Εργασίες: Αντρέι Γκρομοζίντ, πιλότος της Boeing

Τι κάνεις στο έργο σου;

Είχα ένα όνειρο να γίνω πιλότος από την ηλικία των πέντε. Και ένα μεγάλο πολιτικό αεροσκάφος. Ονειρευόμουν να πετάω το IL-86, ανεβαίνοντας 300 άτομα στον ουρανό. Το δεύτερο μέρος αυτού του ονείρου έγινε πραγματικότητα: στις Boeing μας 767 – 336 έδρες. Αλλά για το πρώτο σοβιετικό airbus δεν είχε χρόνο να πετάξει: πετώντας την ηλικία του έληξε.

Αλλά πρώτα υπήρξε μια μακρά μελέτη: Αποφοίτησα από το Sasovo Flight School, και στη συνέχεια από την Ulyanovsk Higher Aviation School.

Ο ουρανός εμπνέει!

Τώρα έχω πρόσβαση σε δύο τύπους αεροσκαφών – Boeing 757 και Boeing 767 – και παραδίδω επιβάτες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Andrei Gromozdin, ο πιλότος της Boeing
Ο Αντρέι ονειρευόταν να γίνει πιλότος από την παιδική ηλικία

Υπάρχουν γυναίκες πιλότοι;

Ναι. Παρόλο που ήταν δύσκολο για τις γυναίκες να εισέλθουν σε αυτό το επάγγελμα. Υπήρξε ένα είδος σοβινιστικής προσέγγισης, αλλά τώρα η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο.

Στη χώρα μας, το ποσοστό των γυναικών πιλότων είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι στον κόσμο, αλλά είναι σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες. Γνωρίζω, για παράδειγμα, ότι η αεροπορική εταιρεία κυριαρχεί στην Aeroflot, ενώ στην UTair υπάρχει και μια γυναίκα πιλότος.

Είναι δύσκολο για έναν πιλότο να βρει δουλειά σήμερα;

Σήμερα είναι πολύ δύσκολο. Στην αεροπορία, όπως και σε άλλες περιοχές, όλα αναπτύσσονται σύμφωνα με το ημιτονοειδές. Άλλα τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, υπήρχε μια έλλειψη πιλότων: Απόφοιτος σχολεία να βρουν εύκολα εργασία και θα μπορούσε να κάνει ιλιγγιωδώς- γρήγορη καριέρα, όχι η εταιρεία επέλεξε τους πιλότους, και οι πιλότοι – Ομάδα.

Σήμερα, η αντίστροφη κατάσταση και ο αριθμός των κενών θέσεων στην αγορά τείνει στο μηδέν. Οι κατώτεροι που απολύονται και συντομεύονται συμφωνούν σχεδόν σε οποιαδήποτε εργασία πτήσεων, έτσι ώστε να μην χάσουν τα προσόντα τους. Μετά από έναν πιλότο, έξι μήνες μετά το διάλειμμα, απαιτούνται επιπρόσθετοι έλεγχοι, ένα έτος αργότερα – εκπαίδευση, και μετά από πέντε όλα πρέπει να ξαναρχίσουν.

Ποιες ιδιότητες πρέπει να έχει ένας πιλότος;

Το πιο σημαντικό είναι η επιθυμία για συνεχή βελτίωση και η συνεχής επιθυμία για μάθηση.

Το επάγγελμα είναι πολύ δυναμικό. Τα πάντα εξελίσσονται γρήγορα: ξεκινώντας από την τεχνολογία, τους κανόνες πτήσης, τις μεθόδους εργασίας και τελειώνοντας με τα έγγραφα που ρυθμίζουν τις πτήσεις. Αξίζει λίγο να χαλαρώσετε και ήδη ξεφύγετε από το περίγραμμα της σύγχρονης αεροπορίας.

Οι άλλες ιδιότητες, νομίζω, είναι ξεκάθαρες από το περιεχόμενο του επαγγέλματος: τεχνικό γραμματισμό, αντοχή στο στρες, ικανότητα εργασίας σε μια ομάδα και γνώση ξένων γλωσσών.

