Εργασίες: Σεργκέι Καπλιχνί, copywriter στον εκδοτικό οίκο “ΜΥΘΟΣ”

Τι κάνεις στο έργο σου;

Τα κύρια καθήκοντά μου είναι η ανάγνωση βιβλίων (πολλά) και η συγγραφή άρθρων (πάρα πολλά).

Η γνώση δεν σημαίνει τίποτα εκτός αν την εφαρμόσετε και να την μεταβιβάσετε σε άλλους ανθρώπους.

Κάθε ένας από τους copywriters του εκδοτικού οίκου έχει 3-6 βιβλία το μήνα, τα οποία πρέπει να μελετήσουμε και να γράψουμε άρθρα για ιστοσελίδες τρίτων. Γράφω επίσης θέσεις για ένα εταιρικό blog, είμαι τίτλο «λογοτεχνική συνήθεια», το Twitter και το τηλεγράφημα «Μύθος», το ενημερωτικό δελτίο προετοιμασία περιοδικά για τους συνδρομητές μας και να εκτελέσει promostranitsy για την περιοχή.

Από όλα αυτά γεννήθηκε το δικό του έργο που ονομάζεται “Mnogochital”. Πρόκειται για ένα δέμα με βιβλία και ένα θεματικό δώρο, το οποίο ενημερώνω κάθε μήνα και στέλνω στους αναγνώστες. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα βιβλία “ΜΥΘΟΣ” και άλλοι εκδοτικοί οίκοι, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης και των παιδιών.

Πώς να διαβάσετε πολλά βιβλία και να θυμάστε τι διαβάζουν;

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαβάσετε περισσότερα είναι να σχεδιάσετε μπροστά για την ανάγνωση. Για παράδειγμα, έχω δύο επαναλαμβανόμενα καθήκοντα κάθε μέρα: διαβάστε 30 λεπτά το πρωί και το βράδυ. Το πρωί διάβασα την επιχειρηματική λογοτεχνία και τα βράδια διάβασα βιβλία τέχνης.

Εάν περάσετε μόνο 15-20 λεπτά ανάγνωση το πρωί και το βράδυ, θα διαβάσετε 3-4 βιβλία ανά μήνα.

Από κάθε βιβλίο που διάβασα, προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον μία ιδέα και να το εφαρμόσω αμέσως. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα.

 • «Απομακρυσμένη. Το γραφείο δεν απαιτείται. ” Συνειδητοποίησα ότι κάποτε έκανα τη σωστή κίνηση, παραιτηθώ από μια άλλη δουλειά στο γραφείο και άρχισα να ψάχνω για μια αποστολή αποκριών.
 • “Scrum: πώς να εργάζεστε είναι το μισό, διπλασιάζοντας δύο φορές”. Μαζί με τη φίλη του άρχισε να χρησιμοποιεί το Scrum. Ως αποτέλεσμα, ξεκινήσαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο και παραγωγικότερο κοινό χρόνο.
 • “Οπτικές σημειώσεις στην πράξη.” Άρχισα να ζωγραφίζω καθημερινά ευχάριστες εντυπώσεις. Για πολύ καιρό θέλησα να καταγράψω σημαντικά γεγονότα και τελικά βρήκα ένα κατάλληλο όργανο.
 • “Δείξε μου τη δουλειά σου!” Ξεκίνησα το ενημερωτικό δελτίο.
 • “Εκκίνηση για $ 100.” Ξεκίνησε το έργο “Multichital”.

Ποια είναι η θέση του χώρου εργασίας σας;

Στο “MIF” όλοι εργάζονται εξ αποστάσεως. Ως εκ τούτου, ο χώρος εργασίας μου είναι όπου δουλεύω διάθεση. Το “πολλαπλάσιο” επίσης δεν απαιτεί φυσική παρουσία σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Το κύριο πράγμα – ο εγκέφαλος και ο φορητός υπολογιστής.

Τρία χρόνια δούλεψε για το MacBook Air 11 ιντσών, το οποίο ήταν ο τέλειος σύντροφος στο ταξίδι. Αλλά στις αρχές του τρέχοντος έτους έχω κινηθεί για το 13-ιντσών MacBook Pro Retina. Αυτός, φυσικά, είναι λίγο περισσότερος αέρας, αλλά η οθόνη και η μπαταρία είναι μερικές τάξεις μεγέθους καλύτερα.

