Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Η εμπειρία της ομιλίας με διαφορετικούς ανθρώπους μέσα σε αυτό το κεφάλαιο δεν είναι πολύ μεγάλη για μένα, αλλά προς το παρόν αυτή είναι η πιο ζωντανή και ζωντανή συνέντευξη, κατά τη γνώμη μου, πρόσφατα.

Γνωρίστε πελατών μας σήμερα – Maroussia Podlesnova, ιδρυτής και διευθύνων ιδεολόγος του «Startup Afisha», η οποία με τον καιρό μετατράπηκε σε παιδική χαρά της ρωσικής νεοσύστατες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία RusBase επιχείρηση.

– Γεια σας, Μαρούσια! Ζητάμε όλοι – ακόμα κι αν εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε – τι κάνουν οι καλεσμένοι μας στο έργο τους. Έτσι λέτε στους αναγνώστες μας σε τι εργάζεστε

Είμαι ένα πραγματικό web-κορίτσι: ένα κορίτσι για το οποίο τραγούδησε ο Zemfira – ένα κορίτσι που ζει στο Δίκτυο. Αλλά αυτό συνέβη, φυσικά, όχι αμέσως. Επισήμως λέγοντας “Μαμά, είμαι εξαρτημένος από το Διαδίκτυο” θα μπορούσα μόνο πριν από μερικά χρόνια.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Εργάζομαι στο Διαδίκτυο από το 2008. Από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τώρα διαχειρίζομαι το πρόγραμμα RusBase (πρώην Startup Afisha) – μια πλατφόρμα μέσων και υπηρεσιών για ρώσικες νεοσύστατες επιχειρήσεις και επενδυτές. Σήμερα υπάρχουν ήδη 12 άτομα στην ομάδα μου. Το 2012, ανακοινώσαμε την προσέλκυση επενδύσεων από την εταιρεία τεχνολογίας Black Ocean NY. Και σε γενικές γραμμές, πολλά άλλα πράγματα έκαναν στο Διαδίκτυο, αλλά πείτε το ίδιο όχι για αυτό; 🙂

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

– Πώς μοιάζει ο χώρος εργασίας σας;

Ο χώρος εργασίας μου είναι εκεί που είμαι. Τις περισσότερες φορές είναι το γραφείο μου, όπου συνήθως ζουν ο παλιός μου Air, ένας σκύλος και μια κούπα καφέ. Αλλά γενικά είμαι άνδρας χωρίς γραφείο. Εργάζομαι στις παραλίες του Πουκέτ και στις βεράντες της περιοχής της Μόσχας. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο ζωής μου. Και δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζομαι ένα κιβώτιο στο οποίο θα ανοίξω επίσης το φορητό υπολογιστή μου και επίσης θα συμπεριληφθεί στο Web;! Η ίδια η σκέψη του κώδικα ενδυμασίας, των συνόρων και των κανόνων, των αυστηρών απαιτήσεων και του ωραρίου εργασίας με τρομάζει.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Η ομάδα πήρε το ίδιο από μένα: όλοι μας διανέμεται όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά και στη Σφαίρα και δεν είμαστε καθόλου ενοχλημένοι σε κλίμακα ή σχέδια. Μια φορά την εβδομάδα πηγαίνουμε στις μεγάλες συναντήσεις προγραμματισμού για 3-4 ώρες. Κάθε μέρα, είμαστε όλοι – να skype κλήση, αλλά το καθένα σε ένα άνετο χώρο για τον εαυτό τους: κάποιος είναι στο σπίτι, κάποιος στην coworking, ή ακόμα και στο γραφείο (υπάρχει ειδική ανάγκη :))).

