Alexei Korovin: πώς να βρείτε το έργο της ζωής σας

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε την αγάπη. Οκτώ ώρες κάθε μέρα κάνουμε αυτό που δεν μας αρέσει και πιστεύουμε ότι αυτό είναι σωστό, γιατί είναι αυτό που κάνει όλοι.

Αλλά τι γίνεται αν πηγαίνετε με τον άλλο τρόπο; Ζητήσαμε από τον Alexey Korovin να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση (δεν είναι η πρώτη φορά). Θα μιλήσει για το πώς θα βρει την καλοσύνη του, θα εγκαταλείψει το άγαμο έργο του και θα οργανώσει τη ζωή του σωστά.

Ο Alexei δημιούργησε μια μεγάλη εταιρεία (150 άτομα στην πολιτεία), αλλά απότομα άλλαξε τις προτεραιότητες και άρχισε να ταξιδεύει, να δημιουργεί ταινίες και να κηρύσσει έναν τρόπο ζωής που είναι απαλλαγμένος από κοινωνικά στερεότυπα και απαράδεκτες απαγορεύσεις. Σχετικά με τις απόψεις του για την εργασία, τα χόμπι και την αναζήτηση για τον εαυτό μας, θα μιλήσουμε παρακάτω.

Πείτε μας για το τι σημαίνει η κατανόησή σας.

– Οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίζουν τη ζωή τους σε δύο μέρη: εργασία και οτιδήποτε άλλο. Εργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε χρόνο για χρήματα και αφιερώνουμε τον υπόλοιπο χρόνο στους εαυτούς μας. Είναι σωστό αυτό; Καθόλου.

1

Κάθε στιγμή πρέπει να εκτιμηθεί, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να μάθετε να ζείτε έτσι ώστε η ζωή να είναι μια ευχαρίστηση. Δεν μπορείτε να διαιρέσετε τη ζωή σας σε δύο μέρη, μία από τις οποίες σας αρέσει και η άλλη θεωρείται δεδομένη.

Πού μελετήσατε;

– Αποφοίτησα από το Ινστιτούτο Αεροπορίας του Kharkov.

– Και τι;

– Στο ινστιτούτο, ασχολούμαι έντονα με το taekwondo και μετά την αποφοίτησή του αποφάσισα να πάω σε επαγγελματικά αθλήματα. Αποδείχθηκε ότι έγινε διπλός πρωταθλητής της Ουκρανίας. Στη συνέχεια πήγε στην Ευρώπη και πήρε το βραβείο εκεί. Αλλά ήταν ένα είδος περιποίησης. Θα μπορούσατε να προχωρήσετε περισσότερο, αλλά δεν υπήρχε πολύς στόχος. Για να κερδίσετε μετάλλια, ανταγωνίστε – γρήγορα βαρέθηκε και συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση.

– Γιατί δεν ήθελες να συνεχίσεις; Γιατί απλά δική σας επιχείρηση;

– Αυτό οφείλεται σε τραύματα από την παιδική ηλικία. Ήθελα να αποδείξω στον πατέρα μου ότι μπορώ να κάνω κάτι. Αυτά τα συγκροτήματα έδωσαν μια δυνατή εκκίνηση, σαν κινητήρα στον κώλο: δεν μπορείς να σταματήσεις, πάντα θέλεις να αποδείξεις κάτι.

“Ίσως δεν είναι τόσο κακό;”

– Είναι κακό. Ας φανταστούμε ότι σας αρέσει να ζωγραφίζετε εικόνες. Αλλά ταυτόχρονα θέλετε να γίνετε ένας σεβαστός και σεβαστός άνθρωπος. Εάν επιλέξετε την πρώτη επιλογή και ακολουθήσετε την αγαπημένη σας επιχείρηση, θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι, ακόμη και αν δεν μπορείτε να επιτύχετε σεβασμό και σεβασμό.

3

Σε μένα έτσι έχει αποδειχθεί με τις επιχειρήσεις. Έτρεξα για 20 χρόνια στο άτομο που φανταζόμουν τον εαυτό μου στο μέλλον. Και τότε κοίταξε γύρω του και συνειδητοποίησε ότι είχε τρέξει όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να γνωρίζει πού. Οι γύρω άνθρωποι θα σας θεωρήσουν ένα επιτυχημένο άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς οι ίδιοι δεν το νομίζετε.

Είχα μια εικόνα της μελλοντικής ζωής στο μυαλό μου, υπήρχε άλλος στην καρδιά μου, αλλά αποφάσισα να μην το ακούω. Και πριν από έξι χρόνια θυμήθηκα ότι από την παιδική ηλικία μου ήθελα να συνδέσω τη ζωή μου με το ταξίδι. Μόνο σε 35 χρόνια αποδείχτηκε ότι δεν ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου στις επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός ότι είμαι σε θέση να το κάνω αυτό, δεν χρειάζομαι ιδιαίτερο μυαλό γι ‘αυτό, το κύριο πράγμα είναι να μπορέσουμε να αναλάβουμε κινδύνους. Κάθε ποσοστό του κινδύνου καταβάλλεται σε μετρητά. Έτσι ήταν πάντα.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να απαλλαγείτε από τα συγκροτήματα σας το συντομότερο δυνατόν και να αρχίσετε να ζήσετε ό, τι πραγματικά θέλετε.