Είναι οι ρωσικές πιλότοι σε ζήτηση στην παγκόσμια αγορά;

Τώρα υπάρχει τεράστια ζήτηση για πιλότους στον κόσμο, ειδικά στην Ασία. Υπάρχει αεροπορία σε άνοδο: τα αεροσκάφη αγοράζονται τόσο πολύ που απλά δεν έχουν το χρόνο να προετοιμάσουν τους πιλότους τους. Φαίνεται, γιατί εκείνοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά εδώ, δεν πηγαίνουν εκεί;

Αλλά και στο εξωτερικό, είναι αρκετά δύσκολο. Για παράδειγμα, στην Κίνα πολύ αυστηρά ιατρικά κριτήρια, σε άλλες χώρες μπορεί να υπάρχει τοπική ιδιαιτερότητα κατά την εκτέλεση πτήσεων και επιλογής, κάτι που δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Επίσης, δεν είναι όλοι έτοιμοι να φύγουν για να εργαστούν σε άλλη χώρα ή να εργάζονται σε βάρδιες, ξοδεύοντας μια εβδομάδα στο σπίτι εβδομάδα ή ακόμα λιγότερο.

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για τη ζήτηση για το επάγγελμα
Ο πιλότος πρέπει να βελτιώνει συνεχώς και να μαθαίνει νέα πράγματα.

Παρ ‘όλα αυτά, αρκετοί πιλότοι εργάζονται στο εξωτερικό – από συν-πιλότους σε εκπαιδευτές.

Οι πιλότοι έχουν επαγγελματικούς φόβους;

Υπάρχει ένα ρητό:

Δεν υπάρχουν γενναίοι παλιοί πιλότοι.

Οι φόβοι είναι εγγενείς σε όλους. Αλλά ο χειριστής είναι επαγγελματίας για να αντιμετωπίσει το άγχος και την άμεση αδρεναλίνη σε ένα εποικοδομητικό κανάλι. Ο επιβάτης μπορεί να πέσει σε αδράνεια ή σε τακτοποίηση και ο χειριστής σε οποιαδήποτε μη τυποποιημένη κατάσταση πρέπει να λάβει ορθολογικές αποφάσεις για την ασφαλή παράδοση επιβατών από το σημείο Α στο σημείο Β.

Αυτός είναι ο πολύ διαβόητος ανθρώπινος παράγοντας. Και πιο συχνά έχει θετικό αντίκτυπο. Διαφορετικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πιλότοι είχαν ήδη αντικατασταθεί από ρομπότ. Χάρη στον ανθρώπινο παράγοντα απέναντι σε σχεδιαστές, δοκιμαστές, μηχανικούς, προσωπικό εδάφους, αεροσυνοδούς και πιλότους, εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά εισέρχονται με ασφάλεια και άνετα στους προορισμούς τους.

Πώς οι χειριστές αεροπορικών συγκρούσεων και άλλα τραγικά γεγονότα επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση των πιλότων;

Είναι καθαρά ανθρώπινο, είναι δύσκολο. Αλλά προσπαθούμε να αφηρηθούμε. Μετά από όλα, αν πάρετε στην καρδιά κάθε ατύχημα που βλέπετε στο δρόμο, τότε είναι καλύτερα να μην οδηγείτε με αυτοκίνητο.

Στην αεροπορία, όλοι, ακόμα και το μικρότερο περιστατικό, γίνονται αντικείμενο λεπτομερούς ανάλυσης. Πρόκειται για μια καθημερινή επιμελή εργασία για τη βελτίωση της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών. Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας είναι προφανή. Αν πριν από 40-50 χρόνια το αεροπορικό δυστύχημα ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός, σήμερα κάθε τέτοια εκδήλωση είναι ένα έκτακτο γεγονός, το οποίο αφιερώνεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και τα κυριότερα ζητήματα ειδήσεων.

Ως εκ τούτου, παρά τα πάντα, η αεροπορία είναι ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος να μετακομίσετε στο διάστημα. Για να μειωθούν οι μηδενικοί κίνδυνοι στη λειτουργία τεχνικών μέσων, δυστυχώς, είναι αδύνατο. Επειδή δεν μπορείτε να παρέχετε τα πάντα εκ των προτέρων και το περιβάλλον είναι μερικές φορές απρόβλεπτο.

Αστροναύτες πριν από την πτήση βλέποντας “Λευκό Ήλιο της Ερήμου”. Και ποιες τελετουργίες και δεισιδαιμονίες έχουν οι πιλότοι;

Πολλοί πιλότοι είναι προληπτικοί. Ο καθένας έχει τις δικές του δεισιδαιμονίες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ράψετε τίποτα πριν από την πτήση, δεν μπορείτε να πείτε εκ των προτέρων, «Θα πετάξει εκεί και στη συνέχεια σε τόσο πολύ» ( «Σχεδιάζουμε να …»), θα πρέπει να πάρετε το αεροπλάνο μόνο δεξιόστροφα και ούτω καθεξής. Σχετικά με αυτό, καθώς και την επαγγελματική λαογραφία, μπορεί κανείς να υπερασπιστεί μια διατριβή.

