Заслужава ли си да запечатва камерата на лаптопа с електрическа лента

Биг Брадър те наблюдава

уединение
xakep.ru

С неприкосновеността на личния живот в съвременния свят доста напрегната. Толкова, че хората са готови, въоръжени с електрическа лента, да залепят всички входове и изходи на компютъра, само ако личната информация не достига до нарушителите. “Биг Брадър ви наблюдава” – една фраза от антиутопията на Джордж Оруел е велико представителство на съвременния свят. Хакерите периодично отнемат личните данни на потребителите, снимките, паролите и т.н.

Не е изненадващо, че на снимката, публикувана неотдавна от Марк Зукербърг, неговият лаптоп поставя със запечатана камера и микрофон. Неволно мислете за това, може би наистина си струва да се грижите за собствената си сигурност, да скриете уеб камерата и паролите си по-трудно.

Хакерите не ме интересуват

Цифрова сигурност
joyreactor.cc

И тук не можеш да спориш. Ако не сте голям бизнесмен, политик или знаменитост, никой няма да ви наблюдава. Но не забравяйте за вирусите, които всеки може да вземе. И ако такава инфекция се появи на компютъра ви, хакерът ще има достъп до него и в същото време до устройствата, свързани с компютъра. Мисля, че много малко хора ще бъдат доволни от тази перспектива. Собствениците на компютри с Windows на борда са най-изложени на риск. Те трябва да получат антивирус и да не изтеглят боклуци като MediaGet, защото 90% от тези програми се разпространяват от вируси.

В това отношение потребителите на Mac са по-щастливи, тъй като има по-малко вируси и е по-трудно достъпът до камерата без знанието на собственика.

Да, моля, нямам какво да крия

Компютърна сигурност
funnyjunk.com

Повярвайте ми, хакерът също не се интересува от гледането на вашето скучно лице, което се придържа към монитора. Но все още може да навреди. Запомнете поне случая през април 2016 година. Тогава потребителят на “Dvača”, който има достъп до няколкостотин компютъра, подреди цялото онлайн шоу. Той открито подреди хората, включени в браузъра гей порно, музика, страницата “VKontakte” блестеше. Основното нещо е, че персоналът на вредителите не е установен. Или ще си спомним историята на нещастен британец, който наблюдаваше сексуалния живот на приятелите си чрез уеб камери. Той обаче бързо бе изчислен и затворен.

Защо правя това? Случаите на наблюдение не са единични, така че не мислете за това като нещо далеч, което никога няма да ви се случи. Освен това, в допълнение към хакерите, тайните служби се занимават с наблюдение, каза Сноуден за това през 2014 г. НСА е в състояние да принуди смартфона да ви шпионира, като включите фотоапарата и микрофона. И вие дори не знаете за това. Но, както пишех по-горе, ако сте обикновен човек, не се интересувате от специални услуги. Чао.

Ето защо не бързайте да обвиете цялото оборудване в къщата с електрическа лента, достатъчно основни предпазни мерки. Но в случая на Зукърбърг и други известни личности на лентата – това е напълно оправдана стъпка. По-точно, една от многото стъпки към безопасността.

Да се ​​боите модерно

Заслужава ли си да запечатате камерата на лаптоп
ingestmag.com

Помислете за вашата безопасност, но всичко трябва да бъде в разумни граници. От страх от наблюдение много компании започнаха да плащат, освобождавайки различни завеси и филми за камери. На сянката говорят от екрана на телевизорите, във филмите, сериалите. И тогава е важно да не губите главата си, в противен случай следващата стъпка ще бъде капачка от фолио.

Как да се борим?

Сигурност, Интернет

Можете, разбира се, да лепирате камерата и микрофона, но ако сте обикновен човек, нямате нужда от изолационна лента. Получете антивирус, инсталирайте само доказан софтуер и, разбира се, не поставяйте цялата си вътрешна информация в социалните мрежи. Сега различни услуги могат да ви разкажат за повече от уеб камера. Затова си струва да мислите за неприкосновеността на личния живот и паролата по-трудно от рождения си ден.