“Είναι δύσκολο να μην θέλετε να είστε πλούσιοι μέχρι να γίνετε πλούσιοι.”

– Ναι, έχετε δίκιο. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο μακριά θέλετε να πάτε. Όταν άρχισα να δουλεύω, είχα ήδη μια εικόνα του μελλοντικού μου στόχου – να φέρει την επιχείρησή μου σε διεθνές επίπεδο. Αλλά σταμάτησα όταν πήγα στη Ρωσία.

– Γιατί;

– Άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν είναι σωστό. Η επιθυμία αποδυναμώθηκε, ένιωσα ότι η επιχείρηση δεν φέρνει πλέον ευχαρίστηση, αλλά η ευχαρίστηση που έφερε νωρίτερα δεν ήταν πραγματική. Και άρχισα να ξεδιπλώνω.

Και θα μπορούσε να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση και να συνεχίσει να κάνει επιχειρήσεις. Ίσως στο μέλλον θα έφτανε στο διεθνές επίπεδο. Και θα το απολάμβανα, αλλά το όργωμα για αρκετά χρόνια για τη στιγμή της ευτυχίας είναι πολύ αναποτελεσματική. Πρέπει να ακούσετε την ψυχή, όχι τον εγκέφαλο.

– Πώς βρίσκετε το έργο της ζωής σας; Ακούγοντας την ψυχή, όχι τον εγκέφαλο, είναι μια πολύ αφηρημένη απάντηση.

– Συμφωνώ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λίγα εργαλεία. Αλλά είναι.

Ο πρώτος είναι ο διαλογισμός. Σας βοηθά να καταλάβετε όλα όσα κάνετε αυτή τη στιγμή.

Το δεύτερο είναι να αφήνετε τη ζώνη άνεσης όσο πιο συχνά γίνεται. Και για διαφορετικούς ανθρώπους “να προχωρήσουμε πέρα ​​από τη ζώνη άνεσης” μπορεί να σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα. Για κάποιον είναι καθημερινά να γνωρίσετε ένα νέο άτομο, για κάποιον – να σταματήσετε την εργασία και να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα κάνοντας ένα αγαπημένο πράγμα.

πώς να βρείτε το έργο της ζωής σας

Το τρίτο εργαλείο είναι η συνεχής προσπάθεια να βρεθείς. Πώς να καταλάβετε ότι έχετε βρει το έργο της ζωής σας; Είναι πολύ απλό: αρχίζετε kayfovat κάθε στιγμή, όταν είναι απασχολημένος με αυτό. Μόλις σκοντάψετε για αυτήν την κατάσταση, έχετε έρθει στο σημείο που το χρειάζεστε.

– Και ποια είναι η θέση στην ιδέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης;

– Τι κάνει το πανεπιστήμιο; Προετοιμάζει ένα επάγγελμα για εμάς. Και, για παράδειγμα, από 10-15 θέματα μας ενδιαφέρει μόνο ένα, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με όλους τους άλλους. Μου φαίνεται ότι ένα άτομο πρέπει να μελετήσει όλη τη ζωή του, αλλά όχι για χάρη της μελλοντικής εμπειρίας ή της γνώσης, αλλά απλά να μάθει για χάρη της μάθησης. Απολαύστε τη διαδικασία.

Το Πανεπιστήμιο είναι στρατός για την εργατική τάξη. Σας κάνει ένα ακόμα μικρό στροφί σε ένα τεράστιο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε πιο αποτελεσματικά. Δοκιμάστε τα πάντα στην πράξη, κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας από τα λάθη σας.

Καταλαβαίνω πώς όλα ακούγονται από το εξωτερικό. Ακούγεται τρελός ακόμη και για εκείνο που ήμουν πριν από αρκετά χρόνια. Αλλά είναι αλήθεια.

– Ας εξετάσουμε μια άλλη κατάσταση. Έχω κάποια αγαπημένα πράγματα να κάνω. Πώς να επιλέξουν ένα;

– Και γιατί να επιλέξω ένα πράγμα;

“Λοιπόν, αν αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε μια επιχείρηση, τότε θα γίνετε καλύτερος σε αυτό.”

“Καλύτερα για ποιον;”

– …

– Γιατί να επιλέξετε; Εάν σας αρέσουν μερικές περιπτώσεις, μπορείτε kayfuesh από κάθε ένα από αυτά, είναι λογικό να κάνει μια επιλογή; Δεν θα γίνεις πιο ευτυχισμένος, αλλά μάλλον θα είσαι στο σπασμένο κατώφλι.

– Μάλλον, θέλουν απλώς να είναι πιο σημαντικοί και υψηλότεροι στην κοινωνία.