Αλλά η πιο κοινή δεισιδαιμονία – οι πιλότοι δεν θέλουν να πουν τη λέξη “τελευταίο”. Χρησιμοποιήστε κάθε ευφημισμό – “ακραία”, “τελική”, αλλά όχι “τελευταία”. Για μένα είναι επίσης κολλημένη – προσπαθώ να μην χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη σε σχέση με την εργασία. Αλλά στη συνηθισμένη ζωή αγωνίζομαι με τον εαυτό μου και λέω ήρεμα “Ποιος είναι ο τελευταίος στη σειρά;” Ή “Τελευταία μέρα της εβδομάδας”.

Ποια είναι η θέση του χώρου εργασίας σας;

Περίπου έτσι.

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για το χώρο εργασίας
Καμπίνα Boeing 767

Άποψη από το πιλοτήριο

Με την αναχώρηση του μηχανικού πτήσης στο πιλοτήριο του πληρώματος πτήσης, παρέμειναν δύο πιλότοι. Πιο συγκεκριμένα, όπως αστείο, πέντε: δύο ζωντανούς και τρεις αυτόματοι πιλότοι. Οι πιλότοι ξεκινούν με το χέρι και σε ένα προκαθορισμένο υψόμετρο συμπεριλαμβάνουν αυτόματο πιλότο που κάνει όλη τη δουλειά για να σταθεροποιήσει περαιτέρω την πτήση και να εκτελέσει ένα δρομολόγιο στο τρένο. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της φάσης προσέγγισης ή καθόδου (όπως σε ποια εταιρεία γίνεται δεκτή), ο πιλότος αποσυνδέει τον αυτόματο πιλότο και επαναλαμβάνει τον έλεγχο.

Στο στάδιο της πτήσης διαδρομής, οι ευθύνες μεταξύ των πιλότων κατανέμονται ως εξής. Πριν από την πτήση, καθορίζεται ποιος θα είναι ο πιλότος πιλότος και ποιος είναι ο πιλότος παρακολούθησης.

  • Η πιλοτική πτήση ελέγχει όλες τις παραμέτρους πτήσης, εξετάζει τα όργανα, είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να παρέμβει στον έλεγχο και να μεταβεί σε χειρωνακτικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, όλη η σκληρή δουλειά γίνεται με αυτοματοποίηση. Έχουμε, για παράδειγμα, κάτω από την καμπίνα υπάρχει ένα ολόκληρο rack server με μια δέσμη εξειδικευμένων υπολογιστών. Εκτελούν το έργο του πλοηγού και του μηχανικού πτήσης, αφήνοντας τους πιλότους να ελέγχουν μόνο.
  • Το πιλοτικό πιλότο (ραδιοεπικοινωνία) διεξάγει ραδιοεπικοινωνία, γεμίζει χαρτιά και επίσης παρακολουθεί τις συσκευές.

Πίνακα ελέγχου

Και οι δύο πιλότοι έχουν σχεδόν το ίδιο προσόν, διότι, εκτός από τους δύο, κανείς δεν θα τους βοηθήσει στην καμπίνα. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο διοικητής έχει περισσότερη ευθύνη και την τελευταία λέξη στη λήψη αποφάσεων. Η αλληλεπίδραση μεταξύ πιλότων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην ασφάλεια των πτήσεων, ολόκληρη η επιστήμη είναι γι ‘αυτό – η διαχείριση των πόρων του πληρώματος (CRM).

Προσόντα πιλότων
Και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους έχουν σχεδόν το ίδιο προσόν

Προηγουμένως, λειτουργούσε η επονομαζόμενη σταθερή τεχνολογία πληρώματος, όταν η σύνθεση της δεν άλλαζε. Οι άνθρωποι συνεχώς πέταξαν μαζί και, φυσικά, έπρεπε να γνωρίσουν και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον καλά. Υπήρχε ακόμη και μια τέτοια έννοια – “πλήρωμα πτήσης”.

Τώρα οι απολύτως διαφορετικές τεχνολογίες της εργασίας (SOP), και τα αεροπλάνα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην έχει σημασία ποιος κάθεται στη συνέχεια: άντρας ή γυναίκα, ρώσικα, κινέζικα ή αραβικά. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσουμε αυστηρά την τεχνολογία. Όλα, μέχρι πρότυπες φράσεις, είναι αυστηρά τυποποιημένα.

