Πώς να γίνετε ο πρώτος στην επιχείρησή σας και να καταλάβετε ότι είστε ο καλύτερος

Για να γίνει ο καλύτερος είναι ένας αξιόλογος στόχος για τους επαγγελματίες στην επιχείρησή τους. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα της μακράς πορείας της αυτο-ανάπτυξης σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.

Αλλά δεν το επιτύχουν όλοι οι ειδικοί, δεν είναι όλοι καλύτεροι ή τουλάχιστον κάποιοι καλές. Έτσι, από τι εξαρτάται; Πρώτα απ ‘όλα, από την ίδια την επιθυμία να γίνει ο καλύτερος.

Θέλετε να γίνετε ο καλύτερος στον τομέα σας;

Κάθε κίνηση ξεκινά με έναν στόχο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε σωστά το στόχο.

Ξεκινώντας με τη ρύθμιση στόχων

Το πρώτο και σημαντικότερο σημάδι ενός καλού στόχου: κίνητρα. Όταν θυμάστε γι ‘αυτό, θέλετε να κάνετε κάτι, σας ωθεί να δουλέψετε και να απωθήσετε την τεμπελιά και την αναβλητικότητα.

Εάν ο στόχος σας δεν παρακινεί, τότε αυτός δεν είναι ο στόχος.

Ξεκινώντας την κίνησή σας, πρέπει να ξέρετε με σαφήνεια ποιος θέλετε να γίνετε και πότε θα πρέπει να συμβεί. Δεν πρέπει να είστε μυστικό, για αυτό που επιτύχετε αυτόν τον στόχο: για χρήματα, αναγνώριση, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να καθορίσετε τον σωστό ρυθμό στον οποίο θα επιτύχετε τους στόχους σας. Εάν σας φαίνεται ότι είναι δυνατό να γίνετε ο καλύτερος στον τομέα σας σε 40-50 χρόνια, ίσως αξίζει μια μικρή επιτάχυνση;

Όταν οι στόχοι έχουν οριστεί, ήρθε η ώρα να τους πάρουμε. Αλλά για αυτό θα πρέπει να ξεπεράσετε τις συνηθειές σας, συσσωρευμένες κατά τη διάρκεια της άσκοπης ύπαρξης.

Ακολουθεί μια λίστα με τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τους καλύτερους στον τομέα σας – από ένα συγκεκριμένο επάγγελμα έως το αγαπημένο σας χόμπι.

Αναπτύσσουμε τις ιδιότητες που απαιτούνται για τον αριθμό 1

Σίγουρα αυτές οι ιδιότητες δεν θα είναι μια ανακάλυψη για σας, αλλά έχετε συχνά σκεφτεί την ανάπτυξή τους; Όλες αυτές οι ιδιότητες μπορούν να ονομαστούν σωστές, και παρόλο που η αλήθεια είναι πιο συχνά – αυτή είναι μια υποκειμενική έννοια, συμπίπτουν με σχεδόν όλους.

Μην αργείς

Το καλύτερο στην επιχείρησή του δεν έχει καθυστερήσει. Είναι καλύτερα να έρθετε νωρίτερα για μισή ώρα από το να καθυστερήσετε για 5 λεπτά και δεν μπορεί να υπάρξουν δικαιολογίες εδώ.

Για να εξοικειωθείτε με την ακρίβεια, μπορείτε να καταλήξετε σε διαφορετικές κυρώσεις για την καθυστέρηση. Για παράδειγμα, όπως γνωστοποιείται από τον Igor Mann, έναν διάσημο έμπορο και συγγραφέα βιβλίων για την αυτο-ανάπτυξη, μπορείτε να τιμωρήσετε τον εαυτό σας πληρώνοντας ένα γενικό λογαριασμό σε ένα εστιατόριο.

Κρατήστε τη λέξη σας

Κάντε τον κανόνα να κάνετε πάντα αυτό που υποσχεθήκατε. Φυσικά, δεν θα είναι εύκολο να αναδιοργανώσετε αμέσως, αν είστε συνηθισμένοι να ρίχνετε λόγια στον άνεμο και πιθανότατα θα πρέπει να επιτύχετε κάποιες κυρώσεις για τα αρχεία.

Θυμηθείτε ένα πράγμα: έτσι ώστε να μην χρειάζεται να υποσχεθείτε πολλά και στη συνέχεια να τιμωρείτε τον εαυτό σας ότι δεν το κάνετε, απλώς μην υποσχεθείτε εκείνο το οποίο δεν είστε σίγουροι. Γενικά, προσπαθήστε να υποσχεθείτε λιγότερα.