– Κάτι ασυνήθιστο στη δουλειά του “σιδήρου” είναι;

Σε γενικές γραμμές, έχω ένα άλλο παλιό BenQ, το οποίο λειτουργεί μόνο από το δίκτυο. Αλλά μερικές φορές το χρησιμοποιώ για επεξεργασία βίντεο: υπάρχει το Pinnacle Studio. Αλλά για πολύ καιρό δεν το έχω παίξει 🙂

– Και συνήθως τι χρησιμοποιείς; Laptop, router …

Επειδή το έργο μου στο σύνολό του στο Internet, τότε το μόνο που χρειάζομαι είναι το 11ο MacBook Air (το οποίο είναι ήδη καιρός να αλλάξει) και ο δρομολογητής (το πιο απλό DLink). Κατ ‘αρχήν, ήθελα μια οθόνη 11 ιντσών, έτσι ήταν βολικό για μένα να κινηθώ με ένα φορητό υπολογιστή γύρω από την πόλη και δεν ήταν δύσκολο. Σε γενικές γραμμές, δεν υπέστη ποτέ – σύμφωνα με άλλους – μια μικρή οθόνη.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Με τη μνήμη της Air είναι πολύ λυπηρό: μόνο 64GB, και είμαι από αυτό, πιστέψτε με, υποφέρω συνεχώς. Διασφαλίστε τις σκληρά αφαιρούμενες μονάδες δίσκου και το Dropbox. Έχω σκληρό δίσκο 400GB, παλιό. Εκεί αποθηκεύω όλες τις φωτογραφίες και τη μουσική και κάποιο παλιό περιττό αρχείο.

– Κινητό τηλέφωνο (επιτρέψτε μου να μαντέψω) σίγουρα για την παραγωγή της Apple: Μερικοί από το ακροατήριό μας ήδη μισούν το συντακτικό προσωπικό για το γεγονός ότι έχουμε λίγους φιλοξενουμένους του “πράσινου ρομπότ” 🙂

Από το 2010, εγώ με τη Nokia πήγε στον κόσμο του Steve Jobs και ποτέ δεν επέστρεψε 🙂 Έχω ένα απλό πέμπτο iPhone, σπασμένο και ήδη με αντικαταστάσιμο γυαλί. Σε 32GB, η οποία τελειώνει επίσης. Θα είναι ο έκτος – θα είμαι με τον έκτο.

Δεν γνωρίζω καν πώς μπορείτε να απαντήσετε “γιατί αυτό το μοντέλο”, είναι σαν “γιατί χρειάζεστε τα χέρια;” Το iPhone είναι ήδη ένα μέρος μου. Αναξιόπιστο. Και πάλι, μου αρέσει πολύ το χρονοδιάγραμμα με το Air μου: iMessage Γράφω σχεδόν όλοι από έναν φορητό υπολογιστή. Οι σημειώσεις είναι οι ίδιες. Σε γενικές γραμμές, καλά, με κάποιο τρόπο είναι όλα δικά μου, δικά μου 🙂

– Ας μιλήσουμε για τα προγράμματα …

# muzhkopasad kaziratstvo;

Ειλικρινά, δεν θυμάμαι ποιος και πώς και όταν εγκατέστησα το λειτουργικό σύστημα και αν το αγόρασα ή όχι. Τώρα έχω Mountain Lion (OS X 10.8.4). Κατά συνέπεια, προσπαθώ να ενημερώσω αμέσως μόλις είναι αμέσως. Αλλά ούτε και εγώ, αλλά συνήθως ζητώ κάποιον να με βάλει. Το γραφείο κοστίζει πραγματικά από τα κράτη μέλη, αλλά όχι τους εγγενείς Αριθμούς και άλλους. Κάπως έτσι ήταν από την αρχή.

Το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώ μόνο Chrome (καλύτερα μέχρι να βρω τίποτα). Παραδόξως, το Safari είναι πολύ tupit. Σχετικά με το Mozilla γενικά σιωπηλό, χρησιμοποιώ μόνο για τη δοκιμή της διάταξης. Την ίδια στιγμή, μία φορά την ημέρα, ανοίγω και τα τρία προγράμματα περιήγησης.