Στις περισσότερες εταιρείες υπάρχει συνεχής εναλλαγή του πληρώματος. Με τον οποίο θα πετάξετε αύριο, εξαρτάται κατά καιρούς από τον υπολογιστή, ο οποίος προγραμματίζει το πρόγραμμα εργασίας των πληρωμάτων.

Τι gadgets χρησιμοποιούν οι πιλότοι;

Για έναν πιλότο, είναι αρκετό ένα τυποποιημένο gadget – είναι το iPad. Συνήθως, το iPad Air 2 και παραπάνω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι προμηθευτές λογισμικού αεροναυπηγικής προσανατολίζονται στο OS X.

Το δισκίο εκδίδεται από την εταιρεία. Για αυτόν στην καμπίνα υπάρχει μια ειδική πιστοποιημένη στερέωση, η οποία σας επιτρέπει να την χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης. Στην ταμπλέτα μόνο ό, τι χρειάζεστε για εργασία: χάρτες, λογισμικό για υπολογισμούς, βιβλιοθήκη. Τίποτα δεν είναι περιττό. Δεν μπορούμε να πάρουμε και να παραδώσουμε κάτι. Αυτή είναι η ευθύνη του διαχειριστή, στα χέρια του οποίου βρίσκονται όλες οι ρυθμίσεις.

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για τα gadgets

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέρνω μαζί μου ένα άλλο iPad για προσωπικούς σκοπούς. Κάποιος προτιμά ένα φορητό υπολογιστή και κάποιος διαχειρίζεται μόνο το τηλέφωνο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαβάσετε ή να δείτε, και επίσης να διατηρείτε επαφή με το σπίτι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας με συγγενείς σε επαγγελματικό ταξίδι, εκτός από το Διαδίκτυο.

Υπάρχει χώρος για χαρτί στο έργο σας;

Ναι, και πολλά: πλοήγησης υπολογισμού της πτήσης (ΚΑΠ), ενημέρωση καιρικές συνθήκες (Τρέχουσες καιρικές συνθήκες και προβλέψεις), χάρτες καιρού, μια περίληψη των επειγόντων μηνυμάτων των πληρωμάτων (ΝΟΤΑΜ), τα έγγραφα σχετικά με το ωφέλιμο φορτίο (φύλλο Ενοποιημένη-φόρτωσης, ο κατάλογος των επιβατών σχετικά με τις πληροφορίες φορτίου) , πρόσθετα έγγραφα. Η δέσμη αφήνει ένα κιλό για ενάμισι χρόνο.

Οι εταιρείες μετακινούνται σταδιακά σε τεχνολογία χωρίς χαρτί, αλλά αυτή η διαδικασία είναι πολύ αργή, διότι στην αεροπορία τα πάντα πρέπει να ελέγχονται και να αντιγράφονται πολλές φορές.

Για παράδειγμα, ο υπολογισμός διάγραμμα (που ονομάζεται ΚΑΠ) Σήμερα διεξάγεται σε έναν υπολογιστή με τη χρήση ειδικού λογισμικού, αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης γιορτάζουμε έντυπη μορφή του, είτε ότι ο υπολογιστής υπολογίζεται, η πραγματική απόδοση. Εάν υπάρχουν ασυμφωνίες, απαιτείται πρόσθετος έλεγχος. Όπως ανέφερα παραπάνω, ο πιό επικυρωμένος πιλότος ασχολείται με χαρτί.

Έλεγχος πιλότου
Η χαρτογράφηση γίνεται κυρίως από τον πιλοτικό έλεγχο

Πώς οργανώνετε το χρόνο σας;

Όλα εξαρτώνται από την εποχή και την αεροπορική εταιρεία. Οι χειμερινές εργασίες είναι λιγότερες, το καλοκαίρι περισσότερο. Επιπλέον, κάθε εταιρεία πετάει για ορισμένες αποστάσεις, και αυτό χτίζει ένα χρονοδιάγραμμα.

Τα μεγάλα αεροσκάφη όπως το Boeing 777 και το Boeing 767, κατά κανόνα, εκτελούν μεγάλες πτήσεις. Για παράδειγμα, 12 ώρες πετούν από τη Μόσχα στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου νοικιάζετε το αεροπλάνο σε άλλο πλήρωμα. Πετούν πίσω στη Μόσχα και έχετε ανάπαυση μία ή τριών ημερών. Και έτσι σε έναν κύκλο. Αυτό ονομάζεται “αγώνας ρελέ”.