Μάθετε να λέτε “όχι”

Εάν πρόκειται να είστε ο καλύτερος, απλά δεν θα έχετε χρόνο για εξωγενή χωρίς νόημα αιτήματα.

Ως εκ τούτου, πρακτική λέγοντας “όχι” σε όλα τα αιτήματα που δεν αντιστοιχούν στα σχέδιά σας. Αν και, βέβαια, αξίζει να επιλέξουμε προσεκτικά: ορισμένες αποτυχίες είναι γεμάτες με δυσάρεστες συνέπειες.

Αναθέτει καθήκοντα

Εάν κάποιος μπορεί να εκτελέσει το έργο όπως και εσείς, μεταβιβάστε το. Σταματήστε άσκοπα να φορτώσετε τον εαυτό σας με όλη τη δουλειά, οπότε χάστε λίγο χρόνο. Στο μέγιστο, μεταφέρετε καθήκοντα και κάνετε μόνο ό, τι κανείς δεν μπορεί να κάνει καλύτερα από εσάς.

Μάθετε πώς να κάνετε τα πράγματα

Αυτή είναι μια σοβαρή δεξιότητα, την οποία μας έχουν πει από την παιδική ηλικία. Παρ ‘όλα αυτά, πολύ λίγοι άνθρωποι ολοκληρώνουν το έργο, αρχίζοντας από μεγάλα έργα και τελειώνουν με μικρά σχέδια.

Αν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε την πιο στοιχειώδη επιχείρηση, πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας και θα γίνετε ο καλύτερος;

Καλλιεργήστε αυτήν την ικανότητα στον εαυτό σας, μην αφήσετε καμία επιχείρηση ημιτελή, και θα είναι πολύ πιο εύκολο για σας να αλλάξετε.

Ανακαλέστε όλες τις ημιτελείς επιχειρήσεις σας και είτε τους εγκαταλείψτε εντελώς είτε ολοκληρώστε.

Μάθετε να συγκεντρωθείτε

Αυτή είναι μια ζωτική ικανότητα που θα είναι χρήσιμη ανεξάρτητα από την περίπτωση. Και για να γίνει ο καλύτερος, θα πρέπει να το μάθετε.

Πρώτα απ ‘όλα, συνδέστε με τις κακές συνήθειες, όπως τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις μακρινές χωρίς νόημα συνομιλίες και την παραμονή σε κοινωνικά δίκτυα. Αυτά είναι παράσιτα που δημιουργούν πολλαπλές εργασίες και παίρνουν χρόνο.

Για να εργαστείτε σε ένα δυσμενές περιβάλλον, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν. Εάν ενοχλείστε από το chatter στο γραφείο, φοράτε ακουστικά με ουδέτερη μουσική ή ωτοασπίδες. αν δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ομιλία με τους πελάτες στο τηλέφωνο, δοκιμάστε να βάλετε γυαλιά με σκοτεινά γυαλιά.

Ο Igor Mann λέει ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος συγκέντρωσης: “Όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι απενεργοποιημένα και φαίνεται να βλέπετε τον συνομιλητή σας”.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές για να αυξήσετε τη συγκέντρωση, για παράδειγμα το Pomodoro. Αυτή είναι η τεχνική σύμφωνα με την οποία εργάζεστε, μία φορά σε μισή ώρα διακόπτοντας την ανάπαυση για 5 λεπτά (αργότερα 10 και 15 λεπτά).

Αυτή η τεχνική είναι γνωστή αρκετά, και θα βρείτε μια ποικιλία από εφαρμογές χρονόμετρο για iOS και Android, όπως η επίπεδη ντομάτας ή Clockwork Ντομάτα, οι επιλογές για την επιφάνεια εργασίας, όπως τα κρατήσει επικεντρώθηκε για τα Windows, ή ολοκληρωμένες υπηρεσίες για μια καλύτερη συγκέντρωση και να εκπληρώσουν τους στόχους τους για μια μέρα σαν Persevy.

Μάθετε να αποδεχτείτε νέα και συνεχώς εξελίσσεται

Όσο μεγαλύτεροι γινόμαστε, τόσο πιο δύσκολο αντιλαμβανόμαστε κάτι νέο. Αλλά αν αποφασίσετε να γίνετε ο καλύτερος, τότε η στάση δεν είναι πλέον για σας.

