Πώς να καθίσετε σε ένα νήμα, αν είστε ήδη πάνω από είκοσι

Πώς να καθίσετε σε ένα νήμα. Βίντεο από το Lifehacker

Φυσικά, ο καθένας δεν θα είναι σε θέση να καθίσει στις αποκοπές από την πρώτη φορά, κάποιος μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα ή ένα μήνα. Αλλά επαναλαμβάνοντας τακτικά αυτές τις ασκήσεις, θα βελτιώσετε το τέντωμά σας και θα ενισχύσετε τους μυς σας:

Αν το νήμα – κάτι πιο συμβολικό από τη γιόγκα

Για κάποιον, το νήμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καλό τέντωμα, υγιείς συνδέσμους, μια άσκηση από τη γιόγκα. Αλλά για μένα ως άτομο που μεγάλωσε στις ταινίες δράσης Jackie Chan, Van Damme και Donnie Yen, ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό και συμβολικό. Ήδη σε φοιτητικά του χρόνια, εγώ ο ίδιος κατηγόρησε για το γεγονός ότι στην έβδομη τάξη, όταν πήγα να τις πολεμικές τέχνες, δεν έχει δείξει τη δέουσα επιμέλεια, για να κάνει τις διασπάσεις. Και όταν ήμουν 20 ετών, φάνηκε ότι έφτασε ο καιρός, ότι ήμουν παλιά και ότι δεν έπρεπε να προσπαθήσω να καθίσω στα χωρίσματα.

Ένα θαύμα συνέβη – αμέσως μετά το πανεπιστήμιο πήγα να σπουδάσω στην Κίνα. Σε αυτό το πανεπιστήμιο ήταν μια πολύ ισχυρή σχολή του Wushu, των οποίων οι υποστηρικτές παίρνουν τακτικά την πρώτη θέση στους διαγωνισμούς All-China Wushu.

Είναι ένα πράγμα όταν ζείτε εργαζομένων σε γραφεία πόδι στον κόσμο που δεν αναρωτηθούν κυρίως το τέντωμα, αλλά εντελώς άλλο πράγμα όταν φτάσετε στο γυμναστήριο, όπου η συστροφή τούμπα flyaki και να καθίσει σε ένα σπάγγο τα πάντα, ακόμη και τα παιδιά. Σε αυτό το περιβάλλον, που είναι ο πιο πράσινος, παλαιότερος και μη τεχνικός σπουδαστής, αρχίζει να τεντώνεται κάπως. Αυτή η επιθυμία, καθώς και Wushu μαχητές συμβουλές με βοήθησε να καθίσει στον σταυρό νήματος λιγότερο από ένα χρόνο εκπαίδευσης. Η γνώση και η εμπειρία τους έχω καταρτίσει στον κατάλογο των συστάσεων για όσους θέλουν να καθίσουν στον σπάγκο.