Sergey Kaplichny: ο χώρος εργασίας
Ο χώρος εργασίας του Σεργκέι

Ως τηλέφωνο, έχω ένα iPhone 6S Plus. Ένα ανόητο όνομα, αλλά το ίδιο το gadget είναι πέρα ​​από τον έπαινο.

Στο smartphone έχω μόνο τρεις οθόνες: στην πρώτη – οικονομικές εφαρμογές και υπηρεσίες, τις οποίες χρησιμοποιώ πιο συχνά. στο δεύτερο – όλα τα είδη των διασκεδαστικών gizmos, και στην τρίτη – εφαρμογές που με βοηθούν για τα ταξίδια και τη ζωή στην πρωτεύουσα.

Σεργκέι Κάπλιτσι: iPhone Σεργκέι Καπλιτσνί: iPhone 2

Καλώ πολύ σπάνια, αλλά διαρκώς διαβάζω βιβλία από το smartphone, πληκτρολογώ μικρά κείμενα και φωτογραφίζω.

Κατά κανόνα, διαβάζω τα ηλεκτρονικά βιβλία, επειδή είναι ευκολότερο να ακολουθήσουν στο δρόμο. Μερικά χρόνια χρησιμοποίησε το Kindle Paperwhite. Αλλά μετά την αγορά ενός μεγάλου iPhone Kindle έχει χάσει την έκκλησή του.

Τώρα διάβασα μόνο στο iPhone, κυρίως μέσω iBooks. Βιβλία στα Αγγλικά – στην εφαρμογή Kindle και μυθοπλασία – στην εφαρμογή Bookmate.

Επίσης, συχνά διαβάζω βιβλία στο MacBook. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιώ το πρότυπο πρόγραμμα “Προβολή” για εργασία με το PDF.

Μετά την εκπαίδευση Maksim Dorofeev, συγγραφέας τεχνική «Jedi τεχνική» και το ομώνυμο βιβλίο, αναθεωρημένο εντελώς τη στάση τους στο e-mail σας και κινήθηκε προς τη μέθοδο ένα άδειο φάκελο εισερχομένων.

Για τη σύνταξη κειμένων χρησιμοποιώ το πρόγραμμα iA Writer. Σε αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας, ρίχνω όλα τα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζομαι και στέλνω στα Έγγραφα Google. Από εκεί έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταβιβαστεί.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, συνήθως ακούω μουσική σε απευθείας σύνδεση ραδιόφωνο της Apple Music ή Chillhop. Καλύτερη από τη μουσική για παραγωγική εργασία δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Παρακολουθώ πάντα τις διαλέξεις του TED και παρακολουθώ διαφορετικά μαθήματα. Με τη Coursera η σχέση δεν λειτούργησε, αλλά μου αρέσει πολύ το Skillshare. Κοίταξα εκεί για περίπου 30 μαθήματα σε διάφορα θέματα: από συμβουλές μάρκετινγκ περιεχομένου έως μαθήματα σχετικά με τον τρόπο σωστής λήψης σημειώσεων στις φωτογραφίες στο Instagram.

Ακόμη και περιοδικά κοιτάζω την εφαρμογή Primer από την Google. Εκεί, σε μια συνοπτική μορφή, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα υλικά.

Στο smartphone και το φορητό υπολογιστή αλλάζουν τακτικά την ταπετσαρία. Τους επιλέγω στην ιστοσελίδα Smashing Magazine. Εκεί μηνιαία κάνουμε μια επιλογή από εξαιρετικές εικόνες από σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Υπάρχει χώρος για χαρτί στο έργο σας;

Μετά την αποφοίτησή μου από το πανεπιστήμιο, αποφάσισα ότι δεν θα χρησιμοποιούσα πλέον χαρτί. Εκτυπώνω πολύ γρηγορότερα από ό, τι γράφω, και το γράψιμο μου αφήνει πολύ επιθυμητό.

Μετά από τρία χρόνια, αρχίζω σταδιακά να επιστρέφω σε φορείς χαρτιού. Μερικές φορές η φίλη μου και εγώ είμαστε αποσπασμένοι για 15 λεπτά από όλες τις περιπτώσεις και σχεδιάζουμε σε σημειωματάρια τρία ευχάριστα πράγματα που μας συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βοηθά να θυμόμαστε καλά, και απλώς ένα μεγάλο χόμπι.