Δοκιμάστε νέες τεχνικές και εργαλεία, βρείτε νέες ευκαιρίες, αναπτύξτε όχι μόνο στον τομέα σας, αλλά και σε συναφείς τομείς, συναντήστε νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Δεν μπορείτε να κερδίσετε τον τίτλο της καλύτερης μίας φορά, και μετά βάλτε το φλιτζάνι σας στο ράφι και στηρίξτε τις δάφνες σας μέχρι το τέλος της ημέρας. Μόνο η συνεχής ανάπτυξη θα βοηθήσει να παραμείνει το καλύτερο.

Μην εγκαταλείπετε

Σε μια από τις διαλέξεις του, ο Igor Mann ανέφερε μία διάσημη δήλωση:

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επιμονή: δεν υπάρχει ταλέντο – δεν υπάρχει τίποτα πιο συνηθισμένο από ταλαντούχους ηττημένους, ούτε ιδιοφυία – ιδιοφυΐα ηττημένος έχει συνάψει λέει ή εκπαίδευσης – ο κόσμος είναι γεμάτος από μορφωμένους εγκαταλειμμένοι.

Παντοδύναμη μόνο επιμονή και επιμονή. Το σύνθημα “podnazhmi” ή “μην εγκαταλείπετε” έχει λύσει και θα λύσει πάντα τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Ο Calvin Coolidge, 30ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ένα άτομο που έχει όλες αυτές τις ιδιότητες ήδη ισχυρίζεται ότι είναι το καλύτερο και θα γίνει αναγκαστικά ένα. Και τώρα πώς να καταλάβετε ότι έχετε γίνει ο καλύτερος.

Πώς να καταλάβετε ότι είστε το καλύτερο

Πώς θα αποδείξετε σε κάποιον ή ακόμα και στον εαυτό σας ότι είστε ο καλύτερος ειδικός στον τομέα σας; Εξάλλου, η αντικειμενικότητα αυτή καθεαυτή δεν υπάρχει και κάθε άτομο κρίνει τον εαυτό του και τους άλλους από την άποψή του.

Το πρώτο είναι τα έργα και τα επιτεύγματά σας. Εάν έχετε έργα ή πράγματα που είστε περήφανοι, μπορείτε να τα ονομάσετε και να τα πείτε γι ‘αυτά, αυτό είναι ήδη μια επιτυχία.

Φυσικά, μπορείτε να έχετε μερικούς αποδεικτικά στοιχεία αναγνώριση: πολλά χρήματα, διπλώματα, εξαιρετικές αξιολογήσεις, στατιστικά στοιχεία.

Τι είναι ενδιαφέρον, το δικό σου αποτυχίες μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως επιτεύγματα. Γιατί; Επειδή κάνατε κάτι και δεν λάβατε λάθος, όπως γνωρίζετε, μόνο ένας που δεν κάνει τίποτα. Ως εκ τούτου εκτιμήστε και εξετάστε τα επιτεύγματα όλα τα λάθη σας, το κύριο πράγμα είναι ότι δεν επαναλαμβάνουν.

Δεν είναι λιγότερο σημαντικό να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως τον καλύτερο στην επιχείρησή του. Δημιουργήστε ένα προσωπικό σύνθημα που σας θέτει σε μια ορισμένη θέση στη ζωή, τη σωστή αρχική περίληψη, 100 λέξεις που σας περιγράφουν ως άτομο, και άλλες μάρκες – όλα αυτά σας βοηθά να δούμε καλύτερα και να είναι αυτά.

Έτσι, εάν έχετε τα επιτεύγματα που είστε υπερήφανοι, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε αρκετό να θεωρεί τον εαυτό του το καλύτερο, ενώ θα συνεχίσει να εξελίσσεται συνεχώς και να τοποθετούν τους εαυτούς τους όπως θέλετε, μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά έχουν επιτύχει αυτό που έχει γίνει ο αριθμός 1, και λίγοι θα το αμφισβητήσουν.

Οι κανόνες και οι μέθοδοι ήχου είναι αρκετά απλοί, αλλά ο τρόπος δεν είναι εύκολος να ονομασθεί. Εξάλλου, υπάρχει μια έλλειψη ενός κίνητρου: σήμερα αποφασίσατε να γίνετε ο καλύτερος, η μέρα ζούσε “σωστά”, και αύριο ξέχασες για τα πάντα.

Οι διαδοχικές ενέργειες, οι κανονικές τάξεις και η συνεχής συντήρηση των κινήτρων είναι απαραίτητες και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την προπόνηση με έναν προπονητή ο οποίος ο ίδιος πήγε με αυτόν τον τρόπο και έγινε ο καλύτερος στον τομέα του.

Loading...