Και πάλι, το οποίο μπορεί να είναι περίεργο, ελέγχω το ταχυδρομείο μέσω του προγράμματος περιήγησης και δεν χρησιμοποιώ τη μητρική μου αλληλογραφία: δεν πήγε με με κάποιο τρόπο. Η αλληλογραφία είναι απλώς πλήρως δομημένη και γενικά έχω μια ειδική προσέγγιση για την κοπή της. Στην πραγματικότητα, το ταχυδρομείο μου είναι ο διαχειριστής της δουλειάς μου και το σημειωματάριό μου. Τα Εισερχόμενα είναι πάντα κενά: σε αυτό το φάκελο υπάρχουν γράμματα στα οποία πρέπει να απαντήσετε “τώρα” ή που έχουν αρκετές απαντήσεις “ναι / όχι”. Αν το γράμμα απαιτεί εργασία – και το 80% – στη συνέχεια στα Πρόχειρα και διαγράψτε την ετικέτα “Εισερχόμενα”. Εάν τα Πρόχειρα είναι περισσότερα από 30, τότε το # αντικαθίσταται με τον αστερίσκο

Παρόλο που σήμερα έδειξαν ένα APM $ 2 – AirMail. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε 🙂

Χρησιμοποιώ ενεργά το Ημερολόγιο και το Google Drive – Είμαι ο πιο ισχυρός έμπειρος των υπηρεσιών Google, οπότε δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τον Eplovsky για τη δομή του χρόνου και των δεδομένων.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase
Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase
Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Δημιούργησε μερικά στιγμιότυπα οθόνης: στην οθόνη LaunchPad εμφανίζονται τα πιο δημοφιλή προγράμματα: Cloud, Dropbox, Photoshop, Image Capture. Αυτοί είναι οι τέσσερις ηγέτες, χωρίς να υπολογίζουμε το Microsoft Office.

Cloud μπορώ να χρησιμοποιήσω για screenshots στις εργασίες που σχετίζονται με τη διαχείριση της ανάπτυξης, Dropbox λειτουργεί ως αποθήκη για όλα τα κοινόχρηστα έγγραφα της ομάδας, και το Image Capture βοηθά τη συγχώνευση φωτογραφίες με το iPhone με ασφάλεια: δείτε το iPhone ως μια μονάδα flash USB και μην χρησιμοποιείτε το iPhoto 🙂 Ένα άλλο καλό πράγμα εδώ: https : //droplr.com/

Δεν ξέρω αν πρέπει να το παραδεχτώ, αλλά δεν μπορώ να φτιάξω φίλους με την Evernote: δεν καταλαβαίνω γιατί το χρειάζομαι … Έχω όλα τα πρόχειρά μου για το Gmail σε όλα 🙂

Το πιο cool πράγμα είναι StrongVPN. Δεδομένου ότι εργάζομαι συχνά και είμαι σε δημόσιες ζώνες WiFi, το χρησιμοποιώ για τη δική μου προστασία.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Στη γραμμή εργασιών μου στο Chrome είναι επίσης προτεραιότητα: e-mail και το ημερολόγιο, όλα τα στατιστικά στοιχεία trackers, κοινωνικό δίκτυο, το admin, συγκρίνοντας ζώνες ώρας (επειδή συχνά ζουν σε άλλες ζώνες ώρας), και ακόμη και υπάρχει μια θέση για τον αθλητισμό: είναι – μια αναφορά στην κατάρτιση στο YouTube (Λοιπόν, πρέπει να είμαι σε φόρμα).

– Πώς διαβάζετε το ταχυδρομείο; Λοιπόν, οι αγγελιοφόροι ενδιαφέρονται επίσης

Σχετικά με το ταχυδρομείο, έγραψα ήδη παραπάνω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό εργαλείο μου για την αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Όλα εδώ είναι σαφώς αποσυντίθενται σε φακέλους και συντομεύσεις, καθώς και φίλτρα, συλλέγοντας λογαριασμούς από άλλα πλαίσια. Ακόμα πολύ λυπηρό για το κλείσιμο των Labs στο Gmail, υπήρξαν πολλά δροσερά 🙂

Το ταχυδρομείο σε μένα δεν κλείνει καθόλου ποτέ. Το διάβασα σχεδόν όλο το 24ωρο. Για μένα, η ελεύθερη μέρα είναι όταν δεν ελέγχω το ταχυδρομείο για περισσότερο από 12 ώρες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας από 1-2 βράδια έως 7-8 π.μ. έρχονται 30-40 γράμματα. Ανεπιθύμητα αντικείμενα 5-7. Το ήμισυ του συνδέσμου με τον ιχνηλάτη και τα υπόλοιπα είναι γράμματα στη θήκη.