Τι βρίσκεται στην τσάντα σας;

Μόλις πέρασα έναν μήνα ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με ένα μικρό σακίδιο. Για να αγοράσω ένα νέο πράγμα, έπρεπε πρώτα να ξεφορτωθώ το παλιό. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία.

Από τότε, τα τέλη για κάθε ταξίδι είναι να πάρετε μαζί τους ένα διαβατήριο και ένα φορητό υπολογιστή. Το υπόλοιπο δεν έχει σημασία.

Πώς οργανώνετε το χρόνο σας;

Στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου άρχισα να ψάχνω για μερική απασχόληση στο διαδίκτυο. Έτσι εμφανίστηκαν τα πρώτα απομακρυσμένα κέρδη μου – μεταφράστηκαν άρθρα από τα αγγλικά. Και έχω ήδη βιώσει όλες τις δυσκολίες στην εργασία στο σπίτι.

Μου διασκεδάζονταν συνεχώς, μετατόπιζαν τους όρους, χρονοτριβούνταν. Για να απαλλαγούμε από αυτό, άρχισα να μελετώ συστήματα διαχείρισης του χρόνου.

Στην αρχή ήταν ένα κανονικό σημειωματάριο με ένα στυλό, έπειτα Θυμηθείτε το γάλα, έπειτα τις εργασίες από το Google και στη συνέχεια το Wunderlist. Δοκίμασα ό, τι μπορούσα να βρω, και εγκαταστάθηκαν στην εφαρμογή Things. Αυτή είναι η μόνη υπηρεσία στην οποία είμαι ικανοποιημένος τόσο από τη λογική, το σχεδιασμό και την ταχύτητα.

Όλες οι φρέσκες ιδέες που έβαλα στο φάκελο Εισερχομένων, τις οποίες αναλύω στο τέλος της ημέρας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς σας επιτρέπει να μην οδηγείτε μια σκέψη εμπρός και πίσω, αλλά να καταγράφετε αμέσως και να επιστρέψετε σε αυτήν αργότερα.

Έβαλα πολλά πειράματα για τον εαυτό μου: εργάστηκα τη νύχτα, άλλαξα όλα τα καθήκοντα για το βράδυ, έκανα προσωπικά έργα το πρωί, εργαζόμουν με διαρκή διαλείμματα. Ως αποτέλεσμα, συνειδητοποίησα ότι το καλύτερο πράγμα για μένα είναι να δουλεύω το πρωί. Ξυπνάω στις 6:00 και αρχίζω να δουλεύω ή πρώτα να πάω στο γυμναστήριο (αν αυτή η μέρα είναι μια προπόνηση).

Κάθε μέρα καταρτίζω έναν κατάλογο περιπτώσεων. Εάν η εργασία αποτελείται από διάφορα βήματα, μετατρέπεται σε ένα έργο και υλοποιείται σταδιακά. Στο τέλος της ημέρας και στο τέλος της εβδομάδας, συνοψίζω τα αποτελέσματα: βλέπω τι έκανα και τι δεν μπορούσα να κάνω και συνεχίζω να συνεχίζω.

Συναντήσεις, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που έβαλα το απόγευμα, όταν πέφτει η ικανότητα μου.

Πέρυσι, περάσαμε πέντε μήνες στην Κίνα και δανείστηκαν κάποιες συνήθειες από το λαό του Μεσαίου Βασιλείου.

Κάθε μέρα μετά το δείπνο, οι Κινέζοι πηγαίνουν στο κρεβάτι. Αν γευματίστηκαν σε ένα καφενείο, μπορούν να κοιμηθούν ακριβώς στο τραπέζι. Εάν είναι στο γραφείο, παίρνουν clamshells, μαξιλάρια και βυθίζονται στον ύπνο. Από την πλευρά του φαίνεται πολύ αστείο.

Ακόμη και οι Κινέζοι μεταφέρουν πάντα δοχεία και συνεχώς πίνουν νερό. Ακόμη και οι αστυνομικοί δίπλα στη θήκη έχουν ένα ειδικό διαμέρισμα όπου μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρό θερμοστοιχείο.

Σεργκέι Καπλιτσνί: Κίνα
Κάποιο υπνοδωμάτιο απόγευμα βρίσκεται ακριβώς στο δρόμο

Τώρα πίνω συνεχώς νερό και ύπνο 20-40 λεπτά μετά το δείπνο. Βοηθά στην γρήγορη αποκατάσταση της αντοχής και την χαρά.