Πώς να καθίσετε σε ένα νήμα. Οδηγία από τους πρωταθλητές της Κίνας στο Wushu

 1. Ξεχάστε το χρονοδιάγραμμα. Δεν υπάρχουν “για το νέο έτος” ή “για δύο μήνες”. Η βιασύνη στο θέμα της τέντωσης αναγκαστικά οδηγεί σε τραυματισμούς.
 2. Λιγότερο ηρωισμό. Καλύτερη αργή και συστηματική πρόοδος στο στόχο για μισή ώρα ημερησίως από τα σπάνια, αλλά κρουστά για τρία δευτερόλεπτα.
 3. Γνωρίστε το σώμα σας. Αν και όλοι είναι ανατομικά παρόμοια, ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά: τη δομή της άρθρωσης του ισχίου, την ελαστικότητα των μυών και των συνδέσμων. Για παράδειγμα, με την παραμόρφωση του μηριαίου λαιμού, ένα άτομο απλά δεν μπορεί να καθίσει φυσικά στην εγκάρσια χορδή. Έτσι, αν σας τον αδελφό-ακροβάτης πλησίασε κάθε μία μέθοδο για να κάνει τις διασπάσεις, αυτό δεν είναι το γεγονός ότι η ίδια μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, πρέπει να προσδιορίσετε τη δική σας προβληματικές θέσεις, τα οποία δεν σας επιτρέπουν να καθίσετε στα χωρίσματα. Για παράδειγμα, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους popliteal συνδέσμους, τεντώθηκαν καλά. Αλλά οι σύνδεσμοι στο ισχίο ήταν ξύλινοι. Έτσι τους έδωσα περισσότερη προσοχή.
 4. Πίνετε περισσότερο νερό. Όταν πίνετε αρκετά, ο συνδετικός ιστός ολισθαίνει πάνω από τους μυς, αλλά όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό, η περιτονία μπορεί να κολλήσει στις μυϊκές ίνες, μειώνοντας το εύρος της κίνησης.
 5. Ξεκινήστε προπονήσεις σταδιακά, αυξάνοντας σταδιακά τη συχνότητα των ραγάδων. Ξεκίνησα με μια προπόνηση σε δύο ημέρες και έφτασα μέχρι και τρεις ασκήσεις την ημέρα.
 6. Τα βράδια, οι αρθρώσεις και οι μύες μας γίνονται 20% πιο ελαστικοί, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και επιτρέπει καλύτερα αποτελέσματα. Τα πρωινά, μπορείτε να εκτελέσετε δυναμική τέντωμα για να απομακρύνετε την αίσθηση της ακαμψίας και της υποδούλωσης μετά τον ύπνο, αλλά μην προσπαθείτε για κατορθώματα αμέσως μετά το ξύπνημα.
 7. Πριν από το τέντωμα, πρέπει να προθερμάνετε τους μύες των ποδιών: τρέξτε, εκτελέστε καταλήψεις αέρα και κανονικές ασκήσεις προθέρμανσης για 10-15 λεπτά. Τεντώνοντας το θερμαινόμενο σώμα μειώνετε τον κίνδυνο τεντώματος.
 8. Κατανομή του φορτίου. Όταν καθίσετε σε μια χορδή, υπάρχει ένας πειρασμός να περπατήσετε πιο κοντά στο πάτωμα σε βάρος των γόνατων. Θυμηθείτε: εάν κατά τη διάρκεια του τέντωματος έχετε πόνο στο γόνατο ή στην πλάτη, το κάνετε λάθος.
 9. Υπάρχουν δύο τύποι νήματος: δυναμικοί (όταν κυματίζετε το πόδι σας – σπάγκος σε σοκ) και στατικός (καθισμένος στο πάτωμα). Συμβαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να κυματίσει το πόδι του στην κατάσταση του σπάγγου, αλλά δεν μπορεί να καθίσει πάνω του στο πάτωμα. Συμβαίνει το αντίστροφο. Αυτοί οι δύο τύποι νήματος συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, οπότε πρέπει να τα αναπτύξετε παράλληλα. Το δυναμικό τέντωμα πρέπει να ελέγχεται πλήρως, χωρίς αιχμηρές κινήσεις, αλλιώς μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.
 10. Όταν τεντωθεί, λοιπόν Η κάλτσα πρέπει να τραβηχτεί στον εαυτό της, και όχι από τον εαυτό μου (όπως στο μπαλέτο).