Από τους αγγελιαφόρους, αναγνωρίζω μόνο το Skype. Αν και άρχισε να μαστίζεται τους τελευταίους έξι μήνες ως άψυχο, και όχι μόνο εγώ. Στο Gtalk γράφουν σπάνια. Λοιπόν, έχω ακόμα το Facebook για το φόντο. Ποτέ δεν ενεργοποιώ το αόρατο: είμαι πάντα συνδεδεμένος. Συχνά λέω ακόμα και το Skype, αντί να γράφω.

– Είναι η επιφάνεια εργασίας καθαρή ή όλα σε ετικέτες;

Προσελκύω προσεκτικά πάντα την επιλογή των εξώφυλλων στην επιφάνεια εργασίας. Και πάντα καθαρίζω και καθαρίζω: όλα είναι στους μπαμπάδες των εγγράφων. Είμαι εκκεντρικός και τελειομανής: γι ‘αυτό έχω τα πάντα στην ντουλάπα, στην κουζίνα και στον φορητό υπολογιστή. Χωρίς σκουπίδια: Έχω ακόμη και ένα ακαθάριστο καλάθι ενοχλητικό 🙂

Αν το σχέδιο, τότε κουνάω όλα τα ταπετσαρία εδώ – http://www.goodfon.ru/ – δεν διαφήμιση, αλλά είμαι απλά όλοι από το τμήμα Μινιμαλισμός που παίρνω από εκεί 🙂

– Gadgets και υπηρεσίες – όλα ηλεκτρονικά. Υπάρχει χώρος για χαρτί στο έργο σας;

Πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί χαρτί. Έχω ήδη γράψει τρία σημειωματάρια: συνήθως σημειώνω σε συναντήσεις και μετά όλα μεταφέρονται στον ηλεκτρονικό κόσμο.

Χρησιμοποιώ επίσης το Α4, όταν ο σχεδιαστής σχεδιάζει τις διατάξεις της νέας τοποθεσίας: Δεν μπορώ να το κάνω με άλλο τρόπο. Μόνο μολύβια και χαρτί. Και τότε από τα μοντέλα μου κάνει το προϊόν. Σύντομα θα βγει η νέα ρωσική εκδοχή της βούλησής μας, που σχεδιάστηκε σε χαρτί και υλοποιήθηκε από τον σχεδιαστή στο διαδίκτυο.

Μου αρέσει να σχεδιάζω και να χρησιμοποιώ χαρτοπετσέτες σε ιδρύματα. Αυτό, για παράδειγμα, είναι ευχάριστο “Jean-Jacques”: εκεί αντί τραπεζομάντιλα φύλλα Α3 και μολύβια. Dream … 🙂

Και πάντα ζωγραφίζω όταν είμαι στο τηλέφωνο. Αυτό είναι #musthave

– Μαρούσια, ευχαριστώ για την καλή ιστορία και πολλές λεπτομέρειες. Τέλος, το παραδοσιακό ερώτημα είναι: υπάρχει μια διαμόρφωση ενός ονείρου;

Όταν είμαι πολύ κουρασμένος, ονειρεύομαι πάντα ένα σαββατοκύριακο ενός “απλού σοβιετικού” προσώπου που δεν έχει gadgets και ταχυδρομείο. Να πάρει διακοπές, το πρώτο πράγμα που ψάχνω είναι wifi. Επομένως, είναι δύσκολο να διαμορφώσετε το όνειρο.

Εργασίες: Marusya Podlesnova, Διευθύνων Σύμβουλος της RusBase

Από τη μία πλευρά, θα ήθελα πάρα πολύ να απέχω από όλο αυτό τον ηλεκτρονικό κόσμο και να ασχολούμαι με τη γεωργία (δεν γελάω καθόλου), αλλά κάπου όχι στη Ρωσία, αλλά στη ζεστή Ιταλία, για παράδειγμα.

Την ίδια στιγμή που είμαι – και χωρίς το Διαδίκτυο;! Είναι αδύνατο!

Γενικά, είναι επιβλαβές για το όνειρο. Πρέπει να θέσετε στόχους. Όνειρα – αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί. Και γιατί χρειαζόμαστε μια τέτοια μη ρεαλιστική, αν ζούμε στον κόσμο των μηδέν και εκείνων; 🙂

Contents