Ποια είναι τα χόμπι σας;

Πριν από μερικά χρόνια έκανα μια λίστα με 100 πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου. Κάλεσα αυτό το έργο “Liflist”, είπε σε αυτό στους αναγνώστες του blog μου και άρχισε να εφαρμόζει αυτόν τον κατάλογο. Και ήταν αυτός που καθορίζει πολλά από τα επόμενα χόμπι μου.

 • Περπάτησα 50 χιλιόμετρα με τα πόδια.
 • Έμαθα να μαγειρεύω φαλαφέλ.
 • Απορρίφθηκε για μια εβδομάδα από το Διαδίκτυο.
 • Οδηγούσα μια μοτοσικλέτα.
 • Έμαθα να snowboard.
 • Κύριε Photoshop.
 • Έμεινε σιωπηλός για τρεις ημέρες και έκανε ένα σωρό πολύ διαφορετικά πράγματα, τα οποία ανέβαζε πάντα αργότερα.

Μόλις έχω ελεύθερο λεπτό, κοιτάζω στον κατάλογο, βρίσκω ένα ανεκτέλεστο στοιχείο και αρχίζω να το εφαρμόζω. Το δροσερό πράγμα είναι όταν οι άνθρωποι ακολουθούν το παράδειγμά μου. Ήδη μερικές εκατοντάδες άνθρωποι εκτελούν τους καταλόγους τους και αντλούν τους εαυτούς τους.

Sergey Kaplichny: ένας κατάλογος με 100 περιπτώσεις
Αριθμός στοιχείου 51. Ταξιδέψτε με σακίδιο για αρκετές εβδομάδες σε άγνωστα μέρη και πόλεις

Ποιο μέρος παίζει το άθλημα στη ζωή σας;

Πριν από τρία χρόνια υπέγραψα για ένα γυμναστήριο. Ένας φίλος βοήθησε να αναπτύξει το πρόγραμμα και έδειξε τι είναι τι. Τρεις φορές την εβδομάδα το πρωί έφτασα στο άλλο άκρο της πόλης και έβγαζα μια μπάρα. Και μου άρεσε.

Αλλά λόγω του συνεχούς ταξιδιού και του ταξιδιού, όταν τα διαλείμματα μεταξύ των πεζοποριών στην αίθουσα άρχισαν να διαρκούν αρκετές εβδομάδες, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ψάξετε κάτι άλλο.

Βρήκα την υπηρεσία Freeletics. Αυτή είναι μια εφαρμογή που περιέχει εκατοντάδες ασκήσεις. Τι είναι το πιο δροσερό, οι ασκήσεις γίνονται με το δικό τους βάρος. Για να παραμείνετε σε φόρμα, δεν χρειάζεται καν να φύγετε από το σπίτι. Απλά ένα ιδανικό κομμάτι για απομακρυσμένους υπαλλήλους και άπληστους ταξιδιώτες.

Εκπαιδεύτηκε στο Εκατερίνμπουργκ, στην Υπερδνειστερία, στην Κινεζική πόλη Shenzhen και σε άλλες πόλεις, που με έφεραν.

Φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι εντελώς νέο. Εγώ υπέγραψα για την πυγμαχία. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν θα πίστευα ότι ο εγκιβωτισμός είναι τόσο περίπλοκο και συναρπαστικό άθλημα. Χρειάζεστε πολλή εκπαίδευση, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κεφάλι σας. Πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς τη στρατηγική και να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά του αντιπάλου.

Lifkhakerstvo από τον Σεργκέι Καπλιχνί

Θέλω να συμβουλεύω τους αναγνώστες του Lifehacker να διαβάζουν βιβλία, να αναπτύσσουν, να κάνουν δροσερά έργα και να εμπνέουν άλλους.