 11. Όταν βρίσκεστε σε στατική κατάσταση, δεν παγώτε εντελώς, αλλά συνεχίστε να ανάβετε δονητικές κινήσεις – πάνω-κάτω όπως μια χορδή – με μια κατάλληλη συχνότητα για σας.
 12. Σκεφτείτε πώς να αφήσετε τα πόδια σας να γλιστρήσουν στο πάτωμα. Μπορεί να είναι σαν κάλτσες στο λινέλαιο, και τα παπούτσια στο σπρέι του ushuist.
 13. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, όταν τρίτα μέρη σας προσφέρουν “βοήθεια”. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι σύνδεσμοι σας τώρα. Ο προπονητής δεν είναι ψυχικός. Πόσες ιστορίες έχω ακούσει για έναν εκπαιδευτή ο οποίος “κατά λάθος” έσχισε ένα πακέτο σε κάποιον εκεί. Όσο για μένα, όλα αυτά τα ζευγάρια με τη βοήθεια ενός εταίρου επιδιώκουν ένα στόχο – να κάνουν τη διαδικασία πιο διαδραστική και πολύπλοκη. Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεστε τίποτα για το νήμα, εκτός από τα πόδια και το πάτωμα.
 14. Χαλαρώστε. Για το σώμα, το τέντωμα είναι αφύσικο. Όταν τεντώνεται πέρα ​​από το συνηθισμένο εύρος, οι μύες συστέλλονται αυτόματα για να αποτρέψουν τραυματισμούς Μάθετε να χαλαρώνετε και να αναπνέετε ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια του τέντωμα – αυτό θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε το νήμα πιο γρήγορα.
 15. Τεντώστε κάθε μέρα. Σε αντίθεση με την κατάρτιση δύναμης, μετά την οποία χρειάζεστε ανάπαυση και ανάκαμψη, το τέντωμα δεν απαιτεί τέτοιες διακοπές. Για να καθίσετε γρήγορα στο νήμα, τεντώστε κάθε μέρα, χωρίς ημέρες μακριά.
 16. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό ντους. Μετά από ένα ζεστό ντους οι σύνδεσμοι σας θα είναι πιο εύκαμπτοι για ραγάδες.
 17. Χρησιμοποιήστε το χρονοδιακόπτη. Καθισμένος σε μια συμβολοσειρά, βάλτε ένα χρονόμετρο μπροστά σας. Ξεκινήστε μικρό, για παράδειγμα με 30 δευτερόλεπτα, και αυξήστε σταδιακά τον χρόνο. Αυτές οι μετρήσεις θα σας βοηθήσουν επίσης να αισθανθείτε πιο ξεκάθαρα την πρόοδό σας. Αντί ενός χρονόμετρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μουσική, στην οποία καθοδηγείτε είτε με λόγια είτε με την αρχή της χορωδίας.
 18. Εγγραφείτε σε οποιαδήποτε ενότητα όπου αποτιμάται ο σπάγκος. Για παράδειγμα, ακροβατικά, γιόγκα, breakdance ή πολεμικές τέχνες. Δεν έχει σημασία αν μπορείτε να καθίσετε σε μια συμβολοσειρά ή απλά να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον, επομένως οποιαδήποτε «δημόσια» εκπαίδευση, και ακόμη περισσότερο σε έναν κύκλο ομοειδών ανθρώπων, θα σας υποστηρίξει ηθικά και θα σας δώσει επιπλέον κίνητρα.

Κάθε άτομο μπορεί να είναι το αγαπημένο και πιο αποτελεσματική σας τρόπους για να τεντώσει γι ‘αυτό: κάποιος θα είναι στο «πεταλούδα» κάθονται, ενώ άλλοι θα είναι πιο κουνώντας τα πόδια – γι’ αυτό δεν είχα περιγράψει εδώ καμία άσκηση, θα είναι σίγουρα γνωστό. Και αν όχι, τότε ξέρετε πού να τα βρείτε.

Το πιο σημαντικό – να θυμάστε ότι με τη δέουσα επιμονή οι άνθρωποι κάθονται στα χωρίσματα και στα 30 και 40 χρόνια, το κύριο πράγμα είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Όταν λίγους μήνες αργότερα τελικά κατάφερε να μπει σε cross-νήματος του, κύριοι μαχητές Wushu μας χαμογέλασε και μου είπε: – «αν δουλέψουμε σκληρά, βεβαιωθείτε ότι θα επιτύχει την επιτυχία» «功夫 不负 有心人», πράγμα που σημαίνει