6 σημαντικές συμβουλές για αρχάριους επιχειρηματίες

1. Μην ακούτε σκεπτικιστές

Ο Andrew Griffiths παραδέχεται: οι περισσότεροι από τους φίλους του από τον κόσμο του μάρκετινγκ ήταν κατηγορηματικοί και συμβούλευαν να μην γράφουν βιβλία. Ωστόσο, αγνόησε τις σκεπτικιστικές παρατηρήσεις και έκανε ό, τι ήθελε. Το πρώτο βιβλίο γράφτηκε και δημοσιεύθηκε τελικά. Έγινε εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έφερε τη δημοτικότητα και τον πλούτο του Griffiths. Από τότε έχει δημοσιεύσει 10 ακόμα bestseller.

2. Ακολουθήστε τους στόχους σας

Αν σηκωθείτε στο κρεβάτι το πρωί, θα πρέπει να ξέρετε ξεκάθαρα γιατί το κάνετε αυτό. Ελέγξτε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας καθημερινά. Μερικές φορές θα αισθανθείτε ότι οι επιθυμίες σας αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Τα καθημερινά σας καθήκοντα και καθήκοντα πρέπει να οργανώνονται σύμφωνα με έναν παγκόσμιο στόχο. Αν αλλάξει, τότε το πρόγραμμά σας.

3. Μην κάνετε τα συνηθισμένα λάθη

Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες είναι ανυπόμονοι και συχνά πέφτουν τα χέρια τους πολύ πριν από την επιτυχία της επιχείρησής τους. Πρέπει να βρείτε τη θέση σας και να κάνετε τα πάντα για να την πάρετε. Στη συνέχεια, η επιχείρηση θα λειτουργήσει.

Ένα άλλο κοινό λάθος: οι επιχειρηματίες δεν μιλάνε για τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους. Αλλά πολλοί καταναλωτές θέλουν να το ξέρουν όλα.

Παρεμπιπτόντως, η Angela Ahrendts, ανώτερη αντιπρόεδρος της Apple για το λιανικό εμπόριο και το Διαδίκτυο, μιλάει επίσης για τη σημασία της ιστορίας για τη δική της εταιρεία:

Ενώ ο κόσμος γίνεται ταυτόχρονα πιο πολύπλοκος και συνδεδεμένος, οι ιστορίες έχουν τεράστια ικανότητα να καλλιεργούν, να ενώνουν και να εμπνέουν. Πιστεύω ότι με τα εργαλεία της ψηφιακής εποχής στην υπηρεσία, το μέλλον της αφήγησης μπορεί να είναι ακόμη πιο πλούσιο και πιο σημαντικό από το παρελθόν της.

Ο Andrew Griffiths σας συμβουλεύει: πρέπει να καταλάβετε πώς η επιχείρησή σας διαφέρει από κάθε άλλη και να ενημερώσετε τους πελάτες σας για να το ξεχωρίσετε.

4. Αντιλαμβάνονται τα προβλήματα ως ευκαιρίες

Το πρόβλημα θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια νέα δυνατότητα. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι γι ‘αυτό. Προσδιορίστε τα κακά σενάρια και μάθετε πώς μπορείτε να αντιδράτε σε αυτά σε κάθε περίπτωση. Ποια θα είναι η μεγαλύτερη ζημιά; Ίσως η επιχείρησή σας να βελτιωθεί μόνο σε μια καταστροφή; Μην βλέπετε τα προβλήματα ως ένδειξη ότι είναι ώρα να αλλάξετε την επιχείρησή σας. Πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε κρίσιμες καταστάσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Όταν ήμουν 20 ετών, έχασα 50.000 δολάρια. Λίγο αργότερα συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για μια επένδυση στο μέλλον που θα με έσωσε μια περιουσία μέσα σε λίγα χρόνια.

Andrew Griffiths

5. Μην ξεχνάτε τη φήμη

Η ειλικρίνεια και η καλή φήμη είναι πολύ σημαντικές για τον επιχειρηματία: θα σας τροφοδοτήσουν. Έτσι προσέξτε όταν επιλέγετε συνεργάτες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Συνεχώς εργάζεστε στον εαυτό σας. Βάλτε τις βάσεις για μελλοντικά βήματα και προοπτικές. Να είστε υπομονετικοί. Κάνε φίλους.

Βοηθήστε τους ανθρώπους να πάρουν αυτό που θέλουν και σίγουρα θα σας δώσουν αυτό που θέλετε.

6. Μάθετε να συναισθάνομαι

Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια άλλων ανθρώπων. Σκεφτείτε όχι τον εαυτό σας, αλλά πώς να βοηθήσετε τους ανθρώπους που σας ακούν. Πριν αρχίσετε να μιλάτε, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε για τον συνομιλητή σας.