Σεργκέι Καπλιτσνί: lifhaki

Εδώ είναι μερικά κομμάτια τέχνης από τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε:

 • “101 Ρέικιαβικ” από την Hallgrimura Helgason. Διάβασα αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από επτά χρόνια, αφού παρακολούθησα την ταινία με το ίδιο όνομα. Ήμουν απλά έκπληκτος από το ευχάριστο ταλέντο της λαχτάρας με λόγια. Βρείτε στην πώληση “101 Ρέικιαβικ” είναι πολύ δύσκολη. Κάποια στιγμή πήγα στην Ισλανδία για να αγοράσω αυτό το βιβλίο στα αγγλικά.
 • “Ημέρες αφρού” του Μπόρις Βιαν. Μια πολύ θλιβερή δουλειά, η οποία επίσης απομάκρυνε την ταινία της πανούκλας. Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο, μου άρεσε πολύ το πώς ο συγγραφέας παίζει με λόγια. Η θλιβερή ιστορία, φυσικά, δεν μπορεί παρά να αγγίξει.
 • “Περισσότερα Beng” από τον Σεργκέι Σάκιν και τον Πάβελ Τέτερσκυ. Ήταν ήδη μια κλασική ιστορία δύο χαριτωμένων μαλάκων, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 πήγαν να κατακτήσουν το Λονδίνο. Φως ναρκωτικά, κλοπές, αβλαβείς μηχανισμοί, ζωή ρομποτικών Αγγλικών και έλεγχος φιλίας για δύναμη. Υπάρχει όλα αυτά, πασπαλίζονται με μεγάλο χιούμορ. Είναι πάντα χαρά να ξαναδιαβάσετε.
 • “Pollyanna” από τον Elinor Porter. Ένα από τα ευγενέστερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Ένα νέο ορφανό, η Pollyanna έρχεται να ζήσει με τη θεία της που δεν έχει μεγάλη αγάπη για τη ζωή. Η Pollyanna διδάσκει τη θεία της και όλους γύρω τους να χαίρονται σε ό, τι έχουν. Είναι πολύ ενδιαφέρον τότε να μεταφέρω το παιχνίδι “pollyannina” στη ζωή μου και επίσης να χαίρομαι σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω.
 • “Ο Μικρός Πρίγκηπας” του Antoine de Saint-Exupery. Κλασικά. Προσπαθώ να ξαναδιαβάσω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ανακαλύπτω πάντα κάτι καινούργιο.

Από την επαγγελματική βιβλιογραφία σε ένα αποκλειστικό αγροτεμάχιο θα έβαζα τα ακόλουθα βιβλία:

 • «Απομακρυσμένη. Το γραφείο δεν απαιτείται »από τον Jason Freid και τον David Hensson. Για μένα, αυτό το βιβλίο ήταν το σημείο εκκίνησης για μια ζωή εκτός πεδίου. Προσπάθησα να δουλέψω σε αυτό πριν από την ελεύθερη εργασία, αλλά μετά την ανάγνωση τελικά συνειδητοποίησε ότι δεν έχω τίποτα να κάνω στο γραφείο. Και περισσότερα στα γραφεία δεν λειτούργησαν.
 • “Γαμώτο. Στείλτε τα πάντα στο …! Παράδοξο δρόμο προς την επιτυχία και την ευημερία “από τον John Parkin. Ο απλούστερος και πιο προσιτός τρόπος να κατανοήσουμε τον Ζεν σε έναν σύγχρονο αμαρτωλό κόσμο είναι να στείλουμε τα πάντα μακριά. Ένα από τα καλύτερα βιβλία για την αυτο-ανάπτυξη, επειδή ο συγγραφέας ξέρει πώς να βρει μια δροσερή προσέγγιση στον αναγνώστη.
 • “Κλέψτε σαν καλλιτέχνης. 10 μαθήματα δημιουργικής αυτοεκδήλωσης »Austin Cleon. Απλά μια Βίβλος ενός σύγχρονου ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί με τη δημιουργικότητα. Πολύ χρήσιμες συμβουλές για δημιουργικούς ανθρώπους.
 • “Σημαντικά χρόνια. Γιατί να μην αναβάλεις τη ζωή σου αργότερα; “Meg J. Το βιβλίο βοήθησε να βρούμε απαντήσεις σε πιεστικές ερωτήσεις. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να διαβάζουμε σε όλους, αν και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 20-30 ετών.
 • “Εμπιστευτείτε. Πώς να χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας “Susan Kane. Ένα βιβλίο που με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τον δικό μου χαρακτήρα, να μάθω να απολαμβάνω τον εαυτό μου όπως είμαι και να προχωρήσω, αναπτύσσοντας θετικές ιδιότητες. Θα είναι χρήσιμο σε εκείνους που είναι έτοιμοι να εξετάσουν τον εαυτό τους.