Μπορείτε να πετάξετε στο “δαχτυλίδι”. Είναι όταν πετάτε έξω από μια πόλη, τότε επισκέπτεστε μερικές άλλες, τότε επιστρέφετε. Για παράδειγμα, Ekaterinburg – Πουκέτ – Νοβοσιμπίρσκ – Καμράν – Βλαδιβοστόκ – Μπανγκόκ – Μόσχα.

Αν μιλάμε για αεροπλάνα μικρής χωρητικότητας, τότε οι πιλότοι σχεδόν καθημερινά πηγαίνουν στη δουλειά, εκτελώντας σύντομες πτήσεις αντιστροφής. Υπάρχουν πολύ λίγα ταξίδια, όλες οι πτήσεις αρχίζουν και τελειώνουν στο σπίτι.

Τι κάνει το πλήρωμα κατά τη διάρκεια των αγώνων;

Ποιος από: κάποιος κοιμάται, κάποιος παρακολουθεί τηλεόραση, κάποιος στο γυμναστήριο ή στην πισίνα περπατά. Η παρουσία ενός προσομοιωτή, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ σημαντική για εμάς κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου.

Εάν βρισκόμαστε στο “ρελέ”, τότε εξαρτάται πολύ από την πολιτική της εταιρείας και την κατάσταση στη χώρα υποδοχής. Εάν είναι ασφαλές, μπορείτε να πάτε στην παραλία ή να πάτε για ψώνια. Αν υπάρχει χρόνος, επισκεφθείτε τα τοπικά αξιοθέατα. Αλλά δεν μπορείτε να πίνετε αλκοόλ και να κάνετε κάποια ακραία ανάπαυση.

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ τον χουλιγκανισμό στο σκάφος;

“Hooligan” στο σκάφος είναι πάντα για έναν λόγο – αλκοόλ. Καθώς πετάμε στις τουριστικές κατευθύνσεις, αντιμετωπίζουμε αρκετά συχνά αυτό. Υπήρχαν ακόμη και περιπτώσεις κατά τις οποίες έπρεπε να είναι δεμένο. Ταυτόχρονα, το πλήρωμα καμπίνας ή άλλοι επιβάτες έπρεπε να ηρεμήσουν τους πότες.

Οι πιλότοι σε κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την καμπίνα.

Τώρα, λόγω των αυστηρότερων ευθυνών και λόγω της δημοσιότητας, τα περιστατικά με χουλιγκανισμό στο σκάφος είναι λιγότερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα συμβούλευα σε κανέναν να πιει στο πλοίο. Η ίδια η πτήση είναι ένα φορτίο στο σώμα (ο αέρας είναι ξηρός, η πίεση είναι χαμηλή), μην αφυδατώνετε και φορτώνετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο. Κατά την άφιξη, μπορείτε να φτάσετε σε ένα άνετο περιβάλλον και χωρίς διοικητικές και ποινικές συνέπειες.

Πώς αντιμετωπίζετε το jetlag;

Είμαστε λίγο πιο εύκολοι από τους επιβάτες, για παράδειγμα. Φτάνετε τόσο κουρασμένοι που πηγαίνετε στο κρεβάτι και πηγαίνετε στο κρεβάτι.

Είναι πιο δύσκολο να αναγκάσετε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί πριν από την πτήση, ειδικά αν έχετε περάσει λίγο χρόνο στη λειτουργία “ξυπνήστε τη νύχτα”. Απλά να ξαπλώνετε και να κοιμηθείτε την ημέρα είναι πολύ δύσκολη. Μετά από όλα, όπως γνωρίζετε, η κόπωση συσσωρεύεται και η ανάπαυση, δυστυχώς, όχι. Είναι αδύνατο να κοιμηθείτε για το μέλλον, αλλά μπορείτε να κουραστείτε με πολλές προμήθειες.

Andrei Gromozdin, ο πιλότος της Boeing, για τα υπόλοιπα
Andrei Gromodzin: “Είναι αδύνατο να κοιμηθούμε για το μέλλον”

Είναι πιο δύσκολο όχι με την αλλαγή της λειτουργίας ύπνου, αλλά με ένα σπασμένο χρονοδιάγραμμα διατροφής. Ο ύπνος ανακατασκευάζεται αρκετά γρήγορα, αλλά το στομάχι είναι πολύ πιο αργό. Επομένως, τη νύχτα, αυτό συμβαίνει, απίστευτα πεινασμένο και αντίστροφα, οι απολαύσεις το απόγευμα δεν προκαλούν ενθουσιασμό.

