натиснете и задържите бутона с малко ь докато изглежда излишни знаци за този бутон. Или, като алтернатива: кликнете върху “ь”, и задръжте пръста си – както на тези действия, вместо герои да замени в текста пунктуация.

IMG_0636 IMG_0637

За същата работа и за писане на номера, които се намират в горния ред на виртуалната клавиатура. Но с малка разлика: можете да въведете цифра само като задържите съответната буква. Доста удобно.

Най-интересният клавирен бонус обаче се открива, когато започнете да пишете на родния си език. Никой не е изненадан от предсказуемия вход към стандартната iOS клавиатура, но не поддържа руския език. Но TouchPal поддържа. Разбира се, не е толкова добро, колкото стандартната клавиатура от Apple, но въпреки това е в състояние да избира думи и е съвсем приемлива. За съжаление, няма информация за учебната способност на клавиатурата, но не би било лошо да се знае дали ще се подобри, когато работи.

IMG_0651 IMG_0652

Накрая е полезно да кажете за две лъжици катран в този барел мед. Една от тях е липсата на диктовка. В тази клавиатура просто няма икона с микрофон, която ви позволява да диктувате текста. Това е наистина обидно, особено когато вече съм свикнал да използвам тази възможност. И вторият – заявлението не е съвсем перфектно. Все още не съм срещал, но в ревютата в App Store съм сигурен, че понякога клавиатурата не се появява в Spotlight. За да го активирате, трябва да се върнете в настройките, да премахнете и да зададете отново пълен достъп до системата на тази клавиатура.

IMG_0653 IMG_0654

Като цяло TouchPal – това е за това, което чакахме (сигурен съм със сигурност). Има предсказуем вход, има вход чрез svaypov и има бърз достъп до цифри и пунктуация. И най-важното – на руски език. Бих искал да подчертая, че най-важното е, че това е безплатно, но за такъв продукт не би било жалко да дадете няколко долара.

И какво използвате? Оставете стандартната клавиатура или я заменете с нещо друго? Напишете коментарите по-долу!

Loading...