10 чуждестранни проекта и образователни програми, заслужаващи внимание през 2016 г.

Ако искате следващата година е ползотворно за вас, да се запозная с нови хора и държави, правя това, което никога не сте правили преди – може да предложи няколко чудесни възможности, за да го приложат.

За да получите шанс да получите уникален опит, да се направи науката и да пътуват по света, прекарват зимна ваканция с използването: Нанесете да участват в най-необичайни и интересни чужди проекти през 2016.

Доброволен проект Husky Care в Канада

Какво би могло да бъде по-добре, отколкото да отидете в снежна покрита страна, за да се грижите за кучета със сини очи? Задължения на участниците: да играят с хъски и да ги нахранят, да почистват детските ясли и понякога да почистват снега. Продължителността на проекта е 3 месеца. На доброволците се осигурява настаняване и храна. Проектът продължава целогодишно, можете да кандидатствате в различни сезони.

Още →

Младежки форум на ООН в Баку

Алиансът на цивилизациите на ООН организира международен младежки форум в Баку, за да създаде платформа за открит диалог на различни култури и народи. Основното изискване за участниците е високото ниво на владеене на английски език за участие в дискусиите на секциите. Организаторите на форума плащат билети до Баку и обратно, 4-дневно настаняване, храна и кафе-паузи, трансфер от летището.

Краен срок за кандидатстване – 17 януари, 23:59 часа в Ню Йорк.

Още →

Доброволчески проекти от правителството на Германия

Говориш ли немски? След това обръщайте внимание на дългосрочните доброволчески програми в Германия. Организаторите осигуряват виза, 150 евро на месец за лични разходи, настаняване и безплатно обучение на семинари, посветени на широк кръг въпроси. Набор от участници се провежда два пъти годишно. Кандидатствайте за летния период е необходимо до края на зимата.

Още →

Доброволци в Перу

За да работят с деца в Перу, в дългосрочен план са необходими учители, художници и млади лидери. Участниците получават храна, настаняване, гъвкаво работно време, безплатен достъп до интернет. Вашето знание за испански ще бъде плюс при избора на кандидати. Участниците трябва да са навършили 18 години, също е много желателен опит в работата с деца.

Още →

Конкуренция на есета на млади лидери

Международната научноизследователска фондация в Швейцария предлага на млади и амбициозни хора да опитат да пишат есета по актуални теми. Организаторите правят пътуване до Швейцария – полет и настаняване. Награден фонд се предоставя. Участниците ще могат да присъстват на срещи с лидери на държави, известни бизнесмени и политици.

Краен срок за кандидатстване е 1 февруари.

Още →

Научна и образователна програма в Мексико

Млади професионалисти, интересуващи се от иновациите, социалните изследвания и социалното предприемачество – това е предложението за Вас! Можете да получите стипендия за обучение в Мексико, покривайки всички разходи. Има и възможност да дойдете в страната със семейството си.

Краен срок за кандидатстване е 31 януари.

Още →

Курсове по немски език във Виена

През януари-февруари имате възможност да отидете в Австрия за евтини интензивни немски проучвания. Ако отдавна сте искали да затегнете немското си и да пътувате из Европа, по-скоро приложите. Класовете се провеждат ежедневно до обяд. Вечер – свободно време за екскурзии и разходки из града.

Още →

Зимно училище по международни отношения в Женева

Женевското училище по дипломация приканва млади политолози да вземат участие в зимния проект “Европейска интеграция: предизвикателства, кризи, нови стратегии”. В рамките на програмата ще се провеждат различни лекции, семинари, кръгли маси и екскурзии до международни организации. Цената е 1 350 франка.

Краен срок за кандидатстване е 11 януари.

Още →

Зимно училище в Италия

Да стане участник в научните изследвания в областта на генетиката и неврологията, кани университета в Падуа. Ако сте млад специалист в някоя от тези области и отдавна сте искали да пътувате из Италия, моля, кандидатствайте за него – броят на местата е ограничен. Университетът не начислява допълнителни плащания. Между другото, град Падуа не е далеч от Венеция!

Краен срок за кандидатстване е 20 януари.

Още →

Преподаване на английски език в Судан

Ако през новата година сте замислили за себе си уникален житейски опит или обществено значим акт, можете да станете доброволец-учител по английски език в Судан. Изпращащата организация се намира в Лондон, работи съвместно с Министерството на образованието и правителството на Судан. Ако искате да опитате, но се съмнявате, на официалния сайт можете да намерите обратна връзка от доброволци от цял ​​свят, които вече са участвали в проекта. Организаторите заплащат за настаняване, храна и допълнителни разходи, а на участниците се дава малка стипендия. Заявленията за участие в програмата се провеждат целогодишно.

Още →

И накрая, важно правило: ако се интересувате от нещо, не забавяйте подаването на заявления и документи за участие в проекта. В предразсъдъчния шум можете да пропуснете възможността да се включите в проекта през новата година. Намерете, попълнете списъка с постиженията си и, най-важното, запомнете: “Като нова година ще се срещнете, така че ще го изразходвате”!

Loading...