Τι βρίσκεται στην τσάντα σας;

Έχω τρεις σακούλες.

Το ένα είναι μικρό. Το χρησιμοποιώ σε πτήσεις αντιστροφής. Υπάρχουν πολλά στυλό, δείκτες, χάρακα, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ένα iPad, ένα γιλέκο σήματος, μια θερμοσκληρυνόμενη φιάλη και ξήρανση. Με βοηθούν να πολεμήσω με τον ύπνο. Κάποιος φέρνει σπόρους γι ‘αυτό, κάποιος είναι ένας χειροκίνητος διαστολέας, ξηραίνομαι.

Αν αυτό το «ρελέ» για μια ημέρα ή δύο, στη συνέχεια, να πετάξει μαζί μου μια μικρή βαλίτσα με δύο τμήματα: για το χαρτί και το πιο σημαντικό ένδυσης (τι πρέπει να πάμε για δείπνο και στη θάλασσα). Αν ένα μακρύ ταξίδι, είτε μέσω διαφορετικές κλιματικές ζώνες (υπάρχουν πτήσεις από μείον 35 έως συν 35), μου «ανατροπή» βόλτες τσάντα στην κορυφή της βαλίτσας, η οποία έχει ήδη τα πάντα – από την θερμική εσώρουχα στο φως παντόφλες.

Ποιο μέρος παίζει το άθλημα στη ζωή σας;

Οι πιλότοι περνούν ετησίως VLEK – επιτροπή εμπειρογνωμόνων ιατρικών πτήσεων. Πρόκειται για μια αρκετά αυστηρή φυσική εξέταση: πέντε σημαντικοί ειδικοί συν ένα καρδιογράφημα, μελέτες και αναλύσεις. Μετά από 40 χρόνια διεξάγονται επιπρόσθετες μελέτες και μετά από 55 εξετάσεις εξετάζονται γενικά στο νοσοκομείο.

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για τον αθλητισμό
Ο χειριστής πρέπει πάντα να έχει τη μορφή

Για να περάσετε VLEK, πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας σε φόρμα. Επιπλέον, μετά από πτήσεις, όταν κάθονται μερικές φορές στη σειρά 12 ώρες, ο οργανισμός χρειάζεται απλά σωματική δραστηριότητα. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να συμμετάσχετε σε ομαδικά αθλήματα. Εγώ, για παράδειγμα, αγάπη χόκεϊ, αλλά ποιος χρειάζεται έναν παίκτη που είναι συνεχώς σε επαγγελματικά ταξίδια; Ως εκ τούτου, ασχολούμαι με την ικανότητα: τζόκινγκ, κολύμβηση, περπάτημα, αν δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες – χρέωση με ηλεκτρονικό εκπαιδευτή στο δωμάτιο.

Πηγαίνετε ιατρική εξέταση προ-ταξιδιού;

Στη Ρωσία, αυτός ο αναχρονισμός εξακολουθεί να παραμένει, αν και σε όλο τον κόσμο αυτό έχει χαθεί εδώ και καιρό.

Νομίζουμε με κάποιο τρόπο ότι χωρίς αυτό ο καθένας θα αρχίσει να πετάει μεθυσμένος ή κάτω από τα ναρκωτικά. Ωστόσο, οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας γνωρίζουν πλήρως το βαθμό ευθύνης τους και κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει στο επάγγελμα.

Είναι αλήθεια ότι …

1. Καφές και τσάι στο σκάφος είναι καλύτερο να μην πίνετε, επειδή το νερό στο αεροπλάνο είναι κακής ποιότητας και γεμισμένο με χημικά προϊόντα;

Ο Andrey Gromozdin, πιλότος της Boeing, για τα τρόφιμα επί του σκάφους

Το νερό δεν είναι πραγματικά το ίδιο όπως στη γη. Πρώτον, λόγω χαμηλής πίεσης βράζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αλλά πριν από το βράσιμο του νερού ποτέ δεν φέρεται για λόγους ασφαλείας. Είναι απίθανο ότι θα σας αρέσει, αν ένας γείτονάς σας χτυπήσει κατά λάθος απότομο βραστό νερό.

Δεύτερον, η αντίληψη γεύσης σε υψηλό υψόμετρο στους ανθρώπους είναι εντελώς διαφορετική. Με άλλο τρόπο, αντιλαμβάνονται τα άλατα και τα οξέα. Γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να πίνουν χυμό ντομάτας στο αεροπλάνο. Η αντίληψή του είναι σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με το έδαφος, αλλά η γεύση του τσαγιού ή του καφέ μπορεί να φαίνεται λάθος.

Όσον αφορά την καθαρότητα του νερού επί του σκάφους, παρακολουθείται αυστηρά. Τα δοχεία για αυτό πλένονται τακτικά και ο ανεφοδιασμός γίνεται με ειδική μηχανή υπό στενή εποπτεία των μηχανικών.

2. Οι πιλότοι και οι επιβάτες έχουν διαφορετική τροφή;

Κατά κανόνα, ναι. Επιπλέον, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης έχουν επίσης διαφορετική τροφή. Και πάλι, όλα είναι για λόγους ασφαλείας. Δεν μπορείτε να το αφήσετε αυτό, αφού τρώτε το ίδιο πράγμα, και οι δύο πιλότοι παίρνουν δυσπεψία ή κάποιο είδος τροφικής αλλεργίας.

Αλλά μην ανησυχείτε, η ποιότητα και το περιεχόμενο της τροφής των πιλότων είναι περίπου το ίδιο όπως και για τους επιβάτες. Το ίδιο ψάρι, κοτόπουλο, κρέας.

3. Εάν, κατά τη διάρκεια μιας ήσυχης πτήσης, η λυχνία “Ασφαλείς ζώνες ασφαλείας” ανάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πιλότος ξεχάστηκε απλά να τον απενεργοποιήσει;

Συμβαίνει και κάτι τέτοιο. Αλλά σπάνια. Οι αγωγοί είναι πάντα στην καμπίνα, θα παρατηρήσουν αυτό και θα ρωτήσουν τι είναι το θέμα.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι οδηγοί γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα ξεκινήσει στροβιλισμό (πιθανές ζώνες αναταραχής που ορίζονται σε ειδικές χάρτες μας), και μπορεί εκ των προτέρων, λεπτά 10-20, για να ανάψει μια λάμπα με σκοπό την προστασία των επιβατών.

4. Ο συνοδός μπορεί να εισέλθει στο θάλαμο διακυβέρνησης μόνο με ειδικό κωδικό πρόσβασης;

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για την είσοδο στο πιλοτήριο του πιλότου

Ναι. Επιπλέον, μόνο ο ανώτερος υπάλληλος πτήσης μπορεί να εισέλθει. Πριν από κάθε πτήση συμφωνείται η σειρά εισόδου στην καμπίνα. Χωρίς σήμα υπό όρους, δεν θα σας αφήσουμε να εισέλθετε.

Επιπλέον, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με βιντεοεπιτήρηση, οπότε καταλαβαίνουμε αμέσως ποιοι και τι έρχονται.

5. Είναι ο πιλότος πάντα ντυμένος με στολή;

Και ναι και όχι. Ναι, εάν κάνετε μια πτήση με επιβάτες. Και εδώ όλα είναι αρκετά αυστηρά. Για παράδειγμα, σε μία από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκα, μου επιβλήθηκε σοβαρό πρόστιμο λόγω έλλειψης ανώτατου ορίου. Έκανα παράκαμψη γύρω από το αεροπλάνο χωρίς καπάκι – μείον 25% του μισθού.

Όχι, αν η πτήση είναι πλοίο. Στη συνέχεια μπορείτε να πετάξετε σε απλά πολιτικά ρούχα.

Επιπλέον, ορισμένες απαιτήσεις για την εμφάνιση του αερολιμένα. Για παράδειγμα, στην Μπανγκόκ, δεν θα επιτρέπεται στον πιλότο χωρίς στολή να εισέλθει στο αεροσκάφος, ποια έγγραφα δεν εμφανίζονται.

Ακόμη και ένα διασκεδαστικό συμβάν. Ένας από τους πιλότους δεν ήρθε σε μορφή χρόνου από τα ρούχα. Τι πρέπει να κάνω; Μην περιμένετε μέχρι να πλυθεί και να χτυπήσει, αποσύροντας την πτήση. Έπρεπε να πάω στον πρώτο πιλότο, να αφαιρέσω τη φόρμα, να το δώσω στον πιλότο. Έπεσε τον εαυτό του και έπειτα χάθηκε κι αυτός.

6. Οι χειριστές δεν ακούνε τα χειροκροτήματα των επιβατών;

Andrei Gromozdin, πιλότος της Boeing, για τα χειροκροτήματα των επιβατών

Έχουμε μια θωρακισμένη πόρτα στην καμπίνα, σχεδόν τίποτα δεν ακούγεται μέσα από αυτό. Συνήθως, οι αγωγοί λένε αργότερα ότι οι επιβάτες χτυπούν, δίδοντας ευχαριστίες. (Παρεμπιπτόντως, αν σας άρεσε η πτήση, γράψτε λίγα λόγια γι ‘αυτό στο φύλλο ανατροφοδότησης ή στην ιστοσελίδα της εταιρείας.) Όσοι προσπάθησαν για εσάς θα είναι ευχαριστημένοι.)

Εγώ ο ίδιος άκουσα χειροκροτήματα δύο φορές. Μόλις υπήρχε πλήρης πτήση παιδιών – οι πιο ευγνώμονες επιβάτες. Και το δεύτερο, όταν πετάξαμε στη Βουλγαρία και δύο ώρες ήταν στην περιοχή αναμονής λόγω κακοκαιρίας. Κάθισαν από τη δεύτερη προσέγγιση, στην πρώτη ομίχλη δεν έχει ακόμη απολυθεί πλήρως. Φυσικά, οι επιβάτες χτύπησαν και φώναξαν, ώστε να ακουγόταν ακόμη και μέσα από την θωρακισμένη πόρτα μας.

7. Οι πιλότοι κάνουν συνεχώς μυθιστορήματα με αεροσυνοδούς;

Δεν ξέρω. Δεν μου αρέσει όταν σκάβω στην προσωπική μου ζωή και δεν ανεβαίνω σε άλλους.

Η γυναίκα μου είναι αεροσυνοδός. Συναντηθήκαμε στο “ρελέ” και η σχέση ξεκίνησε στο έδαφος. Αλλά όχι αμέσως. Το πρόγραμμα εμπόδισε: πέταξε μακριά, τότε εγώ. Τότε συναντήσαμε.

Lifkhakerstvo από τον Andrei Gromozdin

  1. Ελάτε στο αεροδρόμιο με ένα άνετο χρονικό αποθεματικό. Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών charter, επιτρέπουν την ηλεκτρονική εγγραφή από το σπίτι. Θα πρέπει να παραδώσετε μόνο τις αποσκευές σας και να κάνετε μια επιθεώρηση. Για να φτάσει κάποιος σε τρεις ώρες και να κουραστεί πριν φτάσει στο αεροπλάνο, μόνο τα αφορολόγητα καταστήματα και εστιατόρια είναι κερδοφόρα.
  2. Κατά την επιθεώρηση πριν από την πτήση, τοποθετήστε όλες τις τσέπες στην τσάντα εκ των προτέρων. Αυτό θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία και δεν θα σας επιτρέψει να τρέξετε αργότερα στην αναζήτηση του τηλεφώνου ή της κάρτας επιβίβασης αριστερά στην οθόνη.
  3. Επί του σκάφους, πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Ο αέρας στο αεροπλάνο είναι ξηρός και δεν υγραίνεται σκόπιμα, έτσι ώστε η υγρασία να μην βλάπτει το σχεδιασμό του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο πίνετε, τόσο το καλύτερο. Επομένως, “μην αφήνετε τον εαυτό σας να μαραθεί”!
  4. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς πτήσης, κάντε microhim. Δώστε στις αρθρώσεις, ειδικά στις αρθρώσεις των ποδιών, μια μικρή κίνηση, έτσι ώστε το αίμα να μην παραμένει στάσιμο.

Lifkhakerstvo από τον Andrei Gromozdin, τον πιλότο της Boeing

Αλλά η πιο σημαντική συμβουλή για τους αναγνώστες είναι πάντα να απολαύσετε την πτήση.

Υπάρχει σε αυτό το είδος της μαγείας, όταν το σώμα σας έχει μετακινηθεί από το ένα άκρο του κόσμου στο άλλο για μερικές 8-10 ώρες με εξαιρετική ταχύτητα.

Ένα άλλο 100-150 χρόνια πριν ήταν αδύνατο να φανταστούμε. Επομένως, μην αντιμετωπίζετε τις πτήσεις ως κάτι συνηθισμένο (ακόμα κι αν πετάτε πολύ) – διασκεδάστε!

Contents