– Μια φορά κι έναν καιρό στην αγορά γνώρισα έναν πωλητή ξηρών καρπών. Όταν τον γνώρισα, είχα την αίσθηση ότι δεν ήταν άγιος, αλλά ήταν ήδη πολύ κοντά σε αυτό. Κάνει το αγαπημένο του πράγμα. Δεν ενδιαφέρεται για το ότι το αγαπημένο του πράγμα δεν εκτιμάται ιδιαίτερα στην κοινωνία. Πωλεί καρύδια, επικοινωνεί με τους πελάτες και είναι χαρούμενος.

Φανταστείτε αν στην παιδική του ηλικία αναγκάστηκε να σκεφτεί ότι πρέπει να είστε σεβαστός μέλος της κοινωνίας, να έχετε πολλά χρήματα και ένα κύρος επάγγελμα. Θα ήταν ευτυχής τώρα;

FullSizeRender 7

Είχα επίσης τέτοιες σκέψεις νωρίτερα. Όταν δούλευα για ώρες σε ένα γάντζο για το MixBag. Σκέφτηκα: “Γιατί ξοδεύω χρόνο και το διευθυντικό μου εγκεφάλου σε κάποιο είδος γάντζου;”. Και τότε συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει να το κάνω.

Δεν με νοιάζει πόσα χρήματα κάνω. Το κύριο πράγμα είναι ότι μου αρέσει αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Όταν κάνετε ό, τι θέλετε, η επιτυχία και τα χρήματα θα σας καλύψουν αργά ή γρήγορα.

Απλά μην κάνετε τα χρήματα τον κύριο στόχο της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να γίνετε δούλος τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Εάν ένα άτομο διώκεται διαρκώς από την επιθυμία του να πλουτίσει ή από το φόβο του να καταστραφεί, γίνεται σκλάβος. Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχει, δεν θα είναι ποτέ χαρούμενος.

Τώρα κερδίζω περισσότερα χρήματα από ό, τι μπορώ να περάσω. Παρόλο που μπορείτε να τα ξοδέψετε πάντα. Απλά δεν χρειάζομαι ένα νέο διαμέρισμα, ένα αυτοκίνητο, ρούχα και άλλα πράγματα. Πρέπει συνεχώς να παρακολουθούνται και να φροντίζονται. Απλώς γίνονται σκουπίδια.

Και εξακολουθώ να νιώθω σαν να γίνω σκλάβος στα χρήματα. Νομίζω πώς να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα, από πού να το επενδύσετε, να επενδύσετε. Καταλαβαίνω ότι σπαταλάω χρόνο σε άχρηστες σκέψεις, αλλά δεν μπορώ να το βοηθήσω.

Το να έχεις πολλά χρήματα δεν είναι τόσο κακό. Το κυριότερο είναι ότι δεν μετατρέπονται σε ζυγό, το οποίο θα πρέπει να περάσει από τη ζωή. Και αυτό συμβαίνει συχνότερα.

– Ως άτομο που φροντίζει για την οικογένειά του, παραιτείται από τη δουλειά του και κάνει ό, τι του αρέσει;

– Όπως και κάθε άλλο. Στην κατανόησή μου, οικογένεια = αγάπη και υποστήριξη. Για παράδειγμα, ο σύζυγος αποφάσισε να φύγει με αγάπη και να αρχίσει να παράγει σφουγγαρίστρες. Ονειρευόταν πάντα για αυτό και θέλει να αφιερώσει αυτή τη ζωή. Έτσι, αυτή τη στιγμή, ενώ κάνει το αγαπημένο του πράγμα και δεν θα φέρει χρήματα, η γυναίκα πρέπει να στηρίξει την οικογένεια.

Δεν λειτουργεί; Έτσι, τη νύχτα, μετά από μια μέρα στο εργαστήριο, πρέπει να πάτε και να ξεφορτώσετε τα αυτοκίνητα. Έτσι είναι. Όταν δύο άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον, πρέπει να υποστηρίξουν, ή στην περίπτωση αυτή αγάπη; Δεν πρέπει να υπάρχουν ρόλοι: κερδίζω χρήματα και πηγαίνετε σπίτι. Αυτό είναι ηλίθιο.

Το μοντέλο της οικογένειας που κάθεται στο κεφάλι μας είναι πολύ περίεργο. Ο σύζυγός της αράζει στην εργασία, κερδίζει χρήματα για οικογενειακή διαβίωση και υποσυνείδητα σκέφτεται: “Κερδίζω χρήματα όλη μέρα, θυσιάζω τον εαυτό μου και δεν πλένει ούτε τα πιάτα / καθαρισμένο ή μαγειρεμένο δείπνο”. Μπορεί να μην το πει αυτό, αλλά στο κεφάλι του θα γεννηθούν παρόμοιες σκέψεις.

Και όταν και οι δύο κάνετε ένα αγαπημένο πράγμα και υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, η οικογένεια θα είναι αυτό που πρέπει να είναι – ευτυχία.

– Λάβετε επιτέλους λίγα λόγια για το πώς να φτιάξετε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

– Πρέπει να κάνουμε για τον εαυτό μας και για τους ανθρώπους. Όχι για κάποιο εφήμερο μελλοντικό σκοπό και σίγουρα όχι για χάρη